«یوسف سلیمان» مسئول شاخه حزب دمکرات سوریه(PDK.S) در دانمارک در پاسخ به این سوال کُردپرس که دورنمای گفتوگوها میان شورای میهنی و احزاب اتحاد میهنی کُرد را چگونه میبینید، اظهار کرد:بدون شک مردم کُرد و بویژه کُردهای سوریه هر چند با احتیاط اما با امید و خوش بینی منتظر نتایج گفتوگوهای میان ENKS و PYNK هستند که تا به امروز پیشرفت خوبی داشته است.
وی ادامه داد: آغاز مذاکرات بین دو طرف و توافق بر روی چشم انداز سیاسی و همگرایی دیدگاه ها در تشکیل مرجع کُردی و سایر موارد از نتایج مهم این گفتوگوها است.با این حال، انتخابات ایالات متحده و خروج نمایندگان آمریکا در مذاکرات کُردی-کُردی تا تشکیل دولت جدید در این کشور و سایر امور لجستیکی منجر به تأخیر در برگزاری جلسات و گفتگوهای دیگر بین دو جریان کُردی شد.
وی افزود:در چند وقت اخیر و پس از ورود هیئت آمریکایی و نشستهای جداگانه با دو طرف و تمایل آنها برای شروع گفتگوها، اتفاقاتی رخ داد که گفتگوها به تعویق انداخته شد که از جمله آنها، اظهارات مطبوعاتی غیر مسئولانه و غیرموجه"الدار خلیل" رئیس هیئت مدیره هیئت PYNK درباره پیشمرگ روژ بود که این نیروها را به مزدوری برای دولت ترکیه متهم کرد.
وی تصریح کرد:این دلیل اصلی به تعویق انداختن گفتگوها بود و در مقابل ENKS از آلدار خلیل خواست که از مردم کُرد و شورای میهنی عذرخواهی و از اظهارات غیرمسئولانه خود عقبنشینی کند.
وی تاکید کرد:همچنین شورای میهنی طی جلسهای و با صدور بیانیهای از PYNK خواست در این خصوص موضع خود را روشن کند که پس از آن PYNK نیز پس از بازدید هیئت ائتلاف مخالفان سوریه از كُردستان عراق، این دیدار را مانعی بر سر راه گفتگوها عنوان کرد.
مسئول شاخه حزب دموکرات کُردستان سوریه(PDK.S) در دانمارک درباره آینده گفتوگوها خاطرنشان کرد:من مطمئن هستم كه گفتوگوهای كُردی حتی برای مدتی هم که باشد تحت فشار آمریكاییها ادامه مییابد، اما مطمئن نیستم كه توافق واقعی میان طرفین حاصل شود و همچنین در صورت توافق اجرای آن نیز در زمین دشوار است.
یوسف سلیمان با اشاره به دلایل سختی مذاکرات میان دو طرف توضیح داد:PYNK تنها یک رابط سیاسی برای PYD است و PYD نیز رابط PKK است.فلسفه سیاست PKK در سوریه توتالیتر، یکجانبهگرایی و دیکتاتوری است و مشارکت استراتژیک واقعی را نمی پذیرد.
وی تاکید کرد:پ.ک.ک در تاریخ خود تنها به توافق های موقت تاکتیکی دست زده که آن هم در دوران ضعف و برای منافع آنی بوده و در زمانعبور از مشکلات به تعهداتش عمل نمی کند، یعنی به مشارکت و برادری و خون و سرنوشت مشترک اعتقادی ندارد.
وی با اشاره به دومین دلیلی که باعث بینتیجه ماندن مذاکرات می شود، توضیح داد:حضور آمریكا در مذاکرات دلیلی برای ادامه مذاکرات است و وقتی فشار آمریكا نباشد، ما به مرحله اول باز خواهیم گشت و شاهد همان شیوههای آدم ربایی و دستگیری افرادی هستیم كه با نظرات آنها مخالف باشند.همچنین دفاتر احزاب مخالف بسته و سوزانده میشوند و دهان مخالفان را با زور میبندند و همه احزاب باید کپی دقیقی از فکر و رفتار آنها باشند و در مدار آنها بچرخند.
وی با اشاره به دلیل سوم شکل نگرفتن توافق میان دو طرف، گفت:مسئله بعدی عدم ایمان و جدیت آنها در ایجاد یک موجودیت سیاسی حقوقی کُردی برای مردم کُرد است و در واقع، برعکس آنها در تلاشند تا مسئله ملی کُرد فراموش شود و حقوق کُردها در جهت سیاست کشورهای منطقه با نامها و فریبهای ناخوشایندی تحت عنوان برادری مردم و ملت دموکراتیک تقلیل پیدا کند.
مسئول شاخه حزب دموکرات کُردستان سوریه(PDK.S) در دانمارک خاطرنشان کرد:من معتقدم که مسئله کُرد در تمام مناطق کُردستان در معرض خطر واقعی این هشت پا است که در همه جا پخش شده است و این وظیفه هر کُردستانی است تا با عقاید عوام فریبانه و تحریف سیاسی آنها، مقابله کند.
نظر شما