اعتراف ستاد کرونا در قروه به ضعف اطلاع رسانی و نظارتی

سرویس کردستان- ستاد کرونا در قروه باتوجه به تغییر وضعیت شهرستان از آبی به نارنجی به ضعف اطالاع رسانی و نظارتی در این مدت که منجر به عادی انگاری در جامعه شده است، اعتراف کرد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، نشست ستاد مقابله با ویروس کرونا در شهرستان قروه در حالی با اعلام وضعیت نارنجی قروه برگزار شد که در آن از یک طرف به ضعف اطلاع رسانی و نظارتی اعتراف شد و از طرف دیگر باز هم مسئولان به دنبال مقصر بودند و باز هم در حالی مردم را مقصر می دانستند که تناقضات خودشان همچنان ادامه دارد.

ضعف اطلاع رسانی و نظارتی

در این نشست که شامگاه پنجشنبه برگزار شد معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار قروه صراحتاً از ضعف در اطلاع رسانی ها و کمرنگ شدند حساسیت ها انتقاد کرد. «علیرضا عبدی» گرچه خطاب به اداره ارشاد که وظیفه اطلاع رسانی در ستاد کرونا را بر عهده دارد انتقادات خود را مطرح کرد اما باید پرسید نقش روابط عمومی شبکه بهداشت قروه در این زمینه چیست؟ آیا مجموعه بهداشت و درمان نباید خوراک لازم برای اطلاع رسانی را ارائه دهد؟ چرا روابط عمومی شبکه بهداشت قروه در این مدت نه تنها فعال نبوده بلکه به نظر می رسد حتی از وضعیت پیش رو هم مطلع نباشند!

«عبدی» از رعایت نشدن پروتکل ها در بانک ها، مراکز خدماتی، مطب ها و آزمایشگاه ها، بازار و آرامستان ها و ... هم گفت. سخنی که از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز مدام از آن گفته شده اما آیا تکرار مداوم آن بدون نظارت مستمر و برخورد جدی با تهدیدکنندگان علیه سلامت جامعه اثری خواهد داشت؟ اینکه ستاد کرونا مدام این موارد را بیان می کند بدون اینکه از ضعف نظارتی در این زمینه صحبتی شود نشان می دهد که یا هنوز خود متولیان ستاد کرونا چندان تمایلی به جدی گرفتن وضعیت و دستورالعمل ها ندارند و یا نمی خواهند باور کنند که در حوزه نظارت ضعف داشته اند!

آماری که خوب نمی گوید!

در ادامه رئیس مرکز بهداشت شهرستان قروه به ارائه آمار 6 ماهه دوم سال 99 پرداخت. آماری که خوب نمی گوید. به گفته «مسعود معتمدی» سال گذشته در مهر ماه 273 مبتلا با 21 فوتی شناسایی شدند و این آمار در آبان به 678 نفر با 32 فوتی افزایش پیدا کرد. در آذر اما اندکی آمار مبتلایان کاهش یافت و به 442 مبتلا با 17 فوتی رسید و اما پایین ترین میزان ابتلا که منجر به اعلام وضعیت آبی در شهرستان شد مربوط به دی ماه با 75 مبتلا و بدون مورد فوتی بود. این وضعیت در سایه غفلت مسئولان و عادی انگاری کرونا در سطج جامعه چندان دوام نیاورد و باعث افزایش آمار مبتلایان تا 135 نفر در بهمن ماه با 2 مورد فوتی شد و این روند افزایشی ادامه داشت و در اسفند به 168 مبتلا با 5 مورد فوتی رسید.

در واقع آن طور که «معتمدی» می گوید در 6 ماهه دوم سال گذشته تعداد هزار و 771 مبتلا با 77 فوتی در آمار کرونا ثبت شده اند و حدود 61 درصد از مبتلایان و 56 درصد از فوتی ها مربوط به این بازه زمانی بوده است.

براساس این آمار و تأکید رئیس مرکز بهداشت قروه هرجا که حساسیت ها بیشتر بوده و هشدارها جدی تر؛ آمار کاهش یافته و هرجا عادی انگاری صورت گرفته آمار افزایش داشته است.

«معتمدی» در ادامه به بازگشایی تالارها و برگزاری مراسمات اشاره کرد و هرچند به گفته او قرار شده بود که متصدیان تالارها رزرو هفتگی داشته باشند و 50 درصد ظرفیت را پذیرش کنند و برخلاف این دستورالعمل پیش رفتند اما باید پرسید در عرض یک سال اخیر که تمام تالارها بسته بودند آیا تدبیری برای خسارتشان اندیشیده شد که حالا باز هم این کاسبان را مقصر می دانند؟!

نقش نظارتی که درست انجام نشد!

هرچند معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی فرماندار قروه از ضعف های مرتبط گفت و اعتراف کرد که کم کاری شده اما فرماندار شهرستان قروه به جای اینکه پاسخ دهد چرا وضعیت قروه به بحران رسیده ضمن مقصر دانستن مردم و رعایت نکردن موارد توسط تالارها اعلام کرد که نقش ستاد نظارتی است و بس!

حال سؤال اینجاست اگر نقش ستاد کرونا نظارتی است چرا تا به حال نظارت مستمر نداشته اند؟ اگر نظارت داشته اند چرا وضعیت آبی به وضعیت نارنجی رسید؟! نظارت های گاهگدار آیا اثر دارد؟!

«حسین الماسی» با بیان اینکه وظایف نهادهای مرتبط به ستاد کرونا مشخص شده و هر نهادی باید وظیفه خود را انجام دهد به صورت غیرمستقیم از اینکه بعضی از نهادهای عضو ستاد کرونا آن گونه که باید عمل نکرده اند انتقاد کرد.

او همچنین در انتهای سخنان خود نسبت به وضعیت محیط شهری انتقاد کرد و خطاب به شهرداری از جمع نشدن زباله ها در سطح شهر و اعتراضات مردم در این زمینه گفت و خواستار توجه به این مسئله شد./

* گزارش: زیبا امیدی فر

کد خبر 6897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha