کمال نالوسی مدیر آبفای روستایی مهاباد در گفتگو با خبرنگار کردپرس گفت: درمطالعات تغذیه آب شرب 141 روستای مهاباد از محل آب سد مهاباد، تصفیه خانه قدیم این شهر، تا افق 30 ساله می تواند از لحاظ کمی و کیفی آبی پایدارتر در اختیار روستایان مهابادی قرار دهد.
مدیر آبفای روستایی افزود: این مطالعات با اعتبار 800 میلیون تومان در حال انجام است که مطالعات بخش خلیفان به اتمام رسیده است و بخش مرکزی در دست اجرا است.
وی تاکید کرد: در صورتی که امسال مطالعات به پایان برسد و تخصیص آب در وزارت نیرو مصوب شود، امیدواریم در سال 98 بتوانیم عملیات اجرایی شرب را انجام دهیم.
نالوسی اظهار داشت: به همت نماینده مهاباد در مجلس شرای اسلامی و پیگیری های ایشان، با بهره برداری تصفیه خانه جدید مهاباد، تصفیه خانه قدیم مهاباد جهت تصفیه آب روستایی به کار گرفته می شود البته ظرفیت و حجم تصفیه آب آن بسیار بیشتر از نیاز آب شرب روستایی در مهاباد است و این مورد امتیاز مثبتی تلقی می شود.
وی با اشاره به ظرفیت و حجم تصفیه خانه قدیمی مهاباد تصریح کرد: این تصفیه خانه در سال 20 میلیون متر مکعب آب تصفیه می کند در حالیکه نیاز شرب روستایی 4 میلیون متر مکعب است و با توجه به خشکسالی های پیش رو، این میزان تا افق 30 ساله می تواند از لحاظ کمی و کیفی آبی پایدارتر در اختیار روستایان مهابادی قرار دهد.
مدیر آبفای روستایی گفت: در حال حاضر 104 روستا تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب روستایی است و احتمالا امسال این میزان به 110 روستای جمعیت تحت پوشش شبکه برسد.
وی افزود: جمعیت تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب روستایی 15هزار مشترک با جمعیت قریب به 50 هزار نفر است که از لحاظ درصد بهره مندی شبکه در استان در رتبه مطلوبی قرار داریم. اما به لحاظ پراکندگی جغرافیایی و کم جمعیت بودن برخی از روستا آمار غیر تحت پوشش زیاد به نظر می رسد ولی در کل روستاهای بزرگ و پر جمعیت تحت پوشش شبکه قرار دارند.
نالوسی با اشاره به درصد بالای مطلوبیت کلر در شبکه آب روستایی اظهار داشت: سیستم مدیریت کنترل کیفی به پیمانکار واگذار شده و کلر زنی با نظارت آبفای روستایی و تایید شبکه بهداشت و درمان انجام می گیرد. در روستاهای تحت پوشش آبفای روستایی در حال حاضر بالای 98 درصد مطلوبیت کلر وجود دارد واین آمار با میانگین آبفای شهری که 99 درصد است بسیار نزدیک و در حد مطلوبی است. تاکنون نیز موردی از آلودگی میکروبی و یا موارد منجر به بیماری گزارش نشده است.
وی ادامه داد: سایر روستاهای غیر تحت پوشش نیز توسط شبکه بهداشت و درمان کلرزنی و کیفیت سنجی انجام می گیرد و در آن روستاها نیز مورد خاصی گزارش نشده است. با بخشداران و دهیاران در حال مذاکره هستیم تا متولی ثابت جهت توزیع و کلرزنی اعلام شود تا مشکلات این روستاهای غیر تحت پوشش نیز برطرف شود.
مدیر آبفای روستایی در پایان گفت: در حال حاضر برای خدمات رسانی بهتر سامانه 1523 آماده خدمت به روستاییان عزیز است و آنها می توانند طی تماس با این سامانه 24 ساعته اتفاقات آب و فاضلاب را اطلاع رسانی کنند.
نظر شما