به گزارش کرد پرس، نکته جالب توجه در این میان اما لحن سخنان نمایندگان مردم در مجلس در مورد مشکلات حوزه راه بود، از مدح های آنچنانی از وزیر گرفته تا گله مندی های تند و تیزی که صدای عباس آخوندی را در آورد و به دفاع تمام قد از فعالیت های وزارتخانه اش در کردستان پرداخت. نکته مهم اما در میان حضور بی سابقه دوربین های عکاسی و فیلم برداری به نسبت سایر سفرهای وزرا و از جمله سفرهای همین آقای آخوندی به استان کردستان بود. این مداحی ها و نطق های آتشین انگار باید ضبط می شد و احتمالا چون به ایام انتخابات مجلس نزدیک تر می شویم. جاده های کردستان قتلگاه است. این جمله کلیشه ای بارها و بارها بیان شده است. بر کسی پوشیده نیست که وضعیت زیرساخت های حمل و نقل در کردستان نسبت به میانگین کشوری دچار مشکلات عدیده است. کارهایی هم به مثابه سایر اقدامات در دولت های دیگر در این دولت هم انجام شده است اما عمق عقب ماندگی ها به قول استاندار کردستان در این جلسه: «آنقدر جدی هست که هرچه کار بشود کم تر دیده می شود.» این اقدمات اما آنقدر نیست که محسن بیگلری نماینده سقز و بانه در مجلس در قبال آن از وزیر راه و شهرسازی مداحی کرد. کردستان نیازمند اعتبارات جهشی برای رفع این محدودیت ها است، اما تا زمانی که نمایندگان مجلس حضور وزیر در استان را تبدیل به کارزار انتخاباتی و کوبیدن یکدیگر کنند، امیدی به فشار برای جذب این اعتبارات نیست و احمالا این جاده ها قتلگاه باقی خواهد ماند تا مدعیان وکالت مردم در مجلس از آن نمدی بسازند برای تبلیغات بعدی.
مرگ سالانه 365 نفر در سال در جاده های استان
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی در این جلسه از وضعیت نامناسب جادههای استان انتقاد کرد و گفت: با اعتبارات قطره چکانی و وضعیت کنونی اوراق و خزانه نمیتوان مشکل جادههای کردستان را حل کرد.
سید مهدی فرشادان در جلسه ستاد بازآفرینی شهری که با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، اظهار کرد: کردستان یک سانتیمتر آزادراه ندارد و جادههایش، جاده مرگ و قتلگاه و قصابخانه است.
وی با بیان اینکه سال گذشته 365 نفر در جادههای کردستان جان خود را از دست داده اند که دانشگاه علوم پزشکی کردستان این آمار را 480 نفر اعلام کرده است، گفت: این آمار را تکان دهنده است. جوانان کردستانی در بهترین سن و در جوانی به دنبال کسب درآمد در جاده های استان جان خود را از دست می دهند و ما به عنوان نماینده مردم به دلیل این وضعیت در برابر مردم شرمنده هستیم.
وی ضمن انتقاد از وضعیت جاده های روستایی، گفت: کردستان در شاخص راه روستایی رتبه آخر کشوری را دارد و انتظار داریم وزارت راه و شهرسازی برای توسعه راه روستایی تبعیض مثبت قائل شود و با تخصیص اعتبارات، این وضعیت را اصلاح کند.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه 51 درصد مردم سنندج در حاشیه شهر سکونت دارند، خاطرنشان کرد: همه پیمانکاران از وضعیت موجود شاکی هستند و با این وضعیت نمی توان انتظار بهبود وضعیت بافت های فرسوده و اصلاح آن را داشت.
وی به وضعیت راه آهن تهران- همدان- سنندج نیز اشاره کرد و گفت: با این وضعیت پیشرفت، کردستانی ها به این زودی صدای سوت قطار را نخواهند شنید.
راههای کردستان استاندارد فرعی و عملکرد ترانزیتی دارد
نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس با انتقاد از وضعیت راههای استان کردستان گفت: جادههای کردستان فرعی ولی عملکرد شریانی و ترانزیتی دارد و به همین دلیل به طور متوسط هر روز یک کشته و هر هفته یک تانکر چپ میکند.
سیداحسن علوی در جلسه ستاد بازآفرینی استان کردستان با بیان اینکه کمربندی شهرک بعثت که برای تکمیل این پروژه 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و در مسیر سنندج ـ دیواندره به سمت کامیاران فارغ از دور برگردانهای که نیاز به کارهای اساسی و مهندسی دارد دو زیرگذر نیاز داریم، گفت: اقدامات خوبی در حوزه راه سازی در سطح استان در حال انجام است، اما مشکلات کردستان مزمن و نیاز به کارهای جدی دارد.
علوی با بیان اینکه ناحیه منفصل شهری نایسر با این میزان جمعیت بالا واقعا نیاز به یک فرمانداری جدا دارد، گفت: تاخیراتی که در تکمیل و بهرهبرداری از واحدهای مسکن مهر وجود دارد خیلی زیاد بوده و باید تمهیداتی در این راستا اندیشیده شود.
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: با توجه به اینکه روزانه بیش از 50 تانکر حمل سوخت از جاده مریوان - سنندج تردد می کنند نیاز است هر چه سریعتر نسبت به بهسازی و تعریض این محور اقدام شود.
منصور مرادی تکمیل و بهسازی این مسیر را نیازمند یک هزار و 500 میلیارد ریال اعنبار دانست و افزود: تاکنون 230 میلیارد ریال هزینه شده است ضمن اینکه 30 میلیارد ریال اعتبار نیز برای رفع تملک اراضی حاشیه جاده نیاز است.
دیگر نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس نیز در این جلسه با بیان اینکه جاده های عادی کردستان در حال حاضر عملکردی ترانزیتی دارند، اظهار داشت: تقریبا هر هفته یک تانکر در جاده های این استان واژگون می شود و علاوه بر آسیب های مالی و جانی، موجب آلودگی منابع و محیط زیست هم می شوند.
نظر شما