مشکلات داخلی و خارجی کردهای عراق

سرویس جهان- دکتر آدریانو دیری، پژوهشگر حقوق بین الملل در دانشگاه رم ایتالیا به کردپرس گفت: اقلیم کردستان عراق از شمال و جنوب تحت فشار است و کردها در داخل هم متحد نیستند.

دکتر آدریانو دیری، پژوهشگر حقوق بین الملل در دانشگاه رم ایتالیا در مصاحبه با کردپرس به برخی مسائل مربوط به کردها بویژه در اقلیم کردستان عراق پاسخ داد.

وضعیت سیاسی اقلیم کردستان

دکتر دیری وضعیت کنونی اقلیم کردستان عراق را بویژه از لحاظ سیاسی نامناسب خواند و گفت: اقلیم کردستان عراق میان دو خانواده تقسیم شده است.

وی به مشکلات اقلیم کردستان اشاره کرد و افزود: این منطقه در حال حاضر، هم از جانب شمال و هم از جنوب آن تحت فشار قرار گرفته است. تفرقه میان جامعه کرد عراق، اقدام آنها در برگزاری رفراندوم و نیز مشکلات ژئوپلتیکی از جمله مشکلات و موانع در اقلیم کردستان هستند.

او در پاسخ به سوالی درباره درخواست برخی احزاب کرد در سلیمانیه برای ایجاد تمرکززدایی بیشتر به کردپرس گفت: درخواست برای تمرکززدایی در سلیمانیه عراق مقداری کنگ است. اگر مقصود از تمرکززدایی در سلیمانیه اقلیم کردستان عراق تبدیل کردن آن به پایتخت احزابی است که پایگاه اصلی آنها در این استان است، این مسئله با روح تمرکززدایی در تضاد است. این مسئله به هیچ وجه به نفع اقلیم کردستان عراق نیست.

حضور نظامی ترکیه در اقلیم کردستان

دکتر دیری حضور نظامی ترکیه در اقلیم کردستان عراق را دارای اهداف خاصی خواند و گفت: اهداف عملیات نظامی ترکیه در اقلیم کردستان، بویژه عملیات ماه فوریه گذشته را باید فراتر از اتفاقی معمولی دانست. ترکیه به طور واضح، یک استراتژی خاص را برای تبدیل شدن به یک بازیگر با توانایی داشتن حق وتو در منطقه دنبال می کند. این مسئله جزء مهم سیاست ترکیه در خاورمیانه، از لیبی گرفته تا آذربایجان است که زمانی منطقه تحت قلمرو امپراتوری عثمانی بوده است.

استاد دانشگاه رم ایتالیا تاکید کرد که ترکیه هرگز اقدامات نظامی خود را در اقلیم کردستان، بویژه با توجه به ایجاد پایگاه های متعدد نظامی متوقف نخواهد کرد.

او درباره واکنش حکومت و احزاب اقلیم کردستان عراق به حملات ترکیه در این منطقه گفت: مسئله دیگر در ارتباط با این که چه کسی مسئول آوردن ترکیه به خاک اقلیم کردستان است، این است که اصولا کردهای عراق با هم متحد نیستند و این مسئله دست ترکیه را در گسترش قلمرو و نیز انجام عملیات نظامی در اقلیم کردستان کاملا باز گذاشته است. با این وجود، تشخیص دادن اصل واقعیت ماجرا و این که چه کسی چه کاری را با چه هدفی در این منطقه انجام می دهد بسیار سخت است.

جو بایدن و کردها

دکتر دیری درباره موضع جو بایدن نسبت به مسائل کردی و کردها گفت: در نگاه اول، ممکن است جو بایدن، نسبت به دونالد ترامپ رییس جمهور بهتری برای کردها بویژه کردهای سوریه باشد اما تاریخ هرگز تکرار نمی شود، آنهم در مورد خاورمیانه که که در آن بازیگران و در راس همه آنها روسیه به دنبال بازی کردن با کارت های جدید هستند. بحث کردن در مورد فدرالیسم در عراق به جایی نمی رسد و آنچه جو بایدن در سال 2006- در مورد تقسیم عراق به سه اقلیم فدرال- گفته، نمی توان آن را در این زمان جدی گرفت. همه چیز از آن زمان تاکنون تغییر کرده است. جو بایدن سه ماه پیش به عنوان رییس جمهور آمریکا تعیین شد و او پرونده عراق و کردستان را متفاوت تر از سایر دولت های آمریکا مدیریت خواهد کرد. همچنان که پیشتر هم تاکید کرده ام، باید ساختار و محتوای قانون اساسی عراق به طور جدی اجرا شود و پس از آن می توان درباره اقلیم ها، دولت و توسعه در عراق حرف زد.

کد خبر 7417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha