خودسوزی در ایلام ارزش مطالعاتی ندارد

سرویس ایلام– هادی معتمدی، نخستین رییس اورژانس اجتماعی کشور در اظهارنظری عجیب مدعی شد: خودسوزی در ایلام از نظر علمی، ارزش مطالعاتی ندارد.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، این روانپزشک در بخشی از مصاحبه بلند خود با روزنامه همشهری گفت: شاید در ایلام خودسوزی به‌عنوان یک آسیب اجتماعی محسوب شود اما در مجموع چون آمار آن در کشور بسیار پایین است از نظر علمی و تحقیقی ارزش مطالعاتی ندارد.

معتمدی با ذکر این که ‌خودسوزی نوع شدیدتری از خودکشی است، تصریح کرد: خودسوزی در ایلام هر چند که از منظر جامعه‌شناسی و روانپزشکی و انسان‌شناسی بسیار جای تحقیق و بررسی دارد اما در سطح کلان جامعه و در مقایسه با دیگر مسائل‌ اجتماعی قابل ‌بررسی نیست.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: می‌دانیم که در ایلام آمار خودسوزی آن هم در بین زنان بیشتر از شهرهای دیگر است و ایران بالاترین رقم در خودکشی و خودسوزی بین زنان را دارد اما در مجموع (و نسبت به آسیب‌های دیگر) خودکشی چیزی نیست که ما آن را جزو اولویت‌ها بگذاریم و برایش خرج کنیم.

این روانپزشک و فعال در زمینه آسیب‌های اجتماعی معتقد است: آسیب‌های اجتماعی نه در شهرهای مختلف، بلکه در کشورهای مختلف تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند چون آسیب‌‌ها را دولت‌ها و سیستم‌ها ایجاد می‌کنند و فرهنگ‌ها تنها در تغییر شکل آنها مؤثرند. بنابراین آسیب‌های اجتماعی محتوای‌شان تغییر نمی‌کند اما شکلی که این آسیب‌ها در فرهنگ‌ها و قومیت‌های مختلف به‌خودشان می‌گیرند تفاوت دارد؛ (مانند خودسوزی زنان در ایلام).

وی بار دیگر تأکید کرد: خودکشی در کشور ما اولویت اول تلقی نمی‌شود و نیازمند اختصاص بودجه برای رفع آن نیستیم.

معتمدی عنوان کرد: من پیش از اینکه آسیب‌شناس اجتماعی باشم یک روانپزشک هستم و با استناد به علم پزشکی می‌گویم زمانی که کشور تحت فشار باشد خودکشی کم می‌شود. جنگ و درگیری سیاسی و فقر، آمار خودکشی را پایین می‌آورد. برای اینکه خودکشی معمولا در شرایطی انجام می‌شود که فرد نوع بروز دیگری برای خشم خود نداشته باشد. خودکشی به تعبیر فروید یعنی خشم معکوس و ما در ایران آنقدر هر روز بر سر مسائل مختلف درگیر خشم هستیم که دیگر فرصت ابراز آن روی خودمان را نداریم.

وی در مورد چرایی توجه مردم به مسأله‌ی خودسوزی زنان در ایلام گفت: این توجه به این دلیل است که در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی ما همواره مشغول بزرگ‌نمایی و سیاه‌نمایی هستیم.

معتمدی افزود: این ذهن سیاسی ماست که در هر چیزی سرک می‌کشد و با این سرک کشیدن‌ها صبح با التهاب از خواب بیدار می‌شود. اصلا یکی بیاید بگوید چرا در رسانه‌ها این حجم از اخبار منفی باید پخش شود؟ این اخبار منفی که منتشر می‌شوند، چه ربطی به ما دارند؟ این‌ فضاها جامعه را ملتهب نگه می‌دارند و برخی هم می‌دانند که مقصرند، اما به نفعشان است که ما در جامعه ملتهب زندگی کنیم.

کد خبر 74223

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha