به گزارش کردپرس، کردهای سوریه اواخر ماه جاری میلادی به دعوت دولت مرکزی سوریه هیئتی را برای مذاکره با دمشق بر سر وضعیت مناطق تحت کنترل کردها در شرق و شمال شرق این کشور به پایتخت اعزام کردند. کردهای سوریه در جزیان جنگ 4 سال گذشته با داعش و با حمایت ائتلاف ضدداعش به رهبری آمریکا یک چهارم خاک سوریه را به کنترل خود درآورده اند.
منابع اصلی نفت و گاز سوریه که به نوشته اویل پرایس از منابع اصلی درآمدی سوریه قبل از بحران 2011 بود در مناطق تحت کنترل کردها قرار دارد اما کردها توان فنی لازم برای بهره برداری حداکثری از این میادین گازی و نفتی را که بر اثر جنگ با داعش آسیب دیده ندارند. سایت تحلیل اویل پرایس میزان تولید نفت در سوریه قبل از بحران سال 2011 را روزانه 380000 بشکه نفت و استحصال گاز طبیعی را سالانه 8 میلیارد متر مکعب برآورد کرده است اما میزان تولید نفت را در وضعیت کنونی 15000 بشکه در روز و میزان استخراج گاز طبیعی را سالانه 3.5 میلیارد متر مکعب برآورد کرده است. با این حال برخی منابع تولید روزانه نفت خام در سوریه را توسط کردها حدود 60000 بشکه تخمین زده اند.
واناد ملکستیان، کارشناس ارشد نفت و گاز و مشاور شرکت های بین المللی در یادداشتی که در سایت اویل پرایس منتشر شده، در باره علت روی آوردن کردها و دولت مرکزی به مذاکره نوشته است آنها چاره ای جز مذاکره ندارند زیرا بروز جنگ دیگری هزینه استهلاک کشور را بالا می برد و معلوم هم نیست که روسیه از سوریه در جنگ با کردها بر خلاف درگیری های دولت با شورشیان تندرو حمایت کند. از سوی دیگر، کردها نیز از ادامه حضور آمریکا در سوریه اطمینان ندارند به همین دلیل می خواهند با دولت مرکزی کنار بیاینند.
اما این کارشناس حوزه انرژی دلیل اصلی مذاکره را تلاش دو طرف برای استفاده حداکثری از منابع نفت و گاز پس از نزدیک شدن به پایان بحران ویرانگر 7 ساله این کشور می داند.
وی معتقد است کردها هم به کمک های فنی دولت سوریه و هم به مسیری برای صادرات نفت و گاز از غرب سوریه که تحت کنترل دمشق است نیاز دارند. دولت سوریه نیز برای بازسازی کشور به انرژی که عامل مهمی در بازسازی است نیاز دارد. بنابر این، کردها و دمشق سعی دارند با علم به این نیاز برای رسیدن به توافق تلاش کنند تا هر دو طرف از منابع طبیعی سوریه جهت ترقی مناطق تحت کنترل خود استفاده کنند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما