اعلام وضعیت قرمز در شهرستان قروه؛قصور مردم یا مسئولان؟!

سرویس کردستان- شهرستان قروه قرمز شد؛ این خبر کافی بود تا بار دیگر مسئولان انگشت اتهام به سمت مردم بگیرند و به جای تغییر رویکرد در اجرای مصوبات ستاد کرونا همچنان بر تناقض گویی ها ادامه می دهند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، وضعیت کرونا در شهرستان قروه از نارجی به قرمز رسید. این رنگ بندی که مدام در حال گردش است نشان می دهد که مسئولان ستاد کرونا در قروه هنوز به دنبال جلوگیری از گسترش بیشتر این ویروس نیستند و تنها انگشت اتهام خود را به سوی مردم گرفته اند. مردمی که در این یکسال و نیم با سختی ها ساختند و با رعایت موارد، انتظار داشتند وقتی آنان کسب و کار خود را تعطیل کرده و یا سفر نرفتند و خود را محدود کردند حداقل مسئولان ستاد کرونا برنامه ای برای پیشگیری از گسترش این ویروس و قطع زنجیره انتقال داشته باشند اما آنچه در این یک سال دیده شد این بود که هر زمان وضعیت شهرستان بحرانی می شد مسئولان ستاد کرونا تنها این جمله را داشتند که بگویند «مردم بی خیال شده اند» و اما نه از مسئولیت خود سخن می گفتند و نه برنامه ای برای جلوگیری از تغییر وضعیت شهرستان داشتند.

با این وصف چطور می توان گفت مردم مقصرند در حالی که از نظر اقتصادی در بدترین شرایط به سر می برند و نیاز به زندگی کردن دارند؟! آیا اینجا نباید گفت بی تفاوتی خود مسئولان علت اصلی این وضعیت بجرانی است؟!

در عید نوروز چرا محدودیتی لحاظ نشد؟!

سال گذشته با ایجاد حساسیت توسط خبرنگاران رسمی شهرستان و تأکیدات مکرر ستاد کرونا با اعمال کردن محدودیت سفرهای نوروزی کنترل شیوع بیماری تا حد ممکن صورت گرفت. اما امسال با آزاد گذاشتن سفرهای نوروزی و بازگشت همشهریانی که خارج از شهرستان زندگی می کنند و همین طور آزاد گذاشتن مراسم عروسی و ختم و مهم تر از همه اجازه تردد بدون هیچ گونه نظارتی نه تنها کرونا مدیریت نشد بلکه آمار مبتلایان افزایش هم یافت به طوری که به گفته رئیس مرکز بهداشت شهرستان قروه در تعطیلات نوروز از یکم تا شانزدهم فروردین هزار نمونه تست کرونا گرفته شد که از این تعداد 324 مورد مثبت بودند. «مسعود معتمدی» با ابراز نگرانی از وضعیت پیش آمده تنها 5 مورد فوتی را مختص این 16 روز اعلام کرد و از بستری بودن 24 نفر در بیمارستان قروه خبر داد.

این 24 نفر البته تنها شامل کسانی است که بنا به اظهارات «معتمدی» در بیمارستان بستری شده اند و تعدادی هم حاضر نشدن در بیمارستان بمانند و در منطل خود را بستری کرده اند.

 بازگشایی مدارس چرا و به چه دلیل؟!

«معتمدی» در ادامه با بیان اینکه وضعیت فوق العاده بحرانی است از افزایش ابتلای معلمان و دانش آموزان خبر داد و انتقاد کرد که گاهی اوقات دانش آموزی که مثبت می شود به مدرسه می رود و این بسیار خطرناک است.

او نسبت به ویروس کرونای انگلیسی هشدار داد. «ویروس جدید جهش یافته است و به صورت ناگهانی خود را نشان می دهد و تشدید می شود لذا نگرانی از این بابت وجود دارد و نباید ساده گرفت.»

ضعف اطلاع رسانی توسط ارشاد و شبکه بهداشت

ستاد کرونا وظیفه اطلاع رسانی را به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرد. این در حالی است که اداره فرهنگ و ارشاد قروه در انجام وظایف خود ضعف دارد آن وقت برای اطلاع رسانی درباره چنین موضوع مهمی چگونه می تواند درست عمل کند؟!

نمونه بارز این ضعف را بارها خود مسئولان ستاد کرونا اعلام کرده اند. یک بار معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار قروه به آن انتقاد داشت و این بار هم رئیس مرکز بهداشت صراحتاً گفت که اطلاع رسانی همچنان ضعیف است و فقط در حد حرف بوده و درست صورت نمی گیرد.

از طرف دیگر روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان قروه هم گویا خبری از بحران کرونا ندارد چرا که هیچ گونه حرکتی از ابتدای شیوع این ویروس تا کنون نداشته و هر زمان هم که از آنان انتقاد شده جبهه گیری کرده اند و برخورد نامناسب هم نشان داده اند!

در واقع اطلاع رسانی درباره بیماری باید آن قدر مهم باشد که مدام با پیام های هشدارآمیز و مستمر حساسیت در جامعه ایجاد شود اما در این مدت به غیر از خبرنگاران و فعالان شبکه های اجتماعی در کنار خود رئیس مرکز بهداشت نه اقدام مؤثری از سوی اداره ارشاد شکل گرفت و نه از سوی روابط عمومی شبکه بهداشت.

بار مراجعات غیرقابل کنترل است

رپیس مرکز بهداشت شهرستان قروه با بیان اینکه بار مراجعات به اورژانس بالا رفته و غیرقابل کنترل شده

از برگزاری مراسم عروسی عزا و رعایت نکردن پروتکل ها توسط مردم به شدت انتقاد کرد و خواستار اعمال محدودیت ها و سختگیری بیشتر در این زمینه شد.

تبعیض در اجرای مصوبات ستاد کرونا!

با وجود آنکه عنوان شده مصوبات ستاد کرونا قانون است و باید اجرا شود... اما تبعیض در اجرای این مصوبات جای سؤال دارد! به طوری که مصوبات برای برخی از صنوف همانند بازاری و تالارها و رستوران ها و ... محکم اجرا می شود اما برای تاکسی ها، خدمات ارتباطی ها، آزمایشگاه ها، کافی نت ها، مراکز ثبت ازدواج و طلاق و... اصلاً اجرا نشده و نمی شود! همین اجرای ناعادلانه مصوبات ستاد کرونا حتی در برگزاری نشست ها و برنامه های خود ادارات مختلف هم دیده می شود؛ موردی که بارها نسبت به آن انتقاد شده اما گویا گوش شنوایی برای شنیدن آن نیست.

برخوردها جدی و محکم نیست!

مگر اعلام نشده بود که هرکسی که دارای بیماری کروناست و یا مشکوک به آن است اگر پنهان کاری کند و آن را اطلاع ندهد و به میان جامعه و یا سرکار خود برود به عنوان تهدید علیه بهداشت عمومی تلقی شده و آن فرد مجرم شناخته می شود! پس چرا وقتی نمونه های اینچنین به راحتی وجود دارند به ویژه در میان بعضی از ادارات؛ نه تنها برخوردی قاطعانه صورت نمی گیرد بلکه توسط مافوق هم پنهان کاری می شود و حتی گاهی اوقات هم کتمان! و در نهایت آنچه اتفاق می افتد گرفتار شدن مابقی افرادی است که با این فرد بیمار در ارتباط بوده اند! این خودخواهی و این بی توجهی نسبت به قانون اگر با آن برخورد نشود کنترل بیماری سخت تر خواهد شد.

در هر صورت مسئولان بهتر است بعد از گذشت یکسال به جای اینکه همچنان انگشت اتهام را به سمت مردم بگیرند اندکی به عملکرد این مدت خود نگاهی انداخته و ببینند آیا برای پیشگیری از این بیماری طبق دستورالعمل ستاد کرونا پیش رفته اند یا نه؟!

* گزارش: زیبا امیدی فر

کد خبر 7505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha