«شروان مسلم» در پاسخ به سوال کُردپرس درباره وضعیت دانشگاههای کُردستان سوریه توضیح داد:سه دانشگاه در کُردستان سوریه وجود دارد که در قامیشلو، کوبانی و عفرین مستقر هستند.پس از حمله ترکیه به عفرین، دانشگاه عفرین به منطقه شهبا منتقل شد و اساتید و دانشجویان این دانشگاه به این منطقه کوچ کردند و بخشی دیگر از اساتید و دانشجویان به دانشگاه کوبانی آمدند.
وی ادامه داد:مراحل تحصیلی در دانشگاههای کُردستان سوریه همانند دیگر کشورهای دنیا است و دانشآموزان پس از پشت سرگذاشتن مرحله ابتدایی و متوسطه وارد دانشگاه میشوند.از لحاظ اداری "کُردیناسیون" یا مدیریت اجرایی آموزش وجود دارد که ارتباط میان دانشگاه را تنظیم میکند.
وی افزود:اساتیدی که در دانشگاه تدریس میکنند دارای مدارک دکترا و کارشناسی ارشد هستند و از ساختارهای قومی عرب و کُرد و سریانی در میان آنها حضور دارند و در این باره به تخصص آنها توجه میشود.
معاون ریاست مشترک دانشگاه کوبانی در پاسخ به این سوال که در دانشگاهها از چه مواد درسی برای دانشجویان استفاده میشود، توضیح داد:مواد درسی بر مبنای استانداردهای جهانی انتخاب میگردند و از علوم طبیعی تا علوم انسانی در دانشگاهها تدریس میشود.دروس دانشگاهها ایدئولوژیک نیستند.دانشگاهها به هیچ ایدئولوژی خاصی وابستگی ندارد چرا که در کُردستان سوریه احزاب متفاوت با مرامهای فکری و سیاسی متفاوتی وجود دارند و دانشگاه نمیتواند ایدئولوژیک باشد.آنچه که هست دانشگاه به علم میپردازد و بر روی موضوعات علمی متمرکز میشود.
شروان مسلم خاطرنشان کرد:در موضوع علومانسانی مکاتب فراوانی وجود دارد که در طول تاریخ منشا اثر بودهاند و امروز در دانشگاههای کُردستان سوریه در مورد آنها میخوانیم.ما هم در مورد کاپیتالیسم و لیبرالیسم میخوانیم و هم درباره سوسیالیسم و مارکسیسم.
وی گفت:در سوی دیگر هر سرزمینی به اعتقاد و فکر مختص به خود نزدیکی دارد.برخی از کشورها بیشتر بر روی دین و یا لیبرالیسم تاکید دارند اما ما در کُردستانسوریه به فلسفه "ملت دموکراتیک" معتقد هستیم.
وی افزود:جامعه از لحاظ اداری و نظامی بر مبنای این فلسفه خود را تنظیم کرده و برای آموزش و پرورش نیز توجه به این فلسفه اساس گرفته میشود.
معاون ریاست مشترک دانشگاه کوبانی تاکید کرد:ما معتقدیم راهحل همه مشکلاتی که در منطقه وجود دارد برمبنای این فلسفه قابل چارهجویی است.دیگر با تفکرات قدیم نمیتوان مشکلات امروز را حل کرد و باید راهحلهای تازه براساس تفکرات جدید را در جامعه مورد ارزیابی قرار داد.
وی افزود:ما میخواهیم فلسفه ملت دموکراتیک به یک فلسفه و تفکر جهانی تبدیل شود.
وی یادآور شد:در فلسفه ملت دموکراتیک دیگر نژادپرستی وجود ندارد وملت ها و اقوام میتوانند خود را در آنجای دهند و هر کس بر اساس فهم و دین و فرهنگ خود میتواند در آن حضور یابد.در این بینش زن عنصر محوری است و دیگر در حاشیه نیست.و همانطور که میبینیم سیستم ریاست مشترکی به وجود آمده و امروز در دانشگاهها هم در حال اجراست.
شروان مسلم یاداور شد:دانشگاههای ما علم زده نیستند و علم را در خدمت نژادپرستی و هژمونی بکار نمیبرند و علم را براساس موضوع و با رویکردی اخلاقی به خدمت میگیرند.اخلاق و علم باید توامان باشند و هیچ یک بدون دیگر وجود ندارند.
نظر شما