به گزارش کرد پرس، حشمتاله صیدی در جلسه هماهنگی جهت آغاز اجرای تهیه و تدوین برنامه راهبردی عملیاتی شهر و شهرداری با حضور صاحبنظران و مدیران شهرداری با بیان اینکه برنامههای راهبردی بالاترین سطح برنامهریزی شهری است که هدف از آن تعیین و تبیین اهداف راهبردی و راهکارهای دستیابی به آن اهداف در چارچوب جهتگیری راهبردی خواهد بود، گفت: این سند با مشارکت متخصصان و صاحبنظران تهیه و تدوین خواهد شد.
شهردار با اشاره به اینکه برنامه ریزی از سطح بلند مدت تا کوتاه مدت به لحاظ تاثیری که بر ساماندهی فعالیت ها، هزینه ها و افزایش بهرهوری سازمان ایفا میکند، از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: یکی از مهمترین نیازهای مدیریت شهری تدوین برنامه راهبردی در قالب طرح 5 ساله است، به نحوی که بتواند در بخشی از مسایل روزمره شهر مورد استفاده قرار گیرد.
وی گفت: شهرها باید چشمانداز بلندمدت برای خود تعریف کرده که باید آن را در سه حوزه کوتاه، میان و بلند مدت طبقهبندی نمایند که برای طراحی این چشمانداز نیاز به استراتژی توسعه شهری CDS که به توسعه شهرها شکلی هدفمند به صورت مشارکتی با مشارکت همه بهرهبرداران میدهد.
صیدی با بیان اینکه دستورالعمل اجرایی تهیه برنامه عمرانی پنج ساله شهرداریها از سوی وزارت کشور در واقع یک الگوی تلفیقی از برنامههای راهبردی بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت است، افزود: با توجه به اینکه شهرداریها میتوانند نقش تاثیرگذاری در طراحی و تهیه طرحهای راهبردی براساس عوامل هویتبخش منطقه داشته باشند، وجود این برنامه سبب توسعه شهرها خواهد شد.
وی از انعقاد قرارداد جهت تهیه برنامه راهبردی و عملیاتی شهر و شهرداری با دانشگاه کردستان خبر داد و گفت: این قرارداد برابر دستورالعمل ابلاغی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و مصوبه شورای شهر منعقد میشود.
صیدی تصریح کرد: مراحل طرح برنامه راهبردی چشم انداز پنج ساله شامل زمینه سازی و تدارک مقدمات، مطالعات موضوعی، چشماندازسازی، تدوین راهبردها و ارائه چشماندازها و راهبردهای توسعه شهر به مقامات مسئول است.
شهردار سنندج خاطرنشان کرد: در تدوین برنامه راهبردی پنج ساله شهرداری سنندج تنظیم یک چارچوب راهبردی برابر اتخاذ تصمیمات در حوزه مدیریت شهری به منظور مواجهه با چالشهای آتی در بازه زمانی میانمدت، هماهنگ کردن اقدامات همه دستگاههای اجرایی در زمینه اداره شهر و بسترسازی از اهداف تدوین این برنامه است.
وی ادامه داد: از دیگر اهداف مهم این سند راهبردی فراهم نمودن برنامه عملی شهرداری به عنوان یک موسسه عمومی با لحاظ ویژگی های محیطی درونی و بیرونی سازمان مبتنی بر رویکرد راهبردی و فراهم آوردن بستر مشارکت فعال تمامی گروههای ذینفع شهری شامل سازمانهای مردم نهاد، بخش خصوصی و متخصصین مرجع شهرسازی و مدیریت شهری شامل اشخاص حقیقی و حقوقی خواهد بود.
شهردار سنندج عنوان کرد: تهیه سند راهبردی توسعه شهر به صورت فرابخشی و ترسیم آینده شهر، پیش بینی منابع مالی و درآمدهای شهرداری در سناریوهای مختلف، نظمبخشی به فعالیتهای شهرداری و ایجاد هماهنگی بین بخشهای مختلف درون سازمانی را از اهم ویژگیهای این برنامه راهبردی اعلام کرد.
وی افزود: از دیگر ویژگیهای سند طرح راهبردی پنج ساله، اتصال رهنمودها و پیشنهادهای راهبردی اسناد توسعه شهری به نظام بودجهریزی سالانه شهرداری از طریق تعریف پروژههای سرمایه ای و فعالیت های مستمر به تفکیک سالهای برنامه، در برنامه عملیاتی میان مدت و تعیین محل اعتبار آنها است.
وی ارائه پیشنهادهای قابل اجرا در چارچوب محدودیتهای مالی، اداری و فنی و پرهیز از آرمان گرایی و شناسایی پروژههای تملک داراییهای سرمایهای شهرداری در بازه زمانی میان مدت و اولویتبندی آنها را از دیگر ویژگیهای سند راهبردی 5 ساله شهرداری سنندج دانست.
شهردار سنندج خاطرنشان کرد: برنامه خروجی پروژه در سطح راهبردی با موضوع برنامه ریزی در حوزه شهر به برنامه راهبردی شهر و در سطح عملیاتی نیز در حوزه برنامهریزی شهرداری به برنامه راهبردی شهرداری و برنامه عملیاتی شهرداری ختم میشود.
نظر شما