تاثیر تحریم‌های آمریکا علیه ایران بر گردشگری مذهبی در عراق

سرویس عراق و اقلیم کردستان - تحریم های آمریکا بر ایران و کاهش ارزش ریال تاثیر زیادی بر بخش گردشگری مذهبی عراق گذاشته و بروز بحران اقتصادی در شهرهای مذهبی از جمله نجف را در پی داشته است.

به گزارش کرپرس، خبرگزاری فرانسه در گزارشی درباره تاثیر تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران تاکید کرده که اجرای تحریم های اخیر باعث بروز یک بحران اقتصادی شدید در شهر نجف شده که مرقد مطهر امام علی (ع) را در خود جای داده و یکی از شهرهای مقدس شیعیان جهان به شمار می آید چرا که شمار زائران ایرانی به شدت کاهش یافته، هتل های شهر خالی از مسافر شدند و فروشگاه های مختلف نیز در رکود به سر می برند.

بر اساس این گزارش، به استثنای شرکت کنندگان در مراسم میلیونی اربعین حسینی که بزرگ ترین گردهمایی شیعیان جهان به شمار می آید، سالانه نزدیک به یک و نیم میلیون زائر وارد شهر نجف می شوند و به گفته صائب ابوغنیم، رئیس اتحادیه هتلداران این شهر، بیش از 85 درصد آنها زائران ایرانی هستند.

ابوغنیم در این باره تاکید کرده که تاثیر آغاز تحریم های آمریکا علیه ایران بر وضعیت اقتصادی شهر نجف که زبان فارسی در میان بیشتر ساکنان آن حتی زنان رایج است و در خیابان های شهر نیز تابلوهای راهنمایی به این زبان وجود دارد، کاملا مشخص است جایی که بسیاری از رزروهای 285 هتل موجود در این شهر لغو شده و شمار زائران نیز به شدت کاهش یافته است.

یکی از هتلداران نجف نیز از کاهش 50 درصدی نرخ رزرو اتاق در برخی هتل های این شهر برای رویاروی با بحران کنونی خبر داده با این حال اذعان کرده که این مسئله نیز وضعیت را چندان تغییر نداده چرا که بدون زائران ایرانی، وضعیت بازار در آستانه فروپاشی قرار دارد.

در همین حال، پیش بینی می شود در سال جاری شمار زائران عتبات عالیات از جمله نجف تا حد زیادی کاهش یابد چرا که طی شش ماه اخیر ارزش واحد پول ملی ایران به شدت کاهش یافته و تحریم های شدید آمریکا نیز بیشترین سهم را در این مسئله داشته در حالی که زائران ایرانی باید برای روادید ورود به عراق 40 دلار بپردازند.

در حالی که گردشگری در عراق تنها در بخش مذهبی خلاصه می شود و به صورت عمده نیز در شهرهای نجف و کربلا در کنار برخی شهرهای دیگر دارای زیارتگاه های شیعیان همچون سامرا تمرکز دارد، آمار شورای جهانی گردشگری و مسافرت حاکی از آن است که درآمد پنج میلیارد دلاری این کشور از گردشگری مذهبی سه درصد تولید محلی آن را تشکیل می دهد.

این در حالی است که انتظار می رود کاهش شدید ورود زائران ایرانی به شهرهای مذهبی عراق پیامدهای وخیمی بر بخش گردشگری مذهبی این کشور داشته باشد که بنابر آمارهای سال گذشته میلادی نزدیک به 544 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در آن فعالیت دارند.

در همین راستا نیز برخی مسئولان در فرودگاه بین المللی نجف اعلام کردند که پیشتر روزانه 35 پرواز میان عراق و ایران از این فرودگاه انجام می شده با این حال وضعیت به جایی رسیده که در این اواخر در یک روز تنها 12 هواپیمای حامل زائران عراقی زیارتگاه های مذهبی شیعیان راهی ایران شده است.

لازم به ذکر است که ایران پس از ترکیه، دومین کشور از نظر حجم مبادلات تجاری با عراق به شمار می آید و بنا به گفته یک منبع رسمی در وزارت بازرگانی این کشور نیز، مبادلات تجاری میان دو کشور در سال گذشته میلادی نزدیک به شش میلیارد و 700 میلیون دلار بوده است.

کد خبر 84836

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha