به گزارش کرد پرس، رشید قربانی در نشست هم اندیشی با تعدادی از مدیران خبرگزاری ها و رسانه های مکتوب استان کردستان با بیان اینکه فضای باز رسانه ای به افزایش شفافیت در عملکردها و افزایش امنیت پایدار در همه بخش ها کمک می کند، گفت: رسانه های استان کردستان در حوزه تعامل با مجموعه آموزش و پرورش استان بسیار خوب عمل کرده اند و نقدهایی هم که به این دستگاه در این مدت داشته اند عموما صحیح بوده و باعث بهبود عملکردها شده است.
عقب ماندگی زیر ساختی مانع درخشش در حوزه آموزش و پروش نشده است
قربانی در ادامه این نشست به ضعف های زیرساختی در حوزه آموزش و پرورش در استان کردستان اشاره کرد و گفت: در بسیاری از شاخص های زیرساختی حوزه آموزش و پرورش کردستان در رتبه های زیر متوسط کشوری قرار دارد اما این عقب ماندگی های زیر ساختی با تلاش و خرد دانش آموزان، معملمان و مدیران دلسوز و کمک خانواده ها جبران شده به طوری که برای مثال در جشنواره شهید رجایی که شاخص های عملکردی دستگاه ها از سوی سازمان برنامه و بودجه در آن سنجیده می شود آموزش و پرورش استان کردستان در سال 96 رتبه ششم کشور را به دست آورده است.
وی افزود: در کسب موفقیت های حوزه آموزش و پرورش برای مثال در حوزه رشد سواد آموزی در استان نفش رسانه ها برجسته است و آنها توانسته اند به این حوزه کمک کنند.
مدرسه سازی در حاشیه شهرها مهم تر از روستاها
مدیر کل آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی در خصوص فراهم کردن امکان بازدید خبرنگاران و عکاسان خبری از مناطق محروم روستایی فاقد مدرسه مناسب، گفت: این توجه اصحاب رسانه جای بسی خوشحالی دارد اما در این میان یک نکته هم باید مدنظر قرار بگیرد. هر چند مدرسه سازی در مناطق روستایی بسیار مهم است اما در حال حاضر در حاشیه شهرها به شدت وضعیت نامناسب تری داریم و امیدواریم اصحاب رسانه توجه خیرین را به این مناطق هم جلب کنند چرا که در این مناطق نیازمند توسعه فضاهای آموزشی هستیم.
برای مدارس غیر انتفاعی در کردستان تسهیلات ارزان قیمت در نظر گرفته شود
قربانی همچنین در خصوص وضعیت مدارس غیر انتفاعی در استان کردستان، گفت: از بعد نظارتی آموزش و پرورش بر این مدارس نظارت می کند و موضوع کیفیت آموزش را رصد می کند.
وی افزود: درآمد سرانه مردم استان پایین است، بنابراین مردم نمی توانند هزینه های کلاس های فوق برنامه و خاص را تقبل کنند و در نهایت بتوانند همان هزینه پایه را برای این مدارس تقبل کنند.
قربانی با بیان اینکه به هر حال این مدارس هم در کنار به دوش کشیدن بخشی از بار آموزش در استان، در امر اشتغالزایی هم فعالیت دارند، گفت: درخواست ما این است با توجه به درآمد سرانه پایین در استان کردستان، برای این مدارس تسهیلات ارزان قیمت برای خرید ملک و ... در نظر گرفته شود که این مکان های آموزشی هم بتوانند رشد کنند.
وی در خصوص توزیع کتب درسی هم گفت: کتاب مقطع ابتدایی که در مدرسه و همزمان با شروع سال تحصیلی توزیع می شود. در مورد مقاطع دیگر هم از شهریور ماه توزیع کتاب ها در کتاب فروشی ها شروع می شود. کتب مقطع فنی و حرفه ای هم از طریق سیستم اداری تا قبل از شروع سال تحصیلی توزیع می شود.
نظر شما