حمید حمیدی در گفت و گو با کرد پرس با بیان اینکه امروزه جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان به یک قطب تئاتر در کشور تبدیل شده است و همه خیابانی کارهای کشور آرزوی ورود به این جشنواره را دارند، گفت: تئاتر خیابانی مریوان جدای از آثاری که با بهترین کیفیت در ان شرکت کرده اند دارای مخاطبینی است که بیشترین فرهنگ دیدن تئاتر در کشور و حتی در دنیا را دارند و این دو ویژگی باعث شده است که این شهر به قطب تئاتر کشور تبدیل شود.
وی با اشاره به این نکته که دو دوره در جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان شرکت کرده است اظهار کرد : نمایش آئینی سنتی " شاختا بابا در آذربایجان " تولید دو گروه تئاتر نیلوفران و تکند از شهرستان مرند است که به سنت دیرینه آذربایجان شرقی می پردازد.
این کارگردان اظهار کرد : این نمایش در مورد نوروزخوانی در آذربایجان است که مربوط به سال های قدیم است و در آن زمان این آئین چند هفته ای قبل از فرارسیدن عید نوروز از سوی مردم انجام می گرفت.
وی افزود : در این آئین شخصیتی وجود داشت به نام بایرام که در بین اهالی دارای یک محبوبیت خاصی بود و وقتی که هوا زمستانی بود بایرام فرستاده می شود تا دنبال عناصر چهارگانه یعنی آب، هوا، آتش و خاک را بیدار کند و به اهالی نوید سرسبزی و خرمی دهد.
نظر شما