به گزارش خبرگزاری کردپرس، پرورش زنبور عسل و برداشت عسل با بهره گیری از طبیعت زیبای کبیرکوه و گیاهان متنوع و کم نظیر این کوهستان یکی از مشاغلی که در سالهای اخیر در شهرستانهای دامنه کبیرکوه رونق گرفته است.
در شهرستان بدره همانند دیگر شهرستانهای دامنه کبیرکوه پرورش عسل در سالهای اخیر رونق شم گیری داشته و مرغوبیت نوع عسلی که در کوهستانهای این شهرستان خصوصاً کبیرکوه تولید می شود باعث شده است که علاوه بر مردم استان ایلام مردمان استانهای دیگر کشور از جمله پایتخت ایران نیز به بازاری برای عسل مرغوب بدره تبدیل شوند. به قول یکی از تولید کنندگان عسل طبیعی در بدره،حتی مردم خوانسار در استان سمنان که برند عسل آن شهرستان نیز در کشورمان شهرت دارد نیز به خریداران عسل بدره تبدیل شوند.
شهرت عسل ناب و طبیعی کوهستانهای بدره از تهران تا خوانسار
یکی از تولیدکنندگان عسل در شهرستان بدره در همین رابطه در گفتگو با خبرگزاری کردپرس می گوید: در سالهای اخیر مردم استانهای مختلف کشور بخاطر کیفیتی که عسل تولید شده از کوهستانهای شهرستان بدره دارد اقبال بسیار خوبی از عسل با کیفیت این شهرستان داشته اند.
علی عباس مهرابی با اشاره به اینکه کیفیت برتر و طبیعی بودن عسل کوهستانهای این شهرستان مهم ترین دلیل اقبال مردم به استفاده از عسل این شهرستان است افزود: چند سالی است حتی مردم خوانسار در استان سمنان نیز که برند عسل آن منطقه در کشورمان شهرت دارد به خریداران عسل تولید بدره تبدیل شده اند.
این تولید کننده عسل در ادامه با اشاره به اینکه عسل تولیدی شان به لحاظ سطح کیفیت از قیمت هر کیلو 45 هزار تا 300 هزار تومان به فروش می رسد گفت: عسلی که هر کیلو 300 هزار به فروش می رسد در واقع عسل کاملا طبیعی است به شکلی که از هر کندو فقط یک کیلو عسل برداشت می شود در حالی که بعضی کندو دارها هستند که بخاطر استفاده زنبورها از شکر از هر کندو تا بیشتر از 10 کیلو هم برداشت می کنند.
عسل متنوع با طعم گلهای گوناگون کبیرکوه
مهرابی با اشاره به گلهای متنوعی که طبیعت کبیرکوه دارد می گوید: همین ظرفیت باعث شده است که در برخی از فصلها و خصوصاً بهار و تابستان از برخی گلها همانند مریم نخودی،نان و خوا و گلهای دیگر عسل مخصوص با طعم همین گلها تهیه کنند که این نوع عسل هم که معمولا رنگهای تیره تری دارد همواره مشتری های خود را دارند.
وی با اشاره به زحمتهای زیادی که برای تولید عسل و پرورش زنبور متحمل می شوند می گوید: لازمه تولید عسل طبیعی و ناب در کوهستانهای کبیرکوه این است که در طول سال همواره همراه کندوهای عسل در دامن کوهستان باشیم و سالیانه هم چند بار اقدام به جابجایی کنیم و در عین حال هم همواره باید از کندوهایمان مراقبت و نگهبانی کنیم.
این تولید کننده عسل در ادامه با عنوان اینکه بهار و تابستان بهترین فصل برداشت عسل است گفت: در فصلهای دیگر تعداد کندوها که معمولاً زنبورهایشان در حال استراحت هستند کمتر می شود به عنوان مثال تعداد 170 کندویی که در فصلهای بهار و تابستان دارد در زمستانها به حدود 50 کندو کاهش داده می شوند.
نظر شما