راه‌کارهای بومی و منطقه‌ای، راه کاهش آسیب‌های اجتماعی در ایلام

سرویس ایلام - معاون سیاسی امنیتی استانداری ایلام در همایش آموزشی برنامه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی که در شهر ایوان برگزار شد، گفت: باید برای کاهش آسیب‌های اجتماعی به دنبال راهکارهای بومی و منطقه ای باشیم.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، دکتر محمد نوذری عنوان کرد: نمی‌توانیم یک نسخه ی کلی برای کاهش آسیب های اجتماعی در سراسر کشور در نظر بگیریم و در هر اقلیمی با توجه به شرایط آن باید دنبال راه حل خاص آن منطقه بود.

وی به تدوین سند توسعه اجتماعی استان ایلام که چندی است توسط یکی از دانشگاههای استان در حال انجام است اشاره کرد و گفت: ما تلاش داریم در سند جامع آسیب های اجتماعی هدفگذاری های دست یافتنی را برنامه ریزی کنیم و در جهت کاهش این آسیب ها تلاش کنیم.

نوذری اظهار کرد: با ایجاد یک هیئت اندیشه ورز باید به سمت مباحث فرا پژوهشی حرکت کنیم و به دنبال راهکار باشیم و با ایجاد یک سند جامع اجتماعی اهداف مطلوب را شناسایی کنیم و به سمت آن حرکت نماییم.

معاون سیاسی امنیتی استانداری ایلام تأکید کرد: با توجه به پایین بودن تاب آوری اجتماعی در استان ایلام، کارشناسان و پژوهشگران، نسبت به پیدا کردن راهکاری برای افزایش تاب آوری اقدام کنند.

وی استفاده از مردم، سازمان های مردم نهاد را برای کاهش آسیب های اجتماعی ضروری دانست و گفت: آسیب ها و تهدیدات داخلی ما بسیار مهم تر و خطرناک تر از تهدیدات خارجی است چرا که دشمنان ما اگر بخواهند پویایی، نشاط و فعالیت را از جوانان ما بگیرند آنها را به سمت آسیب های اجتماعی سوق دهند.

ناگهانی بودن اقدام به خودکشی در ایلام و فقدان مهارت‌های زندگی

مدیرکل بهزیستی استان ایلام نیز در نشست آموزشی، توجیهی برنامه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی در ایوان، به موضوع خودکشی در استان اشاره و عنوان کرد: بسیاری از خودکشی ها در استان ایلام بدون برنامه قبلی صورت گرفته و بصورت ناگهانی است.

زهرا همتی افزود: ناگهانی بودن اقدام به خودکشی در ایلام بیانگر عدم داشتن مهارت های زندگی از سوی این افراد است.

وی با بیان این که شیوه های خودکشی امروزه در این استان تغییر یافته است، افزود: یکی از مناطق استان که دارای آمار بالای این آسیب است ایوان است که در این زمینه با مشارکت سازمان های مردم نهاد 50 گروه خودیار تشکیل و در زمینه پیشگیری از این آسیب فعالیت می کنند.

وی بر ضرورت تقویت تاب آوری مردم تاکید کرد و گفت: همچنین تقویت مهارت های زندگی نظیر حل تعارض، فرزند پروری، حل مساله و غیره از دیگر نیازهای فردی بوده که موجب افزایش آگاهی اشخاص و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی جوامع و خانواده ها در حوزه های مختلف می شود.

به گفته مدیر کل بهزیستی ایلام، مراکز مشاوره این سازمان بصورت حضوری و تلفنی آمادگی کامل دارند تا در این زمینه به عموم مردم مشاوره های مختلف را ارایه دهند.

وی مسئولیت این اداره کل در زمینه پیشگیری از خودکشی را در زمینه کمیته آموزش و اطلاع رسانی عنوان کرد و گفت: علاوه بر این کمیته های غربالگری، درمان، پژوهش و آمار و داده، محدود سازی و دسترسی توسط دانشگاه علوم پزشکی و کمیته توانمندسازی نیز با مسئولیت اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این حوزه فعالیت دارند.

کد خبر 86369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha