به گزارش کردپرس، احزاب اپوزیسیون اقلیم کردستان شامل همپیمانی برای دمکراسی و عدالت، جنبش تغییر، اتحاد اسلامی و جماعت اسلامی کردستان که دو حزب اتحادیه میهنی و حزب دمکرات را به عنوان احزاب حاکم اقلیم به شدت مورد انتقاد قرار داده و ضمن رد پیوستن به هم پیمانی این دو حزب خود اقدام به تشکیل یک همپیمانی در مجلس عراق برای ایجاد هماهنگی در مجلس و نیز شرکت در گفتگوهای تشکیل دولت عراق کردند.
اما این همپیمانی که دارای 11 کرسی مجلس عراق است؛ در ایجاد هماهنگی در عملکرد میان این احزاب موفق نبوده و اپوزیسیون اقلیم دچار پراکندگی آرا و تناقض عملکرد هستند و از جمله در نشست مجلس عراق در حالی که احزاب اپوزیسیون در آن مشارکت کردند، جنبش تغییر در اقدامی نمادین به عنوان اعتراض به آنچه تقلب گسترده در انتخابات دوره چهارم مجلس خواند، از شرکت در نشست مجلس خودداری کرده و نشست را تحریم کرده این موضع را نیز بدون گفتگو و مذاکره با دیگر احزاب اپوزیسیون اتخاذ کرد.
از سوی دیگر این احزاب در ایجاد هماهنگی میان خود برای انتخاب کاندید تصدی منصب نایب دوم ریاست مجلس عراق نیز ناکام مانده و هر یک از احزاب اسلامی کاندیدی را برای این منصب معرفی کرده(احمد حاجی رشید از جماعت اسلامی و مثنی امین از اتحاد اسلامی) و این امر موجب پراکندگی آرای آنان شده و عدم هماهنگی و توافق واقعی میان آنان را بیشتر نمایان ساخت و در نهایت بشیر حداد از حزب دمکرات برای این منصب انتخاب شد.
از سوی دیگر پایگاه خبری- تحلیلی شارپرس نیز گزارش داد که دو تن از نمایندگان عضو اتحاد اسلامی و جماعت اسلامی نیز در این نشست و رأی گیری شرکت نکرده اند.
همچنین هوشیار عبدالله نماینده جنبش تغییر در مجلس عراق نیز احزاب اپوزیسیون اقلیم را به دلیل شرکت در این نشست شدیدا مورد انتقاد قرار داد و گفت که هیچ یک از این احزاب در خصوص تقلب روی داده در انتخابات مجلس عراق موضعی جدی اعلام نکردهاند و فقط جنبش تغییر از طریق بایکوت نشست پیام و اعتراض خود را اعلام کرده است.
وی تأکید کرد که شرکت احزاب اقلیم کردستان در نشست های مجلس عراق و پروسه سیاسی این کشور و انتخاب مناصب کلیدی در حالی است که هیچ یک از ائتلاف های عراقی حتی حاضر به گفتگو در مورد حقوق و خواست های قانونی کردها از دولت جدید عراق از جمله در مورد بودجه، حقوق، نیروی پیشمرگ و مسئله کرکوک، نبوده اند.
نظر شما