به گزارش خبرنگار کردپرس به نقل از استانداری کرمانشاه، هوشنگ بازوند در نشست ستاد بازسازی مناطق زلزلهزده که با حضور معاون دفتر ریاست جمهوری و اعضای تیم اعزامی دفتر ریاست جمهوری برای بررسی وضعیت مناطق زلزلهزده، برگزار شد، اظهار داشت: تیم کارشناسی ریاست جمهوری یک گزارش واقع بینانه از وضعیت مناطق زلزله زده ارائه داد و بسیاری از مباحث مطرح شده در واقع مشکلاتی است که طی این مدت با جدیت پیگیر حل آنها بوده ایم.
استاندار کرمانشاه گفت: ۱۰ ماه از زلزله میگذرد و طی این مدت ۵ هزار و ۵۱ پس لرزه داشتیم که برخی از آنها بین ۵ تا ۶ ریشتر قدرت داشتهاند و در تاریخ صد سال اخیر بیسابقه بوده است؛در واقع ما در چنین شرایط دشواری کار کردهایم.
بازوند خاطرنشان کرد: در این زلزله ۹ شهر و یک هزار و ۹۳۰ روستا آسیب دیدند؛ این حجم از آسیب را با حادثه ریزش ساختمان پلاسکو مقایسه کنید که تنها عملیات امداد و نجات و آواربرداری آن مدت ها طول کشید.
وی بیان داشت: تاکنون ۴۳ بار در برنامههای زنده تلویزیونی پاسخگوی پرسشهای صریح خبرنگاران بودهایم که این میزان از پاسخگویی در هیچ رخداد دیگری رخ نداده است.
استاندار کرمانشاه یادآور شد: از همان روز اول تلاش کردیم زندگی در مناطق زلزله زده به جریان بیفتد و خوشبختانه این اتفاق رخ داد.
بازوند گفت: از ماه سوم زلزله وارد روند نوسازی شدیم ولی عملا ۲ ماه از این زمان را درگیر بارندگیهای شدید بودیم و تنها پنج ماه زمان مفید برای انجام این حجم عظیم از کار داشتیم. کاری که امروز توسط نمایندگان تیم ریاست جمهوری مورد تمجید قرار گرفت.
وی اظهار داشت: در این زلزله ۵ هزار و ۸۷۲ میلیارد تومان اعتبار تعیین تکلیف شده است که در قالب های مختلف دراختیار زلزله زدگان قرار گرفته است.
استاندار کرمانشاه همچنین علاوه بر این مبلغ 2 هزار و 317 میلیارد تومان تسهیلات مردم زلزله زده در بانک در ۹ شهر شامل امهال میشود که سود 2 سال امهال آن ۸۸۱ میلیارد تومان است که توسط دولت پرداخت میشود.
بازوند تصریح کرد: یکی از نگرانیهای ما در این زلزله گرفتار شدن در بوروکراسی بانک ها بود که این نگرانی در حضور رئیس جمهور عنوان شد و هیچ کوتاهی در این زمینه نداشتند که جای تقدیر دارد.
وی اظهار داشت: طبق مصوبه هیئت دولت قرار بود یکی از معاونان وزیر راه و شهرسازی جهت نظارت بر روند بازسازی مسکن مهرها در کرمانشاه مستقر شود که تاکنون این اتفاق رخ نداده است.
استاندار کرمانشاه گفت: با تلاش های صورت گرفته خوشبختانه هیچگونه بیماری واگیرداری در مناطق زلزله زده گزارش نشده است.
بازوند با بیان اینکه این زلزله به شکل گستردهای تحت تاثیر فضای مجازی بود و کانالهای معاند به دروغپردازیهای بسیار پیرامون آن پرداختند، افزود: طبق مصوبه جدید دولت برای هر واحد زلزلهزده مبلغ پنج میلیون تومان وام بلاعوض و همچنین پنج میلیون تومان تسهیلات کم بهره در روستا و ۱۰ میلیون در شهرها برای تکمیل واحدهای زلزله زده در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامهریزی معتقد بود افزایش تسهیلات کم بهره و کمک های بلاعوض تنها مختص کسانی باشد که خانههایشان هنوز تکمیل نشده که این پیشنهاد مورد موافقت هیئت دولت قرار نگرفت و همه خسارتدیدگان مشمول این تسهیلات میشوند.
نظر شما