به گزارش خبرنگار کردپرس، آذربایجان غربی با ۴ کشور ترکیه، عراق، آذربایجان و ارمنستان دارای نوار مرزی مشترک است. اما این استان از زیر ساخت های مناسب برای استفاده مطلوب از ظرفیتهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی در تقویت روابط با کشورهای همجوار از طریق راههای ارتباطی برخوردار نیست.
وضعیت جاده های آذربایجان غربی لقب این استان به عنوان دروازه اروپا را کم رنگ ساخته است و این استان در رتبههای نخستین مرگ و میر جادهای کشور قرار دارد. وضعیت نامطلوب جادههای ترانزیتی آذربایجان غربی، به ویژه عدم زیر ساخت های مناسب در جاده های جنوب استان سهم مردم را در تصادفات جاده ایی افزایش داده است.
از آغاز احداث جاده بین المللی ارومیه به سرو ۲5 سال میگذرد و هدف اصلی آن وصل کردن مرکز کشور به ترکیه است و 12 کیلومتر از این مسیر از خروجی ارومیه تا دانشگاه ارومیه در اواخر دهه 60 به بزرگراه تبدیل شد و عملیات بقیه مسیر به طول 50 کیلومتر از سال 85 آغاز شده است.
این در حالی است که بخش عمده جادههای ترانزیتی آذربایجان غربی در شمال و جنوب استان وضعیت مطلوبی ندارند.
پیمان آرامون سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار در بازدید از پروژه احداث باند دوم محور ارومیه – سرو گفت: تکمیل زیرساخت های حمل ونقل و ترانزیت کالا به ویژه محورهای مواصلاتی به پایانه های مرزی استان از اولویت های است که بسیار مورد تاکید مقام عالی استان بوده و برنامه ریزی های لازم برای تکمیل این طرح ها انجام شده است.
وی با اشاره به اهمیت مرز سرو در مبادلات تجاری کشور به بازارهای منطقه افزود: پروژه احداث باند دوم این محور در قالب طرح بهسازی و ارتقاء این محور از راه اصلی به بزرگراه بطول 50 کیلومتر در دست اجرا است.
آرامون ادامه داد: در این پروژه 36 کیلومتر به پایان رسیده و 14 کیلومتر نیز باقی مانده است که از این میزان هم 4 کیلومتر در مرحله اساس وزیراساس است که تا پیش از بارش های فصلی به پایان می رسد.
معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار اظهار داشت: بدلیل وضعیت توپوگرافی زمین، 10 کیلومتر از باقی مانده مسیر نیز نیاز به آزادسازی و احداث پل و ابنیه ها دارد که باید توسط مشاور طرح مطالعات لازم برای آن انجام شود.
نظر شما