وضعیت آشفته اقتصادی و پناه بردن به بازار دلار در سقز/ سردار دوغی

سرویس کردستان- سردار دوغی فعال اجتماعی با ارسال یادداشتی به کردپرس به بررسی وضعیت آشفته اقتصادی و پناه بردن بسیاری از اقشار و تحصیلکردگان بیکار به بازار دلار در سقز پرداخته است.

کردپرس- با گذری از کنار بازار دلار فروشان سقز، لیسانسه ها و فوق لیسانسه های بیکاری را می بینید که سالهاست از استخدام و اشتغال در ادارات و ارگانهای دولتی نا امید و بی بهره مانده اند و بخش خصوصی غیرپویا و ناکارآمد، به هزار و یک دلیل نتوانسته است فرصتی برای اشتغال و ارتزاق آنها مهیا بکند.

بازاریان متعدد از لوکس فروش و لواز آرایشی فروش گرفته تا خراز و بزاز و بسیاری دیگر را می بینید که ایامی نچندان قبل، امرار معاش آنان از محل خورده واردات از بازارهای چین و دبی بوده و یا از محل صادرات و واردات از همین بازارچه های مرزی خودمان ارتزاق می نمودند.

انسداد معابر کولبری و بازارچه های مرزی ، افزایش لجام گسیخته ی قیمت ارز، یا بهتر بگوییم کاهش ارزش پول ملی همه و همه بسیاری از بازاریان ، کسبه ی خورده پا و حتی تجار عمده این شهر و شهرهای با موقعیت مشابه جغرافیای اقتصادی را با چالشی اساسی و سردرگمی نسبت به حال و آینده ی شغلی و معیشتی خود مواجه کرده است.

سردرگمی و نگرانی البته ، صد چندان در بین عموم شهروندان مشهود است و این سوال بر سر زبان همه ی آنهاست! روزها یا ماههای آینده اوضاع اقتصادی چه خواهد شد؟ چه بر سر این بازار پر نوسان و شیب تند گرانی ها خواهد آمد؟

نگرانی ها بحق است. یک کیسه ی برنج را چند وقت پیش با 45 هزار تومان میخردیم و حالا با 110 هزار تومان هم پیدا نمی شود. یک قوطی رب سه هزار و پانصد تومانی حالا سر از 12 هزار و بیشتر درآورده است و الباقی افزایش قیمت های اجناس و گرانی نیازمندیهای روز مره مردم را که همه مطلعیم، بماند!

در این اوضاع و احوال اقتصادی ، خیل عظیم تحصیلکرده های بیکار ، پارچه فروش و لوازم آرایشی فروشان و ده ها صنف دیگر که خیری از رفتن به چین و دبی و مرزهای مشترک کشور با اقلیم کردستان عراق و سایر معابر کولبری و بازارچه های مرزی نمی بینند! طبیعی است روی به بازار دلار و دلار فروشی بیاورند. حتی طبیعی است که شمار بیشماری از آنانی که زمانی نچندان دور از کنار صنعت ساختمان، چرخ روزگارشان میچرخید! حالا با رکود این صنعت مهم ناشی از گرانی های مفرط مصالح، سر از بازار دلار فروشان دربیاورند.

چرخهای معیشتی خیل عظیم کارگران و حتی کارمندان و بازاریان با این گرانیها سخت می چرخد. اگر بخش زیادی از کارمندان دولتی را در بازار دلار دیدید زیاد تعجب نکنید.

تدبیری که امید بیافریند کجاست؟

مدبران اقتصادیی که مدیریت این احوال را بلد باشند! کدام اند؟

شاه کلید گشایش در کار و احوال مردم کجاست؟

قطعا" بخشی اصلی و مهن از این نابسامانیها و افسار گسیختگی های بازار ، نه بخاطر تهدیدات خارجی و تحریم ها! که به دلیل سوء مدیریت هاست.

کد خبر 87078

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha