به گزارش کردپرس، ارتش ترکیه اوایل سال 2018 با همکاری نیروهای شورشی تحت حمایت خود در شمال سوریه، منطقه کردنشین عفرین را تصرف کرد و اداره آن را پس از بیرون رفتن نیروهای کرد سوریه موسوم به YPG به شورشیان ارتش آزاد واگذار کرد.
خبرگزاری فرانسه در گزارش خود از وضعیت عفرین نوشت: ساکنان این منطقه با انواع تهدیدها روبه رو شده و از ترس نیروهای شورشی جرئت بیرون آمدن ندارند. به گفته ساکنان عفرین، انواع تهدیدها شامل شکنجه، باجگیری، ربودن افراد و سرقت مسلحانه خواب راحت را از آنها گرفته است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، نیمی از جمعیت 320000 نفری عفرین در جریان حمله مشترک ترکیه و شورشیان این شهر را ترک کردند. اکنون ساکنان این شهر که نخواسته اند هویتشان فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفته اند شورشیان در برخی موارد تمام وسایل خانه آنها غارت کرده اند.
برخی از ساکنان کردزبان عفرین که در مارس گذشته و در جریان حمله مشترک ترکیه و شورشیان به این شهر فرار کرده بودند، به شهر بازگشته اند اما به AFP گفته اند هیچ چیزی از وسایل خانه باقی نمانده و شورشیان خانه ها را غارت کرده اند.
ساکنان عفرین به این خبرگزاری گفته اند مردم شبها هم از تیراندازی های ممتد شبانه آرامش ندارند.
سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه مستقر در انگلیس نیز گزارش کرده است که در یک هفته 40 شهروند ساکن عفرین ربوده شده و مورد شکنجه قرار گرفته اند. این سازمان گفته است ربودن افراد و سپس درخواست وجه به یک شیوه مرسوم برای پول درآوردن در عفرین تبدیل شده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، برخی اسامی مناطق مختلف عفرین، پس از استقرار شورشیان منطقه غوطه شرقی در این شهر تغییر نام داده شده اند تا نمایانگر ساکنان جدید شهر باشند. برخی افراد گفته اند حتی برخی اعراب که از ساکنان اصلی این شهر هستند مورد آزار و اذیت شورشیان قرار گرفته اند و هیچ راهی هم برای متوقف کردن اعمال مجرمانه شورشیان وجود ندارد.
هم ترکیه و هم شورشیان این گزارشها را رد کرده و گفته اند در موارد نادر که نقض قانون توسط شورشیان صورت گرفته، ناقضان محاکمه و مجازات شده اند.
خبرگزاری فرانسه در پایان نوشت: میدان اصلی شهر عفرین که به نام کاوه آهنگر نام گذاری شده بود، اکنون تغییر یافته و شورشیان میدان کاوه عفرین را « میدان رییس جمهور رجب طیب اردوغان» نامیده اند و تابلوی آن در میدان به همین نام نصب شده است.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما