به گزارش کرد پرس، محمد حاج رسولیها در مراسم تودیع و معارفه مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کردستان با بیان اینکه در 11 سال گذشته بارندگی ها در کشورمان به زیر نرمال رسیده و از 250 میلیمتر در دوره های گذشته به 200 میلیمتر کاهش یافته است، گفت: : کاهش بارندگی ها تاثیر بسیار مخربی بر بخش های مختلف در کشور گذاشته که امیدواریم این خشکسالی های مستمر را با موفقیت و در کمترین زمان پشت سربگذاریم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه به احداث 172 سد مخزنی در سطح کشور اشاره کرد و یادآور شد: از این تعداد، 19 سد پیش از انقلاب و مابقی آن بعد از انقلاب به بهره برداری رسیده است. حاج رسولیها اضافه کرد: از ابتدای دهه 90 تاکنون 57 سد در کشور به بهره برداری رسیده است که حدود 32 درصد سدهای ساخته شده را شامل می شود که بخش عمده ای از آن طرح آب های مشترک بوده است.
وی در ادامه به اقدامات انجام شده در استان کردستان در حوزه آب اشاره کرد و گفت: در چند سال گذشته حدود 17 هزار میلیارد ریال طرح آبی در این استان هزینه شده که بسیار ارزشمند است.
حاج رسولیها با بیان اینکه تلاش می کنیم سدهایی را که در کردستان بیش از 90 درصد پیشرفت دارند تا سال 98 به بهره برداری برسانیم، افزود: برای تامین آب شرب شهرهای مریوان، قروه، دیواندره، کامیاران و دهگلان تمام تلاش خود را به کار می گیریم.
وی از پیگیری برای اجرای فاز 2 طرح های آبی در کردستان خبر داد و اظهار داشت: برای تکمیل پروژه های فعلی حدود 2 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است که امیدواریم در بودجه سال 98 ردیف ویژه ای برای آن اختصاص یابد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اینکه پروژه های باقی مانده در استان بسیار زیاد است، اضافه کرد: از آنجایی که هزینه پروژه ها هر روز سنگین تر می شود نیاز است تمامی دستگاه های مرتبط و نمایندگان مجلس برای جذب اعتبارات مورد نیاز ما را همراهی کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح های تامین آب برای پایداری دریاچه ارومیه از سایر حوزه های آبی گفت: در صورتی که چاه های مربوط به این حوزه مسدود نشود اختصاص آب برای این کار مانند ریختن آب در مشک سوراخ است و این رویه باید اصلاح شود.
حاج رسولی ها با بیان اینکه باتوجه به وجود سدهای مختلف در استان کردستان از جمله سد سیازاخ و سد چراغ ویس که پیشرفتهای فیزیکی بالای 90 درصد دارند امیدواریم با کمک مسوولان استانی و نمایندگان مجلس بتوانیم شاهد تشریع در روند بهرهبرداری این سدها باشیم، گفت: در استان کردستان کارهای باقیمانده در حوزه آب زیاد است و امیدواریم با همت و پشتکار مسوولان بتوانیم گام موثری در توسعه استان برداریم و اولویتبندی منطقی را شاهد باشیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در خصوص نحوه انتخاب مدیران استان نیز عنوان کرد: وزارت نیرو در این راستا چارچوبهایی را دارد و کسانی را که قابلیت مدیریت بودن را دارند شناسایی و پایش خواهد کرد و طی فرآیندی مدیران استانها را انتخاب می کند.
حاج رسولیها با اشاره به حوزه تخصیص اعتبارات به استان کردستان گفت: پیگیریهای مجدانه ای در این راستا صورت گرفته و در کمیسیون تخصیص سعی براین است بخشی از مباحث استان در حوزه آب برطرف شود.
وی در پایان بیان کرد: نباید فراموش کرد که منابع آب کشور محدود است و مناب آب ایران از حدود 330 میلیارد مترمکعب به 80 میلیارد مترمکعب رسیده و باید مدیریت جدی را در حوزه آب داشته باشیم و اولویت اصلی را به تامین آب شرب مناطق اختصاص دهیم.
نظر شما