جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار کردپرس گفت: مجوز کارخانه قند مهاباد چندین سال قبل از مصوبه ستاد احیای دریاچه ارومیه صادر شده بود. بنابراین لازم است تا این مسئول ستاد احیاکه نسبت به احداث کارخانه قند مهاباد منتقد است، از قبل نسبت به زمان صدور مجوز این کارخانه و مدارک و مستندات در این خصوص اگاهی کسب می کردند.
وی ادامه داد: ستاد احیاد دریاچه ارومیه تا کنون چه اقدام مثبتی برای احیای دریاچه انجام داده اند که اینگونه حق به جانب صحبت می کنند. متاسفانه این ستاد به محلی برای حقوق مزایای افرادی تبدیل شده که تا کنون حتی یک بار هم از استان آذربایجان غربی دیدن نکرده اند و از نزدیک با وضعیت این استان آشنایی ندارند.
محمودزاده گفت: این افراد بهتر است در خصوص پولهای کلانی که به نام ستاد احیای دریاچه ارومیه اخذ می کنند اما آن را در ماموریت های خارج از کشور یا حقوق و مزایای افرادی در دانشگاه شریف هزینه می کنند، پاسخگو باشند.
نماینده مهاباد اظهار داشت: هر ساله ما شاهد خارج شدن هزاران تن چغندر قند از استان آدربایجان غربی به سایر استان های کشور هستیم که علاوه بر هدر رفت دسترنج کشاورزان و عدم پرداخت مطالباتشان سود دیگری عایدشان نشده است.
وی افزود: از 5 کارخانه قند استان همه آن ها حداقل50 درصد بیش از ظرفیت خود چغندراز کشاورزان تحویل می گیرند. برای مثال، اگر کارخانه ایی ظرفیت آن 3هزار تن باشد سالانه 4هزار و 500 تن چغندر دریافت می کند. ستاد احیا دریاچه ارومیه اگر در فکر احیای دریاچه است باید به فکر این مسائل و فرسودگی کارخانه های قند 60 ساله در استان باشد.
محمود زاده تصریح کرد: با احداث کارخانه قند مهاباد و دریافت چغندر به اندازه ظرفیت توسط سایر کارخانه های استان افزایش کشت چغندر در استان را شاهد نخواهیم بود. بنابراین اگر سطح زیر کشت این محصول حتی 1 هکتار نیز افزایش نیابد، باز هم این استان به دو کارخانه قند دیگر نیز نیاز خواهد داشت.
نماینده مهاباد در پاسخ به انتقادات یکی از اعضای ستاد احیا دریاچه اظهار داشت: کسانیکه سنگ دریاچه ارومیه را به سینه می زنند و از این طریق امرار معاش می کنند به جای فرافکنی و انتقادات غیر کارشناسانه سعی کنند تا از انتقال آب آذربایجان غربی به سایر شهرهای استان همجوار جلوگیری کنند.
وی با اشاره به انتقال آب آذربایجان غربی به استان همجوار برای احداث دریاچه های تفریحی، امور صنعتی و کشاورزی گفت: در سال های اخیر از رودخانه های آذربایجان غربی انتقال آب را جهت مصورف مختلف تفریحی، کشاورزی و صنعتی شاهد بوده ایم و همین ستاد احیای دریاچه ارومیه مجوز این کار را صادر کرده است.
محمودزاده ادامه داد: همچنین ستاد احیا مجوز انتقال خط دوم آب به استان همجوار برای مصارف کشاوری را صادر کردند که مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی از این کار جلوگیری به عمل آوردند و در نظر دارند تا در خصوص شیوه هزینه کرد اعتبارات سالانه ستاد احیا دریاچه تحقیق و تفحص خواهند کرد.
وی در پایان تصریح کرد: لازم است؛ اعضای ستاد احیای دریاچه ارومیه پاسخگو باشند اگر افزایش سطح زیر کشت آبی در استان ممنوع است پس چرا اجازه انتقال آب برای مصارف کشاورزی و صنعت استان های همجوار را صادر می کنند؟ این سیاست دوگانه را چگونه توجیه می کنند؟
گفتنی است؛ علیرضا شریعتی مسئول دفتر پایش و نظارت ستاد احیای دریاچه ارومیه، در گفت و گو با روزنامه شهروند ساخت کارخانه قند مروارید در مهاباد را مصداق همکارینکردن نهادهای مختلف با ستاد احیای دریاچه ارومیه دانست و ساخت این کارخانه را تخلف عنوان کرده بود.
نظر شما