زیرساخت های مرزی با حجم صادرات کرمانشاه تناسب ندارد/ به زودی اتاق بازرگانی ایران و سوریه شکل خواهد گرفت

سرویس کرمانشاه - رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه گفت: در صادرات، حدود50 درصد رشد داشته ایم وبیشترین این صادرات به کشور عراق بوده است. این رشد از میانگین رشد صادرات کل کشور به عراق بیشتر است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، کیوان کاشفی، در نشست خبری بیست و دومین سالروز ملی صادرات که با حضور جمعی از مسئولان اقتصادی استان برگزار شد، در خصوص دلائل رشد صادرات استان بیان کرد: از طرفی افزایش نرخ ارز، کالاهای ایرانی را در بازارهای جهانی رقابتی‌تر کرد و امکان صادرات را فراهم آورد؛ از سویی دیگر با توجه به موقعیت استراتژیکی که کرمانشاه دارد یک توازن بین منطقه عرب نشین و کرد نشین ایجاد شد و کالاها را توانستیم به هردو طرف صادر کنیم.

وی افزود: از بین 5 استان مرزی یک سوم صادرات به عراق را کرمانشاه انجام می دهد.

کاشفی با انتقاد از عدم تناسب زیرساخت ها با حجم صادرات گفت: دو ویژگی صادرات به کشورعراق نسبت به سایر کشورها این است که چه سومار و چه مرز پرویز خان فقط مرز خروجی نیستند بلکه مرزهای پایانه ای هستند. در طول روز حدود 700 الی 1000 کامیون ایرانی در این دو مرز تردد دارند. به همین تعداد نیز کامیون های عراقی برای بارگیری در این مرزها در تردد هستند پس با این حجم کار بهبود وضعیت زیر ساخت ها ضروری است.

وی بیان کرد: مقرر شده تا پایان سال میلادی، عراق به کنوانسیون تیر اضافه شود؛ در آن صورت حمل به کشور عراق یکسره می شود و بخشی از شلوغی مرزهای کرمانشاه برطرف می شود.

کاشفی افزود: حمل و نقل ما به کشور عراق به صورت ترانزیت نیست و باید در عراق کالاها جابه جا شوند که این امر زیر ساخت ها را نیز دچار مشکل می کند. در مرز پرویز خان از نظر ساختمان ها (اداری) مشکلی نداریم، بخش مسافری هم ساختمانش جدا می شود. اما محوطه ای که در آن تخلیه و بارگیری صورت می گیرد از امکانات کافی برخوردار نیست و امیدواریم با طرح جامعی که گمرک آورده بتوانیم بحث محوطه را هم حل و فصل کنیم.

وی با بیان اینکه در مرز سومار دو مشکل وجود دارد گفت: یک مشکل، جاده دسترسی است که اعتبارات آن تامین شده اما هنوز نیاز به کار بیشتری است. مشکل دیگر زیرساخت ها است که جوابگوی این همه تردد نیستند و چون مرز سومار رسمی نیست کار سخت تر است.

کیوان کاشفی با اشاره به اینکه صادرات استان از سال 84 از 360 میلیون به 3میلیارد دلار رسیده است، اظهار کرد: امسال نیز می توانیم از 3هزارو200 تا 3هزار و400میلیارد دلارصادرات داشته باشیم که یک رکورد محسوب می شود.

وی تأکید کرد: برای اینکه استان بتواند صادرات بیشتری داشته باشد باید پایانه های بسیار مجهزی داشته باشیم. همچنین نیاز است بخشی از سرمایه گذاری ها را بیشتر کنیم. هرچه واحدهای بهره برداری ما بتوانند کالای صادراتی ایجاد کنند قطعاً صادرات هم بالا خواهد رفت. صادرات پشتوانه ای برای کشور است اما باید تولید مناسب باشد که صادرات هم افزایش یابد.

کاشفی ابراز امیدواری کرد رقم صادرات به عراق در سال جاری به 10 میلیارد دلار برسد.

وی افزود: در حال حاضر کشور نیاز زیادی به ارز دارد و اگر بتوانیم صادرات بیشتری داشته باشیم بحث منابع ارزی را نیز تامین می کنیم.

عضو هیأت رئیسه‌ی اتاق ایران، به لزوم ورود به بازار سوریه اشاره کرد و گفت: کشور سوریه کشوری مستعد است و آینده خوبی برای صادرات ما دارد. سوریه را نباید با عراق مقایسه کنیم زیرا سوریه با کشورهای حوزه مدیترانه در ارتباط بوده و تجار قوی نیز دارد. کشور سوریه در گذشته یکی از تولید کنندگان و صادرکنندگان اصلی به کشورعراق بود و برای ما رقیب محسوب می شد.

وی افزود: برای تعیین یک مسیر ترانزیتی از ایران به سوریه پیگیری هایی صورت گرفته و اقداماتی هم برای ورود به بازار سوریه انجام داده ایم و به زودی اتاق بازرگانی ایران و سوریه شکل خواهد گرفت که نمایندگانی از کرمانشاه هم در آن حضور دارند.

کاشفی به مرز شوشمی هم اشاره کرد و گفت: شوشمی راه دسترسی سختی دارد و برای توسعه قابلیت چندانی ندارد اما از نظر گردشگری می توان روی آن تمرکز کرد.

کاشفی در رابطه با صادرات اقلام خوراکی اظهار کرد: باید ابتدا نیاز داخل کشور تامین شود و بعد به سمت صادرات برویم. در صادرات باید برای کالاهایی که مازاد تولید داریم اقدام کنیم.

وی از برگزاری مراسم روز ملی صادرات در روز 24 آبان ماه خبر داد و گفت: روز ملی صادرات باید در روزهای آخر مهر برگزار می شد اما به علت ایام اربعین و 28صفر برگزاری مراسم به بعد از ماه صفر موکول شد.

کد خبر 88745

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha