به گزارش کردپرس؛ بعد از ظهر امروز پنجشنبه مدیر کل بحران استان کردستان در سفری یک روزه که به درخواست اعضای شورای شهر دهگلان صورت گرفت، از بیمارستان شهر دهگلان، پروژه نیمه کاره جاده ساحلی این شهر و میدان سنجرخان به عنوان نقاط حادثه خیز و بحرانی بازدید کرد.
به گفته "شادمان عباسجوبی" محور اصلی این بازدید، بررسی مشکلات و معضلات شهر دهگلان و بازدید میدانی نقاط بحرانی این شهرستان توسط مدیریت بحران استانداری کردستان است.
رئیس شورای شهر دهگلان یکی دیگر از محورهای این بازدید را احداث سالن چند منظوره تیپ در شهر دهگلان عنوان کرد که تهیه زمین بر عهده شهرداری دهگلان و ساخت آن بر عهده ستاد مدیریت بحران استانداری کردستان خواهد بود.
"آرتیکاس اقبال" نیز با بیان اینکه برای احداث این سالن، شهرستان دهگلان پیشنهاد شده است، اظهار کرد: یکی از لازمه های احداث این سالن داشتن حداقل 2 هزار متر زمین و با شرط داشتن آمادگی برای احداث این سالن از سوی شورا و شهرداری دهگلان است.
علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد
پیشنهاد "فرهاد رحیمی"، استفاده از این سالن چند منظوره با عنوان سالن مسابقات ورزشی در شهر دهگلان بود که با توجه به عدم وجود سالن مسابقه مناسب در این شهر، چنین سالنی در رفع این نقیصه بسیار کمک کننده خواهد بود.
این عضو شورای شهر دهگلان همچنین با تاکید بر اینکه تابحال تمرین مدیریت بحران در شهرستان انجام نشده است به نقطه یابی نامناسب بیمارستان دهگلان و احداث آن در مسیر سیلاب اشاره کرد و گفت: در صورت بروز بحران هیچ تدبیری برای این بیمارستان نداریم بنابراین اینک یادآوری می کنیم تا در صورت بروز بحران نگویید خبر نداشتیم.
راه درروهایی که خود عامل ایجاد بحران خواهند بود
عدم داشتن زیر ساخت درست در مواقع بحرانی از دیگر دغدغه هایی بود که توسط "احد علی بیگی" عنوان شد.
به عقیده وی، در شهر دهگلان با وجود داشتن نیروهای متخصص و مدیریت مناسب، هیچ زیرساختی به درستی در آن رعایت نشده است.
ساخت پاساژی 6 طبقه در خیابان "استقلال" که در دوره قبل مجوز ساخت آن به صورت غیر قانونی صادر شده است، وجود صنوف مزاحم و ترافیک بالا در خیابان "آزادی" این شهر از دیگر دغدغه مندی ها بود که در صورت بروز هر گونه بحرانی، دو خیابانی که تنها خروجی های شهر دهگلان هستند خود باعث ایجاد بحران جدی تری خواهند شد.
احداث میدانی موسوم به میدان "سنجرخان" واقع در بلوار "امام شافعی" یکی دیگر از دغدغه مندی ها بود که به گفته این عضو شورای شهر دهگلان، ساخت این میدان که تسهیل کننده راه ارتباطی بیمارستان دهگلان با جاده اصلی است به خاطر منفعت طلبی برخی، با مشکل مواجه شده است.
وی آخرین دغدغه را تکمیل پروژه جاده ساحلی دهگلان عنوان کرد و یادآور شد: با وجود صرف هزینه 3 میلیلارد تومان این پروژه نیمه کاره رها شده است در حالی که در صورت تکمیل آن، خطر سیلاب و بروز مشکل در این منطقه رفع خواهد شد.
"علی بیگی" با انتقاد از اینکه بودجه اختصاص داده شده به این پروژه در زمان خود برای این پروژه صرف نشده است، خاطر نشان کرد: با این وجود ما نباید این پروژه را که هزینه زیادی نیز بابت آن صرف شده است رها کنیم.
نیروهای تبعیدی!
اما دغدغه های "جمال قادرمرزی" از جنس دیگری بود. وی دغدغه مندی خود را به وضعیت آتش نشانی دهگلان و تخصص نیروهای آن معطوف کرد.
به گفته وی در آتش نشانی شهر دهگلان از نیروهای غیر متخصص استفاده می شود و تاکنون بحرانی اصلی پیش نیامده است تا بدانیم این نیروها چند مرده حلاجند!
وی با نام بردن از نیروهای آتش نشانی با نام "نیروهای تبعیدی" نقدی به سخنان شهردار دهگلان داشت و گفت: باید بگویم بر خلاف گفته شهردار، ما در آتشنشانی جوانگرایی نکرده ایم بلکه جوانانی را که با آنها مشکل داشته ایم به آنجا فرستاده ایم.
این عضو شورای شهر دهگلان با تأکید بر اینکه تامین نیروهای متخصص در آتشنشانی از اولویت هاست خواستار دادان مجوز برای جذب نیروهای جوان زبده و ورزشکار و همچنین بستن قرارداد با آنها برای انگیزه بخشی به آنها شد.
وی یکی دیگر از خواسته های خود را دادان مجوزی برای فعال کردن ایستگاهی دیگر برای آتشنشانی در شهر دهگلان عنوان کرد چرا که تنها ایستگاه آتشنشانی دهگلان علاوه بر اطفاء حریق در شهر دهگلان، در سایر روستاها و دهستان های اطراف نیز ارائه خدمت می کند.
میراث دار اشباهات گذشته نباشیم
"چیمن حسامی" دیگر عضو شورای شهر دهگلان با اشاره به نوپا بودن شهرستان دهگلان از فقدان وجود بافت این شهرستان بر مبنای بافت مدیریت شهری گفت و با تاکید بر اینکه نباید میراث دار اشتباهات گذشته باشیم، گفت: اینک نیز می شود این بافت را درست کرد.
وی با اذعان به عدم وجود نیروهای متخصص در آتشنشانی دهگلان خواستار آموزش این افراد توسط نیروهای کارآزموده ستاد استان شد.
وی یکی دیگر از دغدغه های شهرستان دهگلان را فعال نبودن آتشنشانی ها در دهستان های این شهرستان دانست که با وجود داشتن ماشین آلات، غیر فعال بوده و بار اطفاء حریق این روستاها نیز بر دوش آتشنشانی دهگلان افتاده است.
اعتباری که در جایی دیگر هزینه شد
"حسامی" با رجوع به گذشته اظهار کرد: در گذشته هزینه ای برای آتشنشانی این شهر اختصاص پیدا کرد اما با توجه به بحرانی مالی شدید شهرداری و عدم پرداخت حقوق پرسنل، این اعتبار در جای دیگر هزیننه شد اما ما خواستار بازنگری و اختصاص بودجه برای احداث سایت دوم آتشنشانی هستیم.
پاسخ به دغدغه ها
در ادامه مدیریت بحران استانداری کردستان به دغدغه های اعضای شورای دهگلان پاسخ داد و با بیان اینکه سالن چند منظوره برای استفاده در مواقع بحرانی احداث خواهد شد، اختیار استفاده در مواقع عادی را بر عهده شهرداری دهگلان دانست و گفت: با شرط رعایت استاندارهای لازم برای احداث سالن تیپ، موافقت سازمان و مشارکت شهرداری در ساخت این سالن، با این پیشنهاد موافقت خواهد شد.
"آرتیکاس اقبال" به درخواست اعضای شورا برای احداث سایت دوم آتشنشانی در دهگلان نیز پاسخ داد و ضمن بیان اینکه به دلیل به حد نصاب نرسیدن جمعیت دهگلان برای داشتن دو پایگاه، با این درخواست موافقت نمی شود، افزود: البته این کار تنها در صورتی قابل انجام است که صفر تا صد کار را خود شهرداری دهگلان انجام دهد.
وی همچنین در پاسخ به درخواست اعضای شورا برای جذب نیروهای متخصص، اظهار کرد: صدور مجوز استخدامی در حیطه وظایف من نیست اما نامه نگاری های لازم را در این خصوص انجام خواهم داد.
مدیریت بحران استانداری کردستان همچنین با درخواست آموزش نیروهای آتشنشانی این شهرستان موافقت کرد و آمادگی این ستاد را برای آموزش و تربیت این نیروها اعلام کرد.
گزارش: ظریفه احمدی
نظر شما