افزایش گرایش به تحصیل در مدارس دولتی سوریه در مناطق تحت کنترل کُردها

سرویس جهان- خبرگزاری فرانسه گزارش داد مردم شمال سوریه بیم دارند مدرک تحصیلی دانش آموزانی که در مدارس وابسته به اداره خودگردان کردی درس خوانده اند، در دانشگاههای دولتی اعتبار نداشته باشد به همین دلیل از ثبت نام در مدارس اداره خودگردان کردی در شمال سوریه خودداری کرده و تلاش می کنند در مدارس وابسته به دولت مرکزی سوریه کودکان خود را ثبت نام کنند.

به گزارش کردپرس، کردهای سوریه که توانسته اند بیش از یک چهارم خاک سوریه را از کنترل داعش خارج کنند، پس از استقرار در این مناطق ، بویژه در مناطق شمال شرق این کشور و تاسیس اداره خودگردان، برنامه تحصیلی مجزا از مدارس دولتی سوریه ارائه داده و در مدارس مربوط به اداره خودگردان کُردی، تدریس به زبان کردی صورت می گیرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری AFP مردم بیم دارند مدارک دیپلم دانش آموزانی که در مدارس وابسته به اداره خودگردان کردی درس خوانده اند، در دانشگاههای دولتی سوریه و دیگر کشورهای جهان اعتبار نداشته باشد، به همین دلیل از ثبت نام در مدارس اداره خودگردان کردی در شمال سوریه خودداری کرده و تلاش می کنند در مدارس وابسته به دولت مرکزی سوریه کودکان خود را ثبت نام کنند.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی که از آغاز سال تحصیلی در مناطق تحت کنترل کردها تهیه کرده اشاره کرده است که بسیاری از مردم این مناطق با وجود این که دوست دارند کودکانشان به زبان کردی دروس را فرا بگیرند از ثبت نام فرزندانشان در این مدارس خودداری کرده و اقدام به ثبت نام آنها در مدارس وابسته به دولت سوریه در حسکه و قامیشلی کرده اند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، مسئولان اداره خودگردان کردی اقدام به بستن مدارسی کرده اند که از ارائه برنامه درسی به زبان کردی خودداری کرده اند.

سمیرا حاج علی، مسئول کمیسیون آموزش اداره خودگردان کردی در شمال سوریه به این خبرگزاری گفته است تاکنون بر اساس برنامه درسی کردی، 2200 مدرسه برای پذیرش حدود 210000 دانش آموز بازگشایی شده است.

اما مشکل این است که مدرک دیپلم ارائه شده در این مدارس از نظر دولت مرکزی سوریه اعتبار ندارد و فقط برخی موسسات آموزش عالی مناطق کردنشین سوریه از جمله دانشگاه کوبانی حاضر به ثبت نام دانش آموزانی هستند که بر اساس سیستم آموزشی ارائه شده از سوی اداره خودگردان کردی تحصیل کرده اند.

برخی والدینی که از ثبت نام کودکان خود در مدارس کردی خودداری کرده و در مدارس دولتی سوریه اقدام به ثبت نام کودکانشان کرده اند، به خبرگزاری فرانسه گفته اند ما مخالف تدریس به زبان کردی نیستم و این مسئله به نفع کودکان ما است اما مشکل این است که مدرک تحصیلی این مدارس از نظر دولت سوریه اعتبار ندارند بنابراین، کودکانمان پس از فراغت از تحصیل کجا بروند؟

به گفته افراد درگیر مسئله سیستم آموزشی در مناطق تحت کنترل کردها، خواست مردم برای ثبت نام کودکان در مدارس وابسته به دولت مرکزی سوریه چند برابر شده و مدارس موجود مجبور شده اند به صورت دو شیفته و با جمعیت زیاد به آموزش دانش آموزان اقدام کنند.

فاطمه خلیل اسد، معلم یکی از مدارس وابسته به دولت مرکزی سوریه می گوید: فقط در دو شهر حسکه و قامیشلی مدارس دولتی وجود دارند و افرادی از شهرهای عامودا، راس العین و درباسیه کودکان خود را به این مدرس منتقل کرده اند.

بر اساس آمار وزارت آموزش و پرورش دولت سوریه در سال 2017 ، از مجموع 2500 مدرسه موجود در شمال سوریه و تحت کنترل کردها، کمی بیش از 400 مدرسه بر اساس نظام آموزشی دولت مرکزی سوریه فعالیت می کنند و حدود 101000 دانش آموز در این مدارس که در حسکه، قامیشلی و نواحی اطراف قرار دارند، به تحصیل مشغولند.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 88936

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha