به گزارش خبرگزاری کردپرس، در هنگام پیمودن این مسیر چند کیلومتری خصوصاً جایی که موکب ها و ایستگاه های خدمت رسانی استان های مختلف کشور در کنار هم گرد آمده اند با فعالیت ها و خدماتی مواجه می شوی که در نوع خود جالب توجه هستند.
در فاصله حدود 2 کیلومتری تا خروجی پایانه مرزی پایگاه کوچکی قرار دارد که برخلاف موکب های دیگر نه دادن آب و غذا به زائران بلکه به دوخت و دوز لباس ها و خصوصاً کوله پشتی و کیف زائران اربعین مشغول است.
استفاده از تجربیات خیاطی قبل از دوران طلبگی
در این موکب کوچک روحانی جوانی با همان لباس روحانیت با صبر و حوصله تمام در حالی که پشت یک چرخ خیاطی نشسته است مشغول کار دوخت و دوز وسایل زائران اربعین مرز مهران است.
حاج آقا آذربایجانی اهل شهرستان قزوین اما ساکن شهر قم است و می گوید: از زمان آغاز مراسم پیاده روی اربعین برای امورات دینی و تبلیفی به مرز مهران آمده است اما در کنار این فعالیتهای تبلیغی دوست دارد که نوعی دیگر از خدمت به زائران اربعین را از طریق کار خیاطی در این پایگاه کوچک تجربه کند.
وی که عضو هیئت رزمندگان استان اصفهان در مرز مهران است در حالی که سرش روی چرخ خیاطی و در حال دوخت و دوز یک کوله پشتی است با اشاره به سابقه اش در کار خیاطی می گوید: قبل از اینکه طلبه شود در زادگاهش در قزوین حدود شش سال به کار خیاطی مشغول بوده و تجربه کافی را در این زمینه به دست آورده است و اکنون دوست دارد از این تجربیات خود برای خدمت به زائران اربعین بهره گیری کند.
سالهای سال است که برای زیارت به مرز مهران می آییم
در کنار حاج آقا آذربایجانی خانم دیگری قرار دارد که گویا وی مسئول این پایگاه و کارگاه خیاطی است. خانم نوری مسئول عترت خواهران هیئت رزمندان استان اصفهان نیز در باره فعالیتهایش در این پایگاه می گوید: من چند سالی است که از زائران همیشگی عتبات عالیات از طریق پایانه مرزی مهران هستم.
وی نیز که گهگاهی پشت یکی از چرخهای خیاطی این پایگاه به کار دوخت و دوز وسایل زائران مشغول می شود به کردپرس می گوید: من قبلا زائر بوده ام و بارها از مرز مهران برای رفتن به عراق گذر کرده ام و چند سالی هم به عنوان مسئول کاروان زائران ایرانی را برای زیارت از مرز مهران گذرداده ام.
این خانم اصفهانی در ادامه می گوید: امسال اما تصمیم گرفتم بجای رفتن به عراق و زیارت اربعین در همین حال و هوای مرز مهران به زائرانی که در حال رفتن به عراق هستند همین جا و از طریق کار خیاطی کمک کنیم.
خانم نوری در ادامه می گوید: ما سال گذشته هم در مهران موکب خدمت رسانی در زمینه های خوراکی داشتیم و با توجه به مشکلاتی که زائران داشتند امسال تصمیم گرفتیم که فعالیت خیاطی برای زائران را در مرز مهران راه اندازی کنیم.
خدمت شبانه روزی برای تعمیر وسایل زائران
به گفته خانم نوری، شوهر وی در زمینه دوخت و دوز و تولید پرده های پارچه ای فعالیت دارد و تجربیاتی که در این زمینه در کنار شوهرش به دست آورده انگیزه ای بوده که وی کار خیاطی را هم یاد بگیرد و حالا در این شلوغی پایانه مرزی مهران هم از این تجربیات استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه اینکه در این موکب مشکلات زائران بسیاری را در زمینه تعمیر کوله هایشان برطرف می کند می گوید: از زمانی که این پایگاه را راه اندازی کرده اند شبانه روز کار می کنند و لحظه ای وقت خالی ندارند.
در کنار وی چهار نفر خیاط دیگر مشغول فعالیت هستند که تاحدودی تمام وقت در حال خدمت به زائران اربعین هستند. همه این افراد که شبها هم در زیر یک چادردر مرز مهران اقامت دارند قرار است تا پایان مراسم اربعین و بعد از بازگشت زائران اربعین در مرز مهران بمانند و به زائران خدمت رسانی کنند.
روبری همین موکب افراد زیادی صف کرده و در نوبت دریافت خدمت هستند که برخی کفش، برخی لباس و برخی هم کیف و کوله های پاره شده شان را در دست گرفته اند.
یکی از این زائران می گوید: ممکن است فعالیت خیاطی در مسیر این زائران کار چندان معمولی نباشد اما فکرش را بکنید که یک زائر کوله سنگینی دارد و ناگهان دسته اش پاره می شود آنوقت ببینید وجود یک چرخ خیاطی در این مکان چقدر ارزشمند است.
گزارش: حشمت اله کرمی نژاد
نظر شما