رشید کوچکی نویسنده کتاب «هفت مر» در گفتگو با خبرگزاری کردپرس درباره این کتاب گفت: این اثر در 80 صفحه و توسط انتشارات هاوار ایلام منتشر و در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.
وی با اشاره به محتوای کتاب هفت مر اظهار کرد: این کتاب پژوهش هایی با محوریت باستان شناسی است که راجع به هفت غار باستانی یا به زبان کردی و محلی هفت مر بوده که در نزدیکی روستای کهره بخش هلیلان قرار دارند.
کوچکی با اشاره به اینکه منطقه باستانی هلیلان که در شمال شرقی استان ایلام واقع است از مناطق نخستین جهان در خصوص کشاورزی است گفت: این منطقه در مجاورت رودخانه سیمره قرار داشته که به لحاظ دارا بودن شرایط مساعد زیستی، مراتع حاصلخیز، جنگلهای انبوه و پناهگاههای طبیعی از دیرباز محل مناسبی برای اقامتگاههای موقت و دائمی بشر بوده است.
وی در ادامه گفت: دشت هلیلان در سال 1342 و همچنین سال 1353 توسط یک هیئت باستان شناسی از کشور دانمارک به سرپرستی «یورگن ملدگارد» و »پیتر مورتنسن» در دو بخش باستان شناسی و مردم شناسی مورد بررسی و کاوش قرار گرفته است.
این نویسنده و پژوهشگر ایلامی تصریح کرد: قدیمی ترین آثار به دست آمده از غارهای هلیلان متعلق به دوره زیرین پارینه سنگی و تاریخ تخمینی آن حدود 45 هزار سال تا 200 هزار سال پیش از میلاد می باشد و باستان شناسان این دوره را مربوط به دوره آشولین می نامند.
به گزارش کردپرس، رشید کوکی پیش از این اثر، کتاب «از هگمتانه تا شوش» که تحقیقی پیرامون تاریخ، فرهنگ، زبان، ادبیات و موسیقی قوم لک در ایران است را در 246 صفحه و همچنین کتاب «هلیلان در گذر تاریخ» را منتشر کرده است.
وی که علاوه بر نویسندگی در زمینه موسیقی سنتی نیز فعالیت دارد تاکنون چند آلبوم و اثر موسیقی را نیز منتشر کرده است.
نظر شما