به گزارش خبرگزاری کردپرس، دومین جلسه شورای مشورتی توسعه استان ایلام به ریاست استاندار ایلام و با حضور تعدادی از معاونین وی در محل استانداری ایلام برگزار شد. ایوب درویشی، معاون اقتصادی استاندار در ابتدای این جلسه از اعضای شورا خواست تا در مورد چالشهای رشد و توسعه استان به صورت مکتوب نظر بدهند تا منجر به اخذ تصمیمات اجرایی و کاربردی برای توسعه ایلام بشود.
هنوز فضای بینالاذهانی در مورد توسعه ایلام شکل نگرفته است
دکتر بهروز سپیدنامه، جامعهشناس گفت: مشکل شورای مشورتی این است که هنوز فضای بینالاذهانی در مورد توسعه شکل نگرفته است و در جلسه قبل شاهد بودیم که مقوله توسعه را از جمع کردن زبالهها و درختکاری بلوار پژوهش تا مسائل صادرات و واردات استان در نظر گرفتند.
وی افزود: با وجود دریافتی متکثر از توسعه بحثها به سرانجام نمیرسد و امروزه مفهوم توسعه خوانشهای متکثری از آن وجود دارد و پایهی نظرات کاربردی باید آکادمیک و نظری باشد.
خانم دکتر طولابی، استاد مدیریت آموزشی هم در سخنانی گفت: فلسفه وجودی تشکیل جلسه شورای مشورتی توسعه استان به لحاظ ساختارهای حاکم بر جلسات، انسجام در اعضا و از نظر تخصصها و رشتهها باید مدنظر قرار بگیرد تا نتیجهگیری مطلوب حاصل شود.
مشکل اصلی ایلام؛ چالش مدیریت
دکتر عنایت هاشمی، اقتصاددان ایلامی دیگر عضو این شورا بود که سخن گفت. وی وظایف مدیریت را هدایت کردن، انگیزش، سازماندهی، بودجهبندی و... دانست و گفت: مشکل اصلی ایلام چالش مدیریت است.
وی افزود: در تمام فرایندهای ذکرشدهی مدیریت در استان ایلام مشکل داریم.
هاشمی تصریح کرد: اگر عناصر سختافزاری در ایلام را به یک کارشناس در کرهجنوبی بدهیم وی اعلام خواهد کرد که ایلام استانی توسعه یافته است اما در عمل از امکاناتی مانند بیمارستان، جاده و... که برای توسعه لازم است، در ایلام استفاده درستی نمیشود.
این اقتصاددان تأکید کرد: مشکلات ایلام محصول و در نتیجهی عدم استفاده درست از امکانات است که این همه به مدیریت برمیگردد.
پرهیز از حواشی و مدیریت حاشیهها
عبدالصاحب ناصری، فعال سیاسی و فرهنگی ایلامی در این جلسه بر همگرایی تأکید کرد. او گفت: همگرایی برای توسعه یکی از عوامل توسعه است و نیروهای بومی اگر بینشان این همگرایی ایجاد نشود، به توسعه نخواهیم رسید.
وی همگان را به پرهیز از حواشی و مدیریت حاشیهها فراخواند و گفت: اگر در موضوع همگرایی برای توسعه به اجماع نرسیم، توسعهای متوازن نخواهیم داشت.
ناصری توجه به فرهنگ را از امّهات توسعه دانست و گفت: توجه به بحث فرهنگ قابل مقایسه با هیچ مسألهی دیگری (مثل پتروشیمی و سد و جاده و...) در استان ایلام نیست.
وی افزود: با وجود تلاشهای انجام گرفته، وقتی فرهنگ در اولویت کاری ما نیست، نمیتوانیم بر قلهای که خواهان آن هستیم بایستیم.
ناصری در مورد شورای مشورتی توسعه استان هم اظهار کرد: این مجموعه باید اولویتهای توسعه استان را انتخاب کند و برای آینده هم بماند و به کار خود ادامه دهد.
شورای مشورتی به توسعه استان تلنگر خواهد زد
دکتر شیری، عضو هیئت علمی گروه مدیریت نیز در این جلسه گفت: با استفاده هدفمند از خرد جمعی و تخصصی کردن گروهها و کمیتهها، شورای مشورتی باعث تلنگر زدن به توسعه استان خواهد شد.
وی مهمترین وظیفه شورای مشورتی توسعه را مسألهیابی دانست و گفت: در این زمینه با سه نوع مدیر مواجه هستیم؛ مدیرانی که مسأله را نمیبینند و یا اگر میبینند از آن فرار میکنند، مدیرانی که مسأله را میبینند ولی برخوردی حداقلی و انفعالی با آن دارند و دسته سوم مدیران مسألهیاب هستند که مدیران مطلوب برای ما نیز هستند.
به گزارش کردپرس، دکتر علی موسینژاد جامعه شناس، دکتر لطفیزاده کارشناس ارشد عمران آب و دکتر لطفی از پتروشیمی نیز در سخنان کوتاهی به اظهارنظر در مورد بایستههای توسعه استان ایلام پرداختند.
نظر شما