به گزارش خبرنگار کردپرس؛ عصر روز چهارشنبه ۳۰ آبانماه مراسمی باشکوه و بزرگ در پاوه از توابع استان کرمانشاه باحضور گسترده مردم فرهنگی دیار اورامانات و همچنین حضور مسئولین شهرستان و چهرههای فرهنگی، مذهبی، علمی، هنری و ادبی اورامانات برگزار گردید.
٭ حضور بیش از ۲۰۰ دفنواز زن و مرد
نکته جالب این مراسم، حضور دفنوازان زن در این مراسم آئینی و معنوی بود که منظم و همراه همدیگر نوایی عرفانی را در میدان امام غزالی شهر پاوه (محل برگزاری مراسم) طنینانداز کرده بودند.
وجه تسمیه مراسم، حضور تقریبا همه جانبه مردم و طیفهای فکری مختلف و سوای آن حضور پررنگ عالم و روحانی نامور طریقت قادری (طالبانی) حضرت شیخ محمد قادری چشماندازی معنوی را بازنمایاند که نشان از رضایتمندی مردم و عالمان از مراسم دفنوازی در رونمایی از المان دف را میدهد.
٭ مراسم دفنوازی با نام پاوه و اورامانات ثبت شود
از قدیمالایام پاوه و اورامانات مرکز عرفان و فرهنگ بوده است. توانمندی های فرهنگی مردمان اورامانی این شوق را در دل ایجاد کرده که علی رغم برگزار نشدن مراسم شکرانه انار و در نبود آن مراسم بزرگ، مراسمی درخور و بزرگ همچون دفنوازی برگزار کنند.
میتوان این حضور متفاوت و جمعی را در این مراسم واکنشی برای بهجاآوردن مراسم شکرانههی انار که چند وقت پیش از برگزاری آن ممانعت به عمل آمد، تلقی کرد، آئینها و مراسمات اینچنینی در طول و جهت تکامل همدیگر هستند و این آئین نیز طنین شکرگزاری انارانه را در نواختن بر دفها پدیدار ساخت.
استقبال گسترده مردم قابل تأمل است، حتی سالمندانی به چشم میامدند کە نای سرپا ایستادن نداشتند اما با چه شوقی با تسبیحهای دراز و ریشهای بلندشان همراه دفنوازان به ذکر و تسبیحات خود میپرداختند."
با این حجم از حضور و استقبال مردمی، بانیان این مراسم باید به فکر ثبت و تداوم هرسالهی این مراسم باشند که همزمان با سالگرد پیامبر رحمت و مهربانی نوای دف در پاوه طنین انداز شود.
شهردار پاوه در مراسم نصب المان دف حضور پرشکوه جمع را مرهون ایده پردازی دو جوان هنرمند به منظور خرید و نصب این نماد در پاوه عنوان کرد و گفت: دف سازی عرفانی ریشه در اعتقادات مردم اورامان دارد.
وی بیان کرد: علاقه مردم پاوه به دف نوازی و استفاده از آن در مراسمات آئینی از نیات صادقانه آقایان صهیب و شعیب بهرامی سبب شد تا بصورت عینی و عملی به این خواسته ارج بنهیم.
٭ تنها خانهی دف کشور نیاز به حمایت دارد
حیدر محمدی سازنده المان دف در مراسم با اشارهای به اصالت فرهنگی اورامانات اظهار کرد: خانهی دف با تلاش و مساعی زیاد توانسته علی رغم ناملایمتیها همچنان پابرجا بماند اما بعنوان تنها خانهی دف کشور نیازمند به حمایت است.
سازنده المان دف گفت: قرار بود این اثر فاخر در شهر سنندج پایتخت دف جهان جانمایی و نصب شود اما بدلایلی این مهم رخ نداد و قابل تقدیر است که در دروازه اورامان نصب شد.
گزارش از : امید احمدیان
نظر شما