به گزارش کردپرس؛ موضوعات مرتبط با مدیریت شهری و مسائل مربوط به آن از جمله موضوعاتی است که تمامی آحاد جامعه با آن درگیر بوده و ایفای نقش های متعدد در این حوزه توسط برخی افراد سیاسی و اجتماعی رقم می خورد.
در همین راستا شورای شهر و روستا، مجلسی محلی است که اعضای آن به عنوان نقطه اتصال بین مردم و مسئولین عمل کرده و به عنوان یک نهاد نظارتی و در برخی موارد نیز به عنوان تصمیم گیرنده در جهت رفع و حل مشکلات مردمی از جمله مسائل حاکم بر حوزه مدیریت شهری اقدام خواهند کرد.
شورای شهر شهر دهگلان نیز بنا بر همین رسالت، اقدام به برگزاری نشستی خبری با خبرنگاران این شهرستان کرد تا علاوه بر ارائه عمکلرد یک ساله خود، به برخی سوالات و ایرادات وارده پاسخ داده و شفاف سازی نمایند.
نشستی برای روشنگری
به گفته رئیس شورای شهر دهگلان، آنچه که اعضای این شورا را وادار به برگزاری این نشست کرد، شفاف سازی، رفع ابهامات و روشنگریست.
وی در ابتدا اشاره به زمان شروع فعالیت پنجمین دور از شوراها کرد و گفت: به اعتقاد عامه مردم، اعضای شورا پس از انتخابات شروع به کار کرده اند اما آنچه که قابل ذکر است این است که پنجمین دور از شوراها از تاریخ اول شهریور سال 96 کار خود را آغاز کرده اند.
"شادمان عباسجوبی" قبل از ورود به مبحث پرسش و پاسخ، گریزی به عملکرد شوراها طی یک سال گذشته زد و گفت: اولین کار انتخاب هیئت رئیسه و انتخاب "چیمن حسامی" به عنوان رئیس بود و پس از آن وارد پروسه سنگین انتخاب شهردار شدیم که در نهایت "ارسلان طهماسبی" به عنوان شهرداری بومی و جوان مورد تایید قرار گرفت.
وی اولین تفکر حاکم بر اعضای این دور از شوراها را این گونه عنوان کرد که نظارت شورا تنها مختص به شهرداری نیست بلکه شورا نهادی نظارتی است که به عنوان نماینده مردم بر روی عملکرد تمام مدیران نظارت خواهند کرد.
"عباسجوبی" در همان ابتدای بحث خود نقدی به مدیران داشت و اظهار کرد: برخی مدیران متاسفانه در گیر و دار قانون گرفتار شده اند، البته منظور ما قانون شکنی نیست بلکه خم کردن قانون برای ارائه خدمت است.
وی در ادامه سخنان خود تعداد 36 مصوبه، شامل 67 بند مصوبه که 19 مورد آن کمک مردمی و 13 مورد کمک ورزشی بوده است و همچنین مشارکت 30 تا 40 درصدی مالی در جشنواره موسیقی لیلاخ را از جمله عملکردهای قابل ذکر شورای شهر دهگلان در سال 96 عنوان کرد.
36 مورد مصوبه، 7 بند مصوبه با 17 مورد کمک مردمی و 17 مورد کمک ورزشی، کمک به برگزاری مسابقات کشوری کشتی در دهگلان، کمک به تیم فوتبال سیروان و همچنین کمک به برگزاری جشنواره موسیقی لیلاخ از جمله عمکلرد شورا در سال 97 عنوان شد.
رئیس شورای شهر دهگلان در نهایت با ورود به حوزه فرهنگی گفت: طی جلسه ای که با هیئت امنای مساجد و تکایای شهر دهگلان داشتیم به مناسبت ماه مولود و به جهت کمک به برگزاری مراسم مولودی خوانی، به هر یک از این مساجد و تکایا مبلغ 500 هزار تومان اختصاص دادیم.
سنجش عمل به شعارهای انتخاباتی/ممیزی املاک به کجا رسید؟
اولین پرسش رسانه ها از اعضای شورا به نوعی میزان عمل شوراها به شعارهای انتخاباتی را مورد سنجش قرار می داد، یکی از این شعارها حسابرسی شهرداری و اجرای طرح ممیزی املاک بود، این طرح ها و شعارهای به کجا رسید؟
"یکی از شعارهای انتخاباتی حسابرسی شهرداری مربوط به سال های 90 تا 96 بود که حسابرسان در شهرداری مستقر شده و پس از چند ماه حسابرسی، گزارش مربوط به 3 سال اول را به ما ارائه دادند و البته این گزارشات جای تامل و بحث دارد و 3 سال دیگر آن باقی مانده است که انجام خواهد شد"، این ها گفته های "چیمن حسامی" در خصوص انجام حسابرسی شهرداری بود که البته بسیار مورد نقد و ابهام شهروندان دهگلانی نیز بوده است.
این عضو شورای به اجرای طرح ممیزی املاک در دهگلان اشاره کرد و یکی از ویژگی های این طرح را پلاک بندی ملک، زمین و کل ساخت و سازهای خصوصی و دولتی با تعیین موقعیت جغرافیایی و تعیین پلاک دانست.
به گفته وی افراد زبده و با تجربه بودن و داشتن ضمانت نامه قوی از جمله شاخص های انتخاب مجریان این طرح بود لذا با توجه به اینکه اولویت انتخاب نیز با افراد بومی بود پس از اعلام آگهی و انجام فراخوان در نهایت یک شرکت از نظر ارزشیابی کیفی و شرکتی دیگر از نظر پایین بودن قیمت مناقصه حائز رتبه شدند که البته وساطت برای انتخاب شرکت برنده به استان واگذار شده و منتظر پاسخ از جانب استان خواهند ماند.
"فرهاد رحیمی" دیگر عضو شورای شهر دهگلان در بیان برخی دیگر از مزیت های طرح ممیزی املاک گفت: یکی از مزیت های این طرح این است که املاک شهرداری هیچ وقت گم نمی شود و همچنین طرح هایی که قرار است تهیه شود به سمتی خواهد رفت که زمین ها مالکیت دولتی داشته باشد تا مالکیت خصوصی.
این عضو شورا با تاکید بر اینکه هدف اصلی این طرح، جمع آوری بانک اطلاعاتی شهری است با قطعیت بر انجام این طرح طی یک سال آینده خبر داد.
همچنان در تلاش برای درآمدزایی
ایجاد درآمد پایدار و منبع درآمدی برای شهرداری همواره یکی از چالش های بسیار مهم برای تمام شهرداری ها بوده و همیشه یکی از پر رنگ و لعاب ترین شعارهای انتخاباتی بوده است که البته اعضای شورای دهگلان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ایجاد درآمدی پایدار یکی از شعارهای انتخاباتی آنها بوده، اما به راستی تا چه میزان در عمل به این شعار موفق بوده اند؟
"فرهاد رحیمی" در پاسخ به این سوال، 30 هکتار زمین خریداری شده برای شهرداری را در راستای پوشاندن جامه عمل به همین شعار عنوان کرد و گفت: در حال حاضر در حال تهیه طرح هایی برای احداث شهربازی، مجتمع خدماتی و گردشگری برای این زمین هستیم که می توان با جذب سرمایه گذار و سرمایه گذاری در این محل به ایجاد درآمد و اشتغال کمک کند.
به گفته وی احداث میدان دام به مساحت 4 هکتار در خیابان "حسینی" و واگذاری مجوز گردشگری در سد "سورال" به شهرداری از دیگر طرح هایی است که می تواند به انجام شعار "ایجاد درامد پایدار" برای شهرداری کمک کند.
وی البته تنها طرح اجرایی در راستای ایجاد درآمد را شروع به کار تولید قطعات بتنی در دهگلان عنوان کرد که به گفته وی سالانه حدد 200 میلیون تومان صرفه اقتصادی دارد.
سایه شایعات همچنان بر سر خرید زمین 30 هکتاری
حدود یک ماه پیش بود که شهرداری دهگلان اقدام به واگذاری حدود 8 قطعه از زمین های خود از طریق مناقصه برگزار شد و دلیل آن را تهیه پول برای خرید 30 هکتار زمین برای شهرداری عنوان کرد.
در روزهای اخیر شایعاتی شنیده می شد مبنی بر اینکه این زمین ها چند سال قبل از طریق مناقصه به فروش رفته و اینک با پیگیری شاکیان از سوی دادگاه، دستور موقت برای این زمین به شهرداری دهگلان اعلام شده است، تمامی این شنیده ها نگرانی هایی را سبب می شد که شهرداری شاید همچون دیگر طرح های قبلی که در دوره های پیشین رخ داد اقدام به صرف هزینه های بالا برای انجام طرح های مختلف در این زمین کند و در نهایت مجبور به توقف این طرح ها یا دادن هزینه های گزاف با شاکیان شود، موضوعی که در چند سال گذشته باعث شد به دلیل شکایات متعدد از شهرداری دهگلان، حساب این نهاد مسدود و با بحران جدی مالی رو به رو شود.
رئیس شورای شهر دهگلان ضمن رد صریح صدور دستور موقت زمین، آن را شایعه ای بی اساس دانست و گفت: این زمین ها از قرارگاه "خاتم الانبیا" خریداری شده و مبایعه نامه آن در اختیار شهرداری است.
"شادمان عباسجوبی" با بیان اینکه هیچ گونه نگرانی در خصوص انجام این معامله وجود ندارد، تصریح کرد: طی جلسه ای یک ساعته با مدیر عامل این قرارگاه و اطمینان از صحت معامله اقدام به خرید کرده و مبایعه نامه با مهر و امضای شورا و شهردار، مدیر عامل قرارگاه و دارای هولوگرام بوده که موعد انتقال سند و دفترخانه مورد نظر برای این امر نیز در آن قید شده است.
به گفته وی قیمت این زمین در کل با احتساب ارزش افزوده 2 میلیارد و 158 میلیون تومان بوده که در چهار قسط پرداخت خواهد شد.
"عباسجوبی" در تشریح نحوه پرداخت این مبلغ از سوی شهرداری دهگلان این گونه عنوان کرد که 800 میلیون تومان به صورت نقد و 90 میلیون تومان نیز در ابتدا برای شرکت در مزایده پرداخت شده است مابقی نیز در چهار چک، قسط بندی شده و تاکنون 2 قسط پرداخت شده است که سند اصلی پس از پرداخت چک سوم با نام خواهد شد.
رئیس شورای شهر دهگلان گریزی به سرچشمه این شایعات زد و گفت: در مزایده اول که برگزار شد تشریفات قانونی رعایت نشده بود و با وجود برنده اعلام کردن فرد مزبور، این مزایده فسخ شد.
معضلی 11 ساله به نام "امین آباد"
حدود 11 سال پیش بود که شهرکی به نام "امین آباد" در شهر دهگلان احداث شد و حدود 60 تا 70 خانوار در آن ساکن شدند، شهرکی که سال هاست به عنوان یک نقطه مشکل دار شناخته شده و ساکنان آن با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کنند، اما پس از گذشت 11 سال مشکلات این شهرک همچنان به قوت خود باقی مانده و وعده مسئولین مبنی بر حل مشکلات این شهرک تاکنون راه به جایی نبرده است. اما راهکار شوراهای این دور برای حل مشکلات این شهرک چه بوده است؟
"جمال قادرمرزی" عهده دار پاسخگویی به این سوال شد و گفت: در طول دو سال گذشته جلسات زیادی برای حل این مشکلات برگزار شده است، یکی از اصلی ترین مشکلات این شهرک عدم دسترسی به شبکه فاضلاب است که مالکین برای دادن مجوز به شهرداری برای رد کردن فاضلاب خواسته هایی داشتند.
به گفته وی خواسته های این مالکین تا حد 2 تا 3 میلیارد تومان بود که به علت بالا بودن آن به نتیجه نرسیدند.
این عضو شورا در پاسخ به یافتن راه حل برای رفع این مشکل یادآور شد: توانستیم راهی فرعی پیدا کنیم که شاید هزینه اش یک دهم هزینه فعلی و حدود 300 میلیون تومان باشد، روال کار به این گونه است که به ازای هر 3 متر، یک متر از زمین های این مالکین تفکیک خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه توافقات لازم انجام شده است، از ارسال این طرح به استاندار طی هفته آینده خبر داد و گفت: اگر این موضوع حل شود خواهیم توانست که آب را رها کنیم.
یکی دیگر از مشکلات این شهرک، عدم دسترسی ساکنان آن به نعمت گاز است که این فقدان در فصول سرد سال بسیار آزاردهنده بوده به گونه ای که برخی از ساکنان آن به خاطر سرمای زیاد مجبور به کوچ از خانه های خود شده اند!
"قادرمرزی" در تشریح این وضعیت این گونه توضیح داد که شرکت گاز می گوید برای انتقال گاز به این شهرک باید معبر 32 متری توسط شهرداری تملک شود اما با توجه به وضعیت مالی شهرداری دهگلان این امر در این مقطع از زمان مقدور نیست.
به گفته وی، شهرک "امین آباد" یکی از کارهای اولویت دار شوراست و اعضای این شورا با جدیت در حال پیگیری آن هستند.
در جلسه با استاندار چه گذشت؟
در سفر چند روز گذشته استاندار به شهرستان دهگلان، اعضای شورای شهر دهگلان به همراه فرماندار و شهردار این شهردار بدون حضور خبرنگاران جلسه ای داشتند که محتوای این جلسه را از رئیس شورای شهر دهگلان خواستار شدیم.
به اعتقاد "شادمان عباسجوبی" سفر استاندار به سبب پیگیری های شورای دهگلان و درخواست اعضای این شورا از استاندار برای بازدید از این شهرستان بود که به گفته وی بسیار پربار بوده است.
به گفته رئیس شورای شهر دهگلان در جلسه اختصاصی اعضای شورا با استاندار موضوعات متعددی از سوی اعضای این شورا مطرح شده است از جمله توجه به وضعیت نیروهای شهرداری و آتش نشانی که از سوی "احد علی بیگی" بیان شده است.
"عباسجوبی" یکی دیگر از موضوعات مطروحه را درخواست بازنگری طرح تفضیلی شهر دهگلان از سوی "فرهاد رحیمی" عنوان کرد که معاون عمرانی استاندار ایرادات وارده را مورد تایید دانست و با بازنگری آن موافقت شد.
به گفته وی یکی دیگر از موضوعات مطروحه توسط "رحیمی" موافقت در خصوص ساماندهی طرحی گردشگری از جاده ورودی دهگلان به قروه تا ورودی دهگلان به سنندج بوده است که با موافقت معاون عمرانی استاندار روبه رو شده است.
موافقت با دادن صندوقی در راستای حمایت از بانوان بی سرپرستی که تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند دیگر طرحی بوده است که از سوی "چیمن حسامی" مطرح شده است به گونه ای که بشود به صورت فرامرزی نیز برای این بانوان حمایت جذب کرد.
درخواست دادن مجوز ایجاد پمپ بنزین و جایگاه CNG در محل 30 هکتار زمین خریداری شده توسط شهرداری، درخواست بودجه جهشی برای تکمیل طرح جاده ساحلی، فشار به شورای ترافیک استان برای موافقت با ایجاد میدان "سنجرخان"، درخواست موافقت با احداث نمایشگاه بین المللی استان در دهگلان در همان 30 هکتار زمین خریداری شده، تامین آب شرب آرامستان جدید به واسطه تامین آن از آب شرب شهری و یا حفر چاه و رایزنی با مدیر کل صنعت و معدن استان به جهت جذب و سوق سرمایه گذار به این شهرستان برای سرمایه گذاری از دیگر موارد طرح شده در جلسه مابین استاندار با شهردار و اعضای شورای شهر بوده است که توسط رئیس شورای شهر دهگلان بیان شد.
مشکل در فضای آموزشی دهگلان/دو شیفته بودن مدارس
"جمال قادرمرزی" با گله مندی از دو شیفته بودن اکثر مدارس شهر دهگلان خاطرنشان کرد: متاسفانه دهگلان از نظر فضای آموزشی فوق العاده مشکل دارد لذا برای کمک به احداث مدارس در شهرک شیدا و مسکن مهر نیازمند کمک خیرین هستیم.
وی خواستار ورود خیرین به این موضوع شد و یادآور شد: هر خیری که در تامین 50 درصد از هزینه احداث یک مدرسه مشارکت کند اداره نوسازی مدارس 50 درصد مابقی را به هر میزان که باشد تقبل خواهد کرد.
درخواست برای طرح مشکلات
سخن پایانی این نشست را رئیس شورای شهر عهده دار شد و با اذعان به وجود کمبود فشار آب در برخی از نقاط شهر از جمله شهرک جهادگران و پشت بیمارستان قدیم عنوان کرد: اداره آبفای متعهد شده است که کمبود فشار آب و آلودگی آن با شن را بررسی کرده و نتیجه را به صورت کتبی به ما اطلاع دهند بنابراین از مردم نیز می خواهیم هر گونه مشکلی در این زمینه را یا به اعضای شورا و یا از طریق سامانه 122 اطلاع دهند تا پیگیری کنیم.
"شادمان عباسجوبی" در ادامه با اشاره به اینکه امسال نباید به هیچ عنوان کمبود فشار گاز داشته باشیم خواستار بهینه مصرف کردن آن توسط مردم شد.
گزارش: ظریفه احمدی
نظر شما