به گزارش خبرنگار کرد پرس بهمن مرادنیا روز شنبه در جریان بازید از بازارچه سیرانبند ومنطقه ویژه اقتصادی بانه با بیان اینکه رسمی شدن بازارچه سیرانبند بانه مهمترین خواسته تجار و مرزنشینان بانه است اظهار داشت: در وازرت خارجه کشور رایزانی های رای رسمی شدن بازارچه مرزی سیرانبند بانه انجام شده و این موضوع از طریق سفیر ایران در عراق پیگیری می شود.
وی افزود: زمان مشخصی برای رسمی شدن بازارچه سیرانبند بانه مشخص نشده اما ایران برای بحث رسمی شدن این بازارچه موافقت خود را اعلام کرده و نیاز به رضایت دولت مرکزی عراق داریم.
وی اظهار داشت: عملیات احداث سوله و محوطه بازارچه مرزی سیرانبند بانه رو به اتمام است و این پروژه نسبت به سال قبل پیشرفت بسیاری خوبی دارد و بسیاری از زیرساخت ها برای صادارت و واردات کالا فراهم است.
مراد نیا با اشاره به رونق و پیشرفت عمرانی در بازارچه سیرانبند بانه گفت: صادارت و واردات 150 قلم کالایی را که دولت مشخص کرده در بازارچه سیرانبند بانه در آینده انجام می شود.
وی بیمه کارگران بازارچه سیرانبند بانه مهمترین اقدام عنوان کرد و اظهار داشت: تمام کارگرانی که در بازارچه سیرانبند بانه کار می کنند بیمه شدن و این امر باعث پیشرفت کارها می شود و امید کارگران به آینده را نیز بیشتر می کند.
استاندار کردستان با اشاره به عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی بانه گفت: قرار بر این بود که منطقه ویژه اقتصادی بانه تا در آبان ماه به اتمام برسد و این پروژه به دلیل آغاز زود هنگام بارش ها با تاخیر مواجه شدن و در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی این پروژه تا پایان آذر ماه به بهره برداری می رسد.
وی به ضرورت اتمام پروژه منطقه ویژه اقتصادی بانه تاکید کرد و افزود: باید تمام توان و نیروی خود را برای اتمام این پروژه مهم بکار بگیریم با توجه به اینکه این پروژه تاخیر چند ساله داشته ضروری است که هرچه سریع تر به بهره برداری برسد.
استاندار کردستان گفت: تمام زیرساخت های خدماتی برای سرمایه گذارنی که در کردستان اقدام به سرمایه گذاری می کنند فراهم می شود.
بهمن مراد نیا افزود: زیرساخت های آب، برق، گاز و زیرساخت های مخابراتی برای سرمایه گذارانی اقدام به سرمایه گذاری در زمینه های تولیدی کنند، فراهم می شود.
وی با اشاره به اهمیت اشتغالزایی در زمینه های تولید اظهار داشت: روند سرمایه گذاری از تجارت مرزی به سمت تولید در بانه تغییر کرده سرمایه گذاران بانه ای اکنون به سمت سرمایه گذاری در زمینه های تولیدی اقدام می کنند که این امر روند سرمایه گذاری را مطمئن تر می کند.
مراد نیا افزود: کارخانه های تولیدی در بانه زمینه خوبی را برای اشتغالزایی جوانان شهرستان فراهم کرده و امیداواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد و تولید و اشتغال در کنار تجارت رونق بیشتری داشته باشد.
وی یاد آور شد: در بانه علاوه بر مرز ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری فراهم است مرز فرصت مناسبی برای تولید و صادرات است که زمینه تولید و صادرات با توجه به نزدیکی به مرز فراهم است.
استاندار کردستان گفت: دولت با سرمایه گذاران نهایت همکاری دارد کمک به تامین زیرساخت ها کمک به رونق تولید و اشتغال است که این امر در کردستان محقق می شود.
برای احداث کارخانه خودکار هه ندرین 4800 متر مربع زمین توسط شرکت شهرک های صنعتی با اقساط بلند مدت به متقاضی واگذار شده این کارخانه در سه شیفت کاری برای 90 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی ایجاد می کند و تاکنون 50 درصد رشد فیزیکی داشته است.
در ادامه فرماندار بانه نیز گفت: تاکنون 11 نفر متقاضی خرید زمین در منطقه ویژه اقتصادی درخواست دادند و تمام سرمایه گذاران می توانند از این فرصت استفاده کنند.
محمد فلاحی افزود: وجود منطقه ویژه اقتصادی بانه فرصتی مناسب برای سرمایه گذاری است و ما از سرمایه گذارانی که در این منطقه سرمایه گذاری می کنند به صورت ویژه حمایت می کنیم
اجرای پروژه آبرسانی به مزارع پایین دست سد عباس آباد
رئیس جهاد کشاورزی بانه گفت: عملیات اجرایی آبرسانی به 269 هکتار از مزارع پایین دست سد عباس آباد بانه در 2 روستای خوری آباد و عباس آباد اجرایی شد.
کریم شریفی اظهار داشت: طرح اجرایی پروژه آبرسانی به مزارع پایین دست سد عباس آباد در 269 هکتار با برداشت 2 میلیون 10 هزار متر مرکعب انجام شده در حال حاضر 230 هکتار توسط شرکت پیمانکاری پلان سازه با اعتبار 40 میلیارد ریال واگذار شده و 20 درصد رشد فیزیکی دارد.
وی با بیان اینکه 6 میلیارد و 100 میلیون ریال اعتبار این پروژه هم توسط 124 بهره بردار محلی تامین شده افزود: 30 هکتار از این پروژه برای آبیاری قطره ای و 200 هکتار آبیاری زیر زمینی است که در مهر ماه سال آینده به بهره برداری می رسد.
شریفی با اشاره به اینکه سامانه های نوین آبیاری باعث صرفه جویی در مصرف آب و افزایش عملکرد در تولید می شود گفت: تغییر الگوی کشت در این ارازضی هم تعریف شده که بر اساس الگوی کشت 30 هکتار باغ و مابقی اراضی به تولید محصولات غلات و علوفه اختصاص می یابد.
وی افزود: امسال 3200 تن سیب زمینی در بخش ننور بانه برداشت شده که تاکنون تولید این مقدار سیب زمینی در منطقه بی سابقه بوده که نیاز شهرستان تامین شده است.
وی اظهار داشت: برای راه اندازی مجتمع یک هزار راسی گاو شیری و پرواری خوری آباد 52 میلیارد ریال اعتبار در کارگروه اشتغال شهرستان مصوب شده و حدود 40 میلیارد ریال توسط سرمایه گذار تامین شده است.
مجتمع گاو داری یکهزار راسی خوری آباد واقع در بخش ننور بانه برای 24 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی ایجاد کرده است.
استاندار کردستان در سفر یک روزه خود به شهرستان بانه از پروژه های نیمه تمام سالن 1200 نفر آزادگان با پیشرفت فیزیکی 50 درصد، منطقه ویژه اقتصادی بانه، بازارچه سیرانبند بانه، کارخانه لامپ کم مصرف ایران زمین، کارخانه در حال احداث تولید خودکار هه ندرین، کارخانه تولید لوله پلی اتیلین آبیاری بارانی و قطره ای" میران پلاست"، مجتمع گاوداری یک هزار راسی خوری آباد و پروژه آبرسانی به مزارع کشاورزی روستای خوری آباد و عباس آباد بازدید کرد.
کارخانه لامپ کم مصرف ایران زمین برای 90 نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد کرده و کارخانه تولید لوله های پلی اتیلن در روستای سیوچ با اشتغالزایی 20 نفر در فاز نخست و استفاده از نیروهای بومی منطقه اقدام کرده این کارخانه ظرفیت اشتغالزایی 120 نفر را دارد.
نظر شما