به گزارش کردپرس؛ دهگلان به دلیل قرار گرفتن در مسیر ترانزیت، یکی از شهرستان های استان کردستان که از نظر ساماندهی حمل و نقل باید در اولویت قرار بگیرد، اما رانندگان و کامیونداران این شهرستان از نبود مدیریت و بی توجهی به نیازهای زیرساختی این صنف در این شهرستان گلایه مند. گلایه آنها فراتر از مشکلاتی است که در چند وقت اخیر برای کامیونداران به وجود آمد و به نظر می رسد رفع مشکلات این صنف در شهرستان دهگلان نیازمند نگاه کلان تری است.
رویکرد تبعیض آمیز راهداری در قبال توزیع بار در دهگلان
رییس انجمن صنفی رانندگان شهرستان دهگلان در این باره با بیان اینکه طبق قانون حمل و نقل، هیچ شرکت حمل و نقلی حق ورود به حوزه جغرافیای دیگری را ندارد، به کرد پرس می گوید: اما این مهم از سوی برخی شرکت های حمل و نقل در مورد شهرستان دهگلان نادیده گرفته شده است.
امیری در تشریح این رویکرد تبعیض آمیز با نام بردن از شهرک صنعتی دهگلان به عنوان یک دستاورد بزرگ، دست رانندگان دهگلانی را از دسترسی به هرگونه مزایای حمل بار از این شهرک کوتاه می داند چرا که تمام بارهای این شهرک توسط رانندگان سنندجی حمل می شود.
رئیس انجمن صنفی رانندگان شهرستان دهگلان به وجود معادن سنگ که نعمتی خدادادی در این شهرستان است اشاره می کند و باز هم از تبعیض می گوید: "بارهای معادن سنگ روستای "یخی کمال" توسط شرکتهای حمل و نقل قروه ای و بارهای معادن سنگ آهن روستای "میمون آباد" توسط شرکت حمل و نقل موچشی حمل می شود.
وی این تبعیض را متوجه سازمان راهداری استان می داند و می گوید: شرکت های حمل و نقل با اجازه سازمان راهداری استان وارد شهرستان دهگلان می شوند و اقدام به بارگیری می کنند و متاسفانه پیگیری های ما تاکنون نتیجه ای نداشته است چرا که گوش شنوایی برای شنیدن آن وجود ندارد.
پتانسیلی برای رشد دهگلان و بی توجهی مسئولین
به گفته وی حدود۱۲۰۰ راننده ماشین سنگین در دهگلان مشغول به کار می باشند که اکثر آنها با وجود تحصیلات دانشگاهی و به علت بیکاری مجبور به ورود به این حرفه شده اند و افرادی نیز وجود دارند که یک ماشین، منبع درآمدی برای خود و 3 پسرش شده است که اگر این گونه پیش برود تعداد زیادی از این افراد خانه نشین خواهند شد.
وی توزیع بار در دهگلان را بزرگترین دغدغه رانندگان دهگلانی می داند. به اعتقاد وی دهگلان در زمینه حمل و نقل، پتانسیل لازم برای رشد را دارد و می شود به آن توجه کرد اما این مهم از سوی استاندار و فرماندار و همچنین سازمان راهداری و صنعت و معدن استان با بی توجهی روبه رو شده است.
رقابت ناسالم شرکت های حمل و نقل، بلای جان راننده ها شده است
امیری"ادغام دو سازمان "راهداری" و "حمل و نقل" را عامل وارد آمدن بزرگترین ضربه به رانندگان می داند و از عدم نظارت سازمان راهداری بر شرکت های حمل و نقل انتقاد دارد.
به گفته وی شهرستان دهگلان دارای دو شرکت حمل و نقل است که این دو شرکت به علت رقابت ناسالم با هم و برای گرفتن بارهای بیشتر اقدام به پایین آوردن نرخ کرایه ها بسیار کمتر از نرخ مصوب شده و یا حتی اقدام به دادن بار به ماشین های بین جاده ای می کنند.
رئیس انجمن صنفی رانندگان شهرستان دهگلان با انتقاد از عدم توجه سازمان راهداری بە رانندگان به عنوان گردانندگان اصلی چرخ های اقتصاد کشور می گوید: متاسفانه اهتمام سازمان بر روی شرکتهای حمل و نقل معطوف شده است و عملا راننده به علت تحمیل کرایه توافقی نقشی در تعین کرایه حمل بار ندارد.
به گفته وی به علت قرار گرفتن دهگلان در مسیر جاده بین الملی جنوب به عراق، عبور صدها کامیونی که از عراق برمی گردند به معضلی برای رانندگان دهگلانی تبدیل شده اند چرا که به علت نبود مکانیزم نوبت دهی، این کامیون ها بار را با نصف قیمت حمل می کنند و در این بین رانندگان دهگلانی متضرر اصلی هستند.
عدم نظارت کافی بر توزیع لاستیک یارانه ای
با توجه به افزایش نرخ ارز در ماههای اخیر اکثر کالاهای اساسی با افزایش قیمت چشمگیری روبه رو شدند در این بین اقلام ماشین آلات نیز از این قاعده مستثنی نمانده و رانندگان شاهد افزایش قیمت سرسام آور در بیشتر اقلام اساسی از جمله لاستیک بودند، به همین دلیل دولت برای کمک حداقلی به این صنف اقدام به توزیع لاستیک یارانه ای در میان رانندگان با نرخ ارز دولتی کرده است که ظاهرا مدیریت توزیع این کالا در شهرستان دهگلان با مشکلاتی روبه رو شده است.
رئیس انجمن صنفی رانندگان شهرستان دهگلان گردش چرخ اقتصاد کشور را منوط به گردش چرخ ماشین ها می داند، به همین دلیل خواستار توجه بیشتر مسئولین به حوزه حمل و نقل است چرا که به عقیده وی، تولید بدون حمل امکان ندارد و در نهایت این مردم هستند که آسیب خواهند دید.
وی با اشاره به کم بودن تعداد لاستیک های یارانه ای، این گونه نحوه توزیع لاستیک را تشریح می کند که با نظارت سازمان راهداری، انجمن رانندگان اقدام به دادن حواله های لاستیک سهمیه ای کرده و موظف به توزیع لاستیک در بین رانندگان است.
"امیری" البته توزیع سهمیه ای لاستیک در میان رانندگان را با توجه به تورم ایجاد شده، مطلوب ارزیابی می کند اما نقایصی را متوجه نحوه توزیع آن می داند از جمله اینکه سازمان صنعت و معدن دست عامل را باز کرده است تا هرگونه تصمیم گیری در رابطه با توزیع لاستیک داشته باشند به گونه ای که در برخی موارد شاهد دادن لاستیکهایی با برندهای متفاوت از نوع لاستیک یارانه ای هستیم .
وی نقیصه دوم را کم بودن تعداد لاستیک ها عنوان می کند و می گوید: از مرداد ماه تاکنون، از بین حدود 600 دستگاه کامیون سنگین و نیمه سنگین دهگلانی تنها 180 دستگاه کامیون موفق به دریافت لاستیک یارانه ای آن هم تنها یک جفت شده اند این در حالی است که یک کامیون کشنده 18 چرخ، نیاز به 18 حلقه لاستیک با احتساب قیمت 70 میلیون تومان دارد!
سیاست یک بام و دو هوا در توزیع سوخت
رئیس انجمن صنفی رانندگان شهرستان دهگلان میزان سوخت روزانه سهمیه ای استان هایی همچون همدان و کرمانشاه را 300 لیتر عنوان می کند که این مقدار البته در کردستان تنها 140 لیتر است و دلیل آن مبارزه با قاچاق سوخت عنوان شده است.
به اعتقاد وی، اگر قاچاقی بخواهد صورت بگیرد از سایر استان ها انجام شده و وارد کردستان می شود بنابراین کاهش سهمیه سوخت رانندگان، اجحافی است که به آنها می شود.
ناتوانی در مدیریت تنها دو جایگاه سوخت در دهگلان
وی یکی دیگر از معضلات مرتبط با سوخت را تردد ماشین های تزانزیتی در دهگلان و اتمام سوخت دو جایگاه پمپ بنزین در این شهر می داند.
به گفته "امیری" یکی از جایگاه های سوخت در دهگلان 8 هزار لیتر و دیگری 10 هزار لیتر سوخت دارد که این میزان در برخی از روزها به علت تردد بالای ماشین های تزانزیتی در ساعات اولیه صبح تمام شده و راننده دهگلانی نمی تواند ۱۴۰ لیتر سهمیه خود را نیز دریافت کند که باعث ایجاد مشکلات فراوانی شده است.
وی البته راهکاری ارائه می دهد و می گوید: اختصاص یکی از جایگاه های سوخت به ماشین های ترانزیتی و اختصاص دیگری به رانندگان دهگلانی می تواند به راحتی از بروز چنین مشکلی برای رانندگان دهگلانی جلوگیری کند که باید از سوی مسئولین شرکت نفت انجام گیرد.
وی همچنین در ادامه می گوید: گاهاً رانندگان دهگلانی مجبورند که برای تهیه سوخت لازم، گازوییل را با قیمت 800 تومان تهیه کنند تا بتوانند بار خود را به مقصد برسانند که این امر باعث تحمیل هزینه های اضافه بر دوش راننده می شود.
آرزوی دیدن مدیر کل!
در سال ٦۲ کە بندر امام زیر شدیدترین بمباران های هوایی رژیم بعث قرار داشت کالاهای بسیاری در آنجا دپو شده بود که حمل آن به سایر نقاط کشور آسان نبود،که با فرمان امام خمینی (ره) رانندگان برای تخلیه بارها به سوی بندر اعزام شتافتند که این اقدام شجاعانه کامیونداران در تقویم سیاسی کشور روز حمل و نقل و راننده نام گرفت، روزی که رانندگان دهگلان از آن بی نصیبند چرا که تاکنون نه در دهگلان مراسم تکریمی داشته اند و نه در همایش های استانی و در روزی که به نام آنهاست از رانندگان دعوت می شود که حضور داشته باشند.
رئیس انجمن صنفی رانندگان شهرستان همچنین از آرزوی خود برای دیدن مدیر کل و داشتن جلسه ای با وی می گوید: "دو سال پیش که "البرز حسینی" به عنوان مدیر کل راهداری استان کردستان معرفی شد در جلسه ای وعده داد که تمامی مشکلات صنف رانندگان را پیگیری خواهد کرد اما بعد از گذشت 2 سال ما هیچ گاه موفق به داشتن جلسه ای با وی و دیدنش نشده ایم، شاید دلیلش این باشد که وی تمایلی به نقد شدن ندارد".
امیری می گوید: به عنوان رئیس انجمن صنفی رانندگان شهرستان بارها با "ارشدی" در خصوص مشکلات رانندگان در شهرستان دهگلان جلسه داشتم و از وی خواهان پیگیری مسائل و مشکلات شدم اما تا این لحظه یک قدم هم در راستای حل این مشکلات برداشته نشده است.
وی در نهایت سخنان خود را این گونه پایان می دهد که چرخ اقتصاد با حمل و نقل خواهد چرخید لذا لازم است همه مسئولین در راستای مرتفع کردن مشکلات این صنف تلاش کنند.
*گزارش: ظریفه احمدی
(خبرگزاری کرد پرس آمادگی خود را برای انتشار توضیحات مسئولین و سایر دست اندرکاران امر در این خصوص اعلام می دارد )
نظر شما