به گزارش کردپرس، کردهای سوریه از زمانی که ترکیه و نیروهای شورشی وابسته به آن در سوریه، در اکتبر 2019 دو منطقه گری سپی و سری کانی را از کنترل کردها خارج کرده اند، ترکیه را به استفاده از آب به عنوان سلاح و جلوگیری از دسترسی آسان به آن متهم کرده اند.
مقامات کرد سوریه به VOA گفته اند ترکیه که قبلا بارها دسترسی شمال شرقی سوریه را به آب آشامیدنی قطع کرده بود اکنون با کاهش سطح ورود آب به بخش سوری رود فرات، کردها را با مشکلات بیشتری مواجه کرده است.
جیهاد بایرم، از مسئولان سد تشرین در منطقه تحت کنترل نیروهای کرد سوریه در این زمینه گفته است کاهش جریان آب رود فرات باعث کاهش سطح آب پشت سدهای تشرین و طبقا شده است.
وی افزود: این مسئله باعث شده است نیروگاه تشریه به جای 16 ساعت تولید برق فقط قادر به تولید 8 ساعت برق در روز باشد. او هشدار داد اگر سطح آب ورودی به سوریه باز هم کاهش یابد تولید برق متوقف شده و آب فقط برای مصارف آشامیدنی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
اما یک مقام وزارت خارجه ترکیه اتهام کردها مبنی بر کاهش عمدی سهم سوریه از آب فرات را رد کرده و به VOA گفته است ترکیه با خشکسالی مواجه شده و کاهش ورود آب به سوریه طبیعی است.
بدران چیا کرد، از مقامات ارشد اداره خودگردان کردی نیز به یک رادیوی محلی گفته است ترکیه می خواهد از طریق کاهش سطح آب فرات اداره خودگردان کردی در شمال سوریه را تحت فشار قرار دهد. ترکیه از طریق کاهش سطح آب روان رودهایی که وارد کشورهای همسایه آن می شود قصد دارد از آن به عنوان ابزار استفاده کند اما این مسئله مغایر موازین انسانی و بین المللی است.
یک مقام ترکیه ای ارتباط داشتن کاهش سطح دسترسی کردها به آب را با قطع برق مناطق تحت کنترل ترکیه در سوریه مرتبط دانسته و گفته است دلیل قطع آب مناطق تحت کنترل کردها، قطع برق ایستگاه پمپاژ آب ایستگاه علوک است زیرا آب مناطق تحت کنترل کردها از طریق پمپ هایی تامین می شود که تحت کنترل نیروهای مورد حمایت ترکیه نیست.
اما آیکان اردمیر مدیر برنامه ترکیه در بنیاد دفاع از دموکراسی ها و عضو سابق پارلمان ترکیه، گفته است ترکیه از آب به عنوان سلاح علیه کردهای سوریه استفاده می کند.
وی افزود ترکیه این طور محاسبه کرده است که کاهش سطح آب فرات به همراه قطع آب آشامیدنی، در زمان همه گیری کرونا می تواند اداره خودگردان کردی در سوریه را بیشتر تحت فشار قرار دهد.
نظر شما