به گزارش خبرنگار کردپرس، بعد از حکم دیوان عدالت اداری به عنوان بالاترین مرجع قضایی کشور، نسبت به محکومیت عدم فعالیت معدن سنگ «کمر بلاغ» روستای «فاقلو»ی تکاب و عدم توجه صمت آذربایجان غربی به این حکم، معدن داران در سکوت اداره منابع طبیعی تکاب، شبانه به احداث جاده جهت تردد به این معدن اقدام کردند. این امر با اعتراض اهالی روستا فاقلو روبه رو شد و آنها خواستار حذف جاده احداث شده و اعاده مراتع و اراضی منابع طبیعی شدند.
پس از آن ١٧ اردیبهشت ماه جاری، اهالی روستای فاقلو و با حمایت دوست داران محیط زیست به صورت نمادین در مسیر تخریب سینه لاله گون آغ داغ، این ذخیره گاه گیاهان دارویی خودرو در دامنه های کوه بلقیس، زنجیره انسانی برای حفظ محیط زیست در مقابل فعالیت غیر مجاز معدن کاران در روستای فاقلو شکل دادند.
در آن زمان اهالی روستای فاقلو در گفت و گو با خبرنگار کردپرس بیان کردند: متاسفانه بعضی از مجریان محترم قانون با سواستفاده از خلاء های قانونی یا تفسیر به رای های مخرب مسیر مجوزهای غیر قانونی معدن فاقلو را به شوراهای تعامل یا دیگر مجمع ها سوق می دهند تا صورت مسئله را پاک نمایند.
آنها معتقد بودند؛ اولین قدم و اولین امضای طلایی در صدور پروانه اکتشاف و بهره برداری غیر قانونی بوده یا با دور زدن قانون اتفاق افتاده است. کارفرمای معدنی برای رسیدن به اهداف ریالی خود، دست به همه نوع تخلفات حتی زدن جاده غیر قانونی شبانه به دور از چشم مامورین و مردم کرده است.
در این راستا مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی از توقف عملیات معدن کار غیر مجاز در روستای فاقلوی تکاب خبر داد و گفت: موضوع در مراجع قضایی در دست پیگیری است تا بتوانیم از این مسیر دغدغه مردم روستا فاقلوی تکاب را حل و فصل کنیم.
هادی قاسمی در یک گفت و گوی خبری بیان کرد: اخذ مجوز معدن باید پروسه قانونی خود را از ارگانهای ذیربط طی کند پس از آن اداره کل صمت آذربایجان غربی درخواست اعلام نظر در خصوص شرایط فنی و طبیعی را از اداره کل منابع طبیعی درخواست می کند. در مورد مذکور هم این اداره کل اعلام کرده که شرایط فنی وطبیعی معدن در بخش فاقلوی تکاب از لحاظ قانونی و فنی با مشکلاتی روبروست دارد .
او ادامه داد: با توجه به قانون بهرهبرداری معادن در چنین مواردی با درخواست معدنکار موضوع در کارگروه تعامل استان مطرح می شود و این کارگروه که دبیرخانه آن در اداره کل صمت قرار دارد برای این معدن سنگ تکاب دو بار تشکیل شده است.
قاسمی افزود: در سال ۹۷ کارگروه تعامل با احداث معدن سنگ فاقلوی تکاب موافقت کرده بود آن زمان جاده دسترسی به معدن وجود نداشت. پس از آن دوباره جهت ایجاد جاده دسترسی، موضوع به کارگروه تعامل استان کشیده شد ولی اینبار با این موضوع موافقت نشد.
مدیر کل منابع طبیعی استان اظهار داشت: پس از آن معدنکار به صورت غیرمجاز جاده دسترسی به معدن را ایجاد کرده بود. طی تماس اداره کل منابع طبیعی با دادستان تکاب دستور توقف عملیات صادر شد و در حال حاضر فعالیت معدن متوقف شده است.
او تاکید کرد: در حال مطرح کردن موضوع در مراجع قضایی هستیم تا بتوانیم از این مسیر دغدغه مردم روستای فاقلوی تکاب را حل و فصل کنیم.
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
تشکیل زنجیره انسانی در مقابل معدن کاران غیر مجاز در روستای فاقلوی تکاب
چرا صمت آذربایجان غربی به حکم دیوان عدالت اداری در معدن«فاقلو»ی تکاب تمکین نمی کند؟
نظر شما