دادگاه لاهه از آمریکا چه می خواهد؟

سرویس ایران- هر چند آمریکا پایبند به رای دادگاه لاهه نخواهد بود ، اما رای این دادگاه برگ‌برنده ای برای جمهوری اسلامی خواهد بود.

به گزارش کُردپرس،دادگاه لاهه در رای خود آمریکا را به رعایت حقوق ایران موظف کرد و یکی از مهم‌ترین بخش‌های رای این دادگاه این بود که از طرفین خواست از مبادرت به هر اقدامی که ممکن است تا صدور رای نهایی مناقشه بین دو کشور را تشدید کند خودداری کنند. بخشی که کارشناسان حقوقی از آن این برداشت را کردند که دولت امریکا باید از وضع تحریم‌های نفتی و تحریم‌هایی که برای ماه آینده علیه ایران پیش بینی شده خودداری کند.
جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری برای بررسی درخواست ایران برای صدور قرار موقت برای آمریکا در اعتراض به تصمیم واشنگتن برای بازگرداندن تحریم‌های یک‌جانبه علیه تهران برگزار شد.مهمترین بخش حکم دادگاه لاهه این است که از طرفین خواست از مبادرت به هر اقدامی که ممکن است تا صدور رای نهایی مناقشه بین دو کشور را تشدید کند خودداری کند. کارشناسان از این بخش برداشت کردند که در عمل یعنی دولت امریکا باید از وضع تحریم‌های نفتی و تحریم‌هایی که برای ماه آینده علیه ایران پیش بینی شده خودداری کند. به گفته کارشناسان براساس بند مذکور آمریکا نباید تحریم‌های نفتی ۴ نوامبر را اجرا کند و در صورت اعمال نقض آشکار بند سوم است.
به گزارش کُردپرس در این راستا، حسن بهشتی‌پور، تحلیل‌گر مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه در حکم لاهه درمورد تحریم‌های نفتی چیزی ذکر نشده است، به ایسنا گفت: از آنجایی که از هر دو طرف خواسته شده از انجام اقدامی که تشنج ایجاد می‌کند و مشکل‌ساز می‌شود خودداری کنند و از آنجایی که اعمل تحریم‌های نفتی علیه ایران باعث ایجاد تشنج در روابط می‌شود، بنابراین دیوان به طور موقت از آمریکا خواسته تحریم‌ها را اعمال نکند تا رای نهایی را صادر کند. صدور رای نهایی هم ممکن است به دو سال زمان نیاز داشته باشد.
وی به این سوال که تصمیم آمریکا درمورد تحریم‌های نفتی با توجه به حکم لاهه چه خواهد بود، پاسخ داد: آمریکای ترامپ این حکم‌ها را اجرا نخواهد کرد اما به هر حال این حکم یک سند بین‌المللی به نفع ایران است و ایران می‌تواند به استناد این سند در مجمع عمومی شکایت کند و قطع‌نامه‌ای علیه آمریکا بگیرد، ولو اینکه قطعنامه‌های مجمع عمومی ضمانت اجرا ندارد اما این حکمی است برای انزوای بیشتر آمریکا.
این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه ایران درحال حاضر دارای دو پشتیبان است، توضیح داد: یک رای دادگاه بین‌المللی لاهه را دارد و یکی دیگر اینکه ۱۲ گزارش‌ آمانو بود که نشان می‌داد ایران متن برجام را اجرایی کرده است. این هم یک پشتیبانی خوب برای ایران است. یکی از این دو سند مربوط به آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای است و دیگری مربوط به یک مرکز حقوقی شناخته شده بین‌المللی که زیر نظر سازمان ملل است.
بهشتی پور به این سوال که اگر آمریکا تحریم‌های نفتی را اعمال کند این برداشت می‌شود که آمریکا تخلف کرده است، پاسخ داد: بله در این صورت آمریکا مصوبه یکی از ارکان اصلی سازمان ملل را نادیده می‌گیرد. دیوان بین‌المللی لاهه زیر نظر شورای امنیت است و رکن سازمان ملل محسوب می‌شود.
کد خبر 87632

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha