«مهدی ملکی» کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با کُردپرس با اشاره به دورنمای خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، گفت: به نظر می آید اعلام خروج نیروهای آمریکا از سوریه ظاهری دارد که لایه اولیه این سیاست مبنی بر عدم حضور نیروهای نظامی آمریکا در سوریه است و البته اهداف دیگری که در زوایای پنهان آن قرار دارد.
وی افزود: از جمله اهداف این سیاست اعلامی از سوی رئیس جمهور آمریکا میتواند فراهم کردن شرایط خروج دیگر نیروهای خارجی از خاک سوریه، از جمله روسیه، ایران و ترکیه باشد.
ملکی ادامه داد: البته باید بر این موضوع تأکید کنیم که حضور نیروهای ایرانی به درخواست رسمی دولت سوریه بوده و در راستای مبارزه با تروریست ها است، اما حضور نیروهای نظامی آمریکا از مشروعیت برخوردار نبوده است.
وی ضمن اشاره به دلایل احتمالی خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، گفت: کاهش هزینه های آمریکا در منطقه از دیگر اهداف آمریکا است. با اعلام خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه و افغانستان به وضوح مشخص است که یکی از اهداف کاخ سفید کاهش هزینه در منطقه و پیشبرد سیاست های خود از طریق گروهک ها و عوامل وابسته به خود است. وی تصریح کرد: این احتمال هست که آمریکا در سوریه از نیروهای کرد و عربی چون [یگان های مدافع خلق] YPG، که در این سال ها آموزش داده و تجهیز کرده است و البته با حمایت سیاسی و نهایتاً پشتیبانی هایی شرایط را به سود خود پیش ببرد.
این کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: با توجه به اینکه پیشتر هم ترامپ خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را مطرح کرده بود و با مخالفت شدید رژیم صهیونیستی، عربستان و حتی برخی سناتورها و نمایندگان کنگره مواجه شد و در نهایت از موضع خود عقب نشست، باید دید که آیا این اعلام سیاست جدید از سوی رییس جمهور آمریکا از پشتوانه اجرایی لازم برخوردار هست یا خیر.
ملکی با اشار به سرنوشت کُردها پس از خروجآمریکا از سوریه، توضیح داد: با فرض صحت سیاست اعلامی آمریکا و تخلیه کامل نیروهایشان از سوریه، نکته ای که باید لحاظ کرد این است که عدم حضور نیروهای آمریکا خلأ قدرتی را در منطقه ای که حضور داشتند به صورت کوتاه مدت ایجاد میکند که برای مهار چنین وضعیتی هشیاری بیشتر نیروهای نظامی و امنیتی سوریه الزامی است تا مبادا این مسأله تهدیدی علیه امنیت سوریه شود.
وی افزود: پس از اعلام خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه، آنکارا که تا پیش از این با چراغ سبز واشنگتن قصد حمله به شرق فرات را داشت، این تصمیم خود را به تعویق انداخت تا با بررسی زوایا و ابعاد پنهان عقب نشینی مشکوک آمریکا اقدام مناسبی را انجام دهد و قطعاً تا آن زمان باید منتظر ماند و دید که این مقطع صد روزه وعده داده شده برای خروج نیروهای آمریکا از سوریه با چه واکنش هایی از سوی دیگر بازیگران تأثیرگذار در این کشور روبرو می شود و در این راستا سرنوشت گروه کرد حاکم بر شمال و شرق سوریه چه خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
واکاوی نگاه ترکیه به خروج نیروهای آمریکا از سوریه/ محمد شریفی کرجان
نظر شما