به گزارش کردپرس، این روزها پیدا کردن شغلی مناسب و با درآمدی ثابت به دغدغه اصلی جوانان تبدیل شده است. دانشگاه رفتن حالا دیگر کار چندان سختی نیست و حتی برخی از دانشگاه ها بدون کنکور هم پذیرش دانشجو دارند اما این اشتغال پس از فارغ التحصیلی است که به رویایی دست نیافتنی تبدیل شده و به جز چند رشته محدود که آینده درخشانی دارند سایر رشته ها دورنمای تاریکی دارند.
همین مسئله سبب شده دانشگاه فرهنگیان این روزها به یکی از دانشگاه های محبوب پشت کنکوری ها تبدیل شود و با رتبه های بالا برای به دست آوردن آن به رقابت می پردازند. حتی بسیاری از آنان با همین هدف کنکور می دهند و تنها برای دانشگاه فرهنگیان انتخاب رشته می کنند و سایر دانشگاه ها را از لیست خود خط می زنند. این افراد در صورت عدم قبولی در دانشگاه فرهنگیان، حتی با رتبه های بسیار خوب عطای دانشگاه را به لقایش می بخشند و بیخیال اخذ مدرکی بدون داشتن آینده شغلی می شوند.
به گفته مدیر کل آموزش و پرورش، کردستان کمبود پنج هزار نیروی معلم دارد و رئیس دانشگاه فرهنگیان هم اعلام کرده با بازنشستگی بیش از هفت هزار نیروی آموزش پرورش در 5 سال آینده، استان با کمبود هفت هزار نیروی معلم مواجه می شود. اما با این وجود دانشگاه فرهنگیان هر سال ظرفیت محدودی برای پذیرش دارد که این محدودیت همیشه معضلی برای کنکوری ها بوده و از این شرایط گلایه دارند.
شیما محمدی یک پشت کنکوری است. او سه سال است که کنکور می دهد تا شاید دانشگاه فرهنگیان به روی او لبخند بزند و درهای خود را به روی او باز کند. اما هر سال به دلیل محدودیت ظرفیت پذیرش اینگونه دانشگاه ها، از ورود به آن باز می ماند و باز هم با امید فراوان برای سال بعد تلاش می کند. او اهل دهگلان است و از اینکه سهمیه پذیرش دانشگاه فرهنگیان برای شهرستان های قروه و دهگلان از هم تفکیک نشده گلایه دارد. شیما می گوید: در کنکور 97، از حدود 350 نفر سهیه استان، پانزده نفر آن برای شهرستان های قروه و دهگلان در نظر گرفته شده بود که این تعداد با توجه به جمعیت زیاد پشت کنکوری های این دو شهر، دور از انصاف است. او درخواست می کند که سهمیه هر شهر از هم تفکیک شود و همچنین ظرفیت پذیرش افزایش یابد تا افراد بیشتری بتوانند به اینگونه دانشگاه ها راه پیدا کنند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با دادن خبری مبنی بر اینکه «سهمیه پشنهادی آنها برای استان در سال آینده پذیرش یک هزار و 400دانشجو معلم است» روزنه امیدی در دل پشت کنکوری های کردستانی ایجاد کرد اما این مهم باید محقق و عملی شود و در حد حرف باقی نماند.
در کنکور 97، کردستان کمتر از یک درصد پذیرش دانشجو معلم داشته است و با توجه به اینکه آزمون های استخدامی آموزش و پرورش هم ظرفیت چندانی برای پذیرش ندارد و بسیاری از نیروهای سابق هم در آستانه بازنشستگی قرار دارند، کمبود معلم در کردستان یک بحران جدی است. در حال حاضر به دلیل کمبود معلم، مدیران و معاونان هم در برخی از مناطق، تدریس می کنند که این امری غیر اصولی است و آنها باید به امور مدارس بپردازند. در روستاهای کردستان هم که کمبود معلم بیداد می کند و بسیاری از مدارس در این مناطق تنها به مدد یک نفر می چرخد که هم مدیر است هم معاون است و هم معلم. افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه فرهنگیان در کردستان و جبران کمبود معلم از راه های دیگری همچون برگزاری آزمون های استخدامی یک ضرورت است و باید در اولویت های وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد.
گزارش/زیبا هوشمند
نظر شما