برگزاری  کارگاه آموزش برای حفظ مراتع سارال

سرویس کردستان - در راستای مدیریت چرا در مراتع سارال ، اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان دیواندره اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی تحت عنوان هم اندیشی جوامع محلی و اداره منابع طبیعی کرد

به گزارش کردپرس، دشت سارال دیواندره یکی از غنی ترین مراتع استان و کشور به حساب می آید از این رو از اهمیت زیادی برخوردار است در این راستا اداره منابع طبیعی و آبخیزداری در جهت حفظ این مراتع با برگزاری کلاس های توجیهی و آموزشی در تلاش است آسیبی به این منطقه بکر وارد نشود.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گفت : کارگاهی یک روزه به همت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دیواندره و با مشارکت بخشداری سارال و 9 نفر از کارشناسان مجرب اداره مرتع و ترویج شهرستان دیواندره و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان در صحن مسجد روستای هزارکانیان با مشارکت حداکثری اهالی روستای هزارکانیان و مدیران عامل تعاونی های مرتعداری ، دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاهای گیزمل علیا و سفلی ، زاغه علیا ، کول ، دوزخدره ، قلعه ولیانه ،گاو آهنتو ، تازه آباد دوله رش ،گرجی و میشیاب و اعضای محترم صندوق توسعه فراگیر منابع طبیعی دیواندره برگزار شد.

کمال رستمی ادامه داد: حضور چشم گیر بهره برداران منطقه در این کارگاه مایه دلگرمی مجموعه منابع طبیعی است بخشداری سارال زمینه مشارکت حداکثری دهیاران و بهره برداران منطقه را در این کارگاه آموزشی فراهم کردند.

وی افزود: امیدواریم این همکاری و هماهنگی روز به روز بیشتر شود تعامل دستگاه های اجرایی سطح شهرستان و همسویی در اجرای پروژه های مختلف زمینه ایجاد اعتماد بهره برداران است. موفقیت هر طرح و پروژه ای در گرو اعتماد مردم و مشارکت آنان است.

بخشدار سارال اظهار کرد: امیدوارم با حفظ منابع طبیعی زمینه امرار معاش اهالی منطقه بیش از پیش فراهم شود. منابع طبیعی باید در راستای شناسایی دامداران واقعی منطقه نهایت تلاش خود را انجام دهد .

لقمان ایازی ادامه داد: دامدار واقعی به نظر ما افرادی هستند که لباس دامداری بر تن دارند و در این جبهه مشغول فعالیت و تولید اند. با توجه به شرایط فعلی اقتصادی ،شایسته است دستگاه های اجرایی از جمله منابع طبیعی با اتخاذ تصمیمات منطقی و ایجاد ساز و کارهای مناسب در جهت افزایش رفاه عمومی گام بردارند.

وی افزود: مجموعه بخشداری این اطمینان را خواهیم داد: تمام تلاش خود را در زمینه افزایش مشارکت مردمی به ویژه حضور دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاهای تابعه در سطح شهرستان بمنظور تسهیل در انجام پروژه ها به کار می گیریم.

کارشناس منابع طبیعی استان کردستان ضمن تاکید بر مخاطرات و تهدیدات ناشی از چرای خارج از فصل و چرای بیش از حد ظرفیت مراتع گفت: ورود زود هنگام دام به مراتع عاملی در جهت نابودی مراتع است.

صدیق محمدپور ادامه داد:خاک سطحی مراتع در اثر لگد کوب شدن دام ها سفت و نفوذ ناپذیر شده و این خود باعث می شود اولا آب ناشی از نزولات جوی نتواند در دل خاک نفوذ کند دوما در اثر بارندگی ، رواناب ایجاد شده باعث فرسایش بیشتر و خاکشویی می شود.

وی اضافه کرد: بستر سفت و سخت شده (در اثر لگدکوبی ) هیچگاه نمی تواند بذور ریخته شده گیاهان مرتعی بنحو مطلوب استقرار پیدا کند. از طرف دیگر مشکل اصلی که در مناطق سارال و چهل چشمه به چشم می خورد ورود دام غیر مجاز از استان های همجوار به این مناطق است که شایسته است با هم اندیشی جوامع محلی و بهره برداران منطقه راه حل مناسبی پیدا کنیم.

در ادامه بختیار مرادی رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان در سخنانی گفت: همه ما بعنوان مسول به تمام کاستی ها و نقاط ضعف و قوت خود واقفیم و از نگرانی های بهره برداران هم کاملا اطلاع داریم.

وی افزود: امسال با 2 میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی توانسته ایم 10000 هکتار از مراتع ملی شده استان را در قالب پروژه های اصلاحی احیایی با انجام کپه کاری و... مدیریت کنیم.

مرادی در مورد اهمیت صندوق توسعه فراگیر منابع طبیعی گفت: این صندوق به عنوان بانکی جهت افزایش توان مالی بهره برداران در منطقه عمل خواهد نمود عضویت اهالی منطقه و مشارکت فعال آنان در این صندوق باعث تقویت بنیه مالی صندوق توسعه فراگیر منابع طبیعی می شود و راه حل مناسبی برای ایجاد مشاغل جایگزین و کاهش فشار بر مراتع خواهد بود. در این راستا لازم است با الگوبرداری از استان های برخوردار کشور در این زمینه تلاش کنیم.

کد خبر 103919

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha