کشتارگاه‌های سنتی آذربایجان غربی پروانه بهداشتی دامپزشکی ندارند

سرویس آذربایجان غربی- مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت: هیچ کدام از کشتارگاه‌های سنتی پروانه بهداشتی از دامپزشکی اخذ نکرده‌اند و پیشنهاد می شود که این کشتارگاه‌ها به بخش خصوصی واگذار شوند.

به گزارش کردپرس، کامیار داهیم در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: هیچ کدام از 16 کشتارگاه سنتی استان پروانه فعالیت بهداشتی از دامپزشکی اخذ نکرده‌اند. متاسفانه همه این کشتارگاه‌ها در تصدی شهرداری‌ها بوده و از نظر مسایل زیست محیطی، بهداشتی و دفع فاضلاب مشکلات عدیده‌ای دارند.

وی افزود: به مسؤولان مربوطه این کشتارگاه‌ها بارها این موضوعات اعلام شده اما هنوز اقدام خاصی در این زمینه مشاهده نشده است اما نظارت کامل بهداشتی و شرعی از سوی دامپزشکی در کشتارگاه‌های سنتی به صورت شبانه‌روزی انجام می‌شود تا امنیت غذایی شهروندان حفظ شود.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه به استاندار پیشنهاد شده کشتارگاه‌های سنتی به بخش خصوصی واگذار شوند، تصریح کرد: همه این کشتارگاه‌های در داخل محوطه شهرهای استان هستند که با واگذاری به بخش خصوصی می‌توان این کشتارگاه‌ها را خارج از محوطه شهری و به صورت صنعتی ایجاد کرد.

وی افزود: سالانه 2.5 میلیون راس، تجارت دامی در٢٧میدان عرضه دام استان صورت می گیرد ولی متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی در خصوص توسعه زیرساخت ها واصلاح میادین تجارت دام استان انجام نشده است.

داهیم با اشاره به موضوع قاچاق دام نیز گفت: ورود دام قاچاق به چرخه کشتارگاهی غیرممکن بوده و باید تمامی دام‌های ذبح شده در کشتارگاه‌ها چرخه بهداشتی از زمان تولد تا ذبح را طی کرده باشند و شناسنامه بهداشتی از مبدا تا مقصد وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: برای جلوگیری از قاچاق دام در مرزها نیز به شورای مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیشنهاد کرده‌ایم دام‌های روستاهای مرزی تا عمق 20 کیلومتر با روش خاصی شناسه‌دار شوند و این موضوع در دست بررسی و تصمیم‌گیری است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت: سالانه یک میلیون تن انواع فرآورده های دامی در استان تولید و 700 هزار تن از آن به مصرف داخل استان می رسد.

داهیم با اشاره به اینکه قبل از انقلاب تنها 2 دامپزشک دراستان حضور داشتند، تصریح کرد: درحال حاضر نزدیک به ٣ هزار دامپزشک متخصص با انجام ٦٠نوع فعالیت دامپزشکی درسراسر استان مشغول به فعالیت هستند که نشان از میزان دسترسی ٩٠ درصدی مردم به خدمات دامپزشکی است.

وی تاکید کرد: دامپزشکی استان سالانه٢٠ میلیارد تومان برای سلامت دام های استان هزینه می کند و ۵۵‌ درصد این هزینه ها از جمله واکسیناسیون دام و طیور، ‌سموم و خدمات دامپزشکی که بالای ١١میلیارد تومان هزینه است بصورت یارانه ای و رایگان در اختیار مردم استان قرار می گیرد.

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی باتاکید بر اینکه استان سالانه به طور میانگین یک میلیون تن محصولات دامی تولید می کند، ا‌ظهار کرد: ٧٠درصد تولیدات استان به مصرف داخلی می رسد و تنها٣٠ درصد به استان های دیگر صادر می شود. که به طور کلی سالانه ١٠٠هزار تن واردات، ترانزیت و صادرات محصولات دامی از مرزهای استان انجام می شود.

وی در پایان گفت: برای کنترل واحدهای عرضه و کشتارگاه های غیر قانونی استان مشکل کمبود نیروی انسانی و اعتباری داریم. در حال حاضر کشتارگاه ارومیه مشکل زیست محیطی و بهداشتی دارد که نیازمند تجهیز و بازسازی است.

کد خبر 105058

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha