به گزارش کردپرس، انتخابات پارلمان اقلیم کردستان در مهر ماه سال گذشته برگزار شد و حزب دمکرات(پارتی) اتحادیه میهنی(یکیتی) و جنبش تغییر(گوران) به عنوان سه حزبی که به ترتیب بیشترین آرا و کرسی ها را در این انتخابات به دست آورنده اند، در ماه های گذشته نشست های بسیاری را در مورد تشکیل دولت جدید اقلیم برگزار کرده اند.
با وجود اینکه مقامات این احزاب تاکید می کنند که به توافق نهایی بر سر تشکیل دولت و تقسیم مناصب دست یافته اند و 98 درصد مناصب نهایی شده، اما هنوز دولت جدید اقلیم تشکیل نشده و شبکه تلویزیونی کردستان 24 گزارش داد که اختلاف یکیتی و گوران بر سر تصدی منصب معاونت ریاست اقلیم کردستان در امور نظامی مانع اصلی در تشکیل دولت است.
منصب ریاست اقلیم کردستان از بدو تأسیس آن در اختیار حزب دمکرات بوده در دوره کنونی نیز، پارتی نیچروان بارزانی معاون رهبر حزب را برای تصدی این منصب نامزد کرده است و هر دو حزب یکیتی و گوران خواهان تصدی پست معاونت این منصب هستند.
پیشتر گوران و پارتی بر سر تصدی این منصب از سوی گوران، توافق کردند، اما یکیتی با پافشاری بر خواسته خود، پیشنهاد کرد که یک پست معاونت دوم برای این منصب ایجاد و خواسته هر دو حزب تأمین شود که این پیشنهاد مورد اعتراض گوران قرار گرفت.
در همین حال جعفر شیخ مصطفی فرمانده لشکر 70 نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان وابسته به یکیتی و عضو دفتر سیاسی این حزب در گفتگو با صدای آمریکا، اعلام کرد که تصدی چنین منصبی تغییری در واقعیات اقلیم کردستان و انحصار امور نظامی در دست دو حزب حاکم نخواهد داد و اگر معاون رئیس اقلیم کردستان در امور نظامی به جنبش تغییر برسد، هیچ شخص و نهادی، از جملە خود وی، قائل به اجرایی کردن دستورات این معاونت نخواهد بود.
از سوی دیگر اتحادیه میهنی و جنبش تغییر دارای اختلافات اساسی هستند و لطیف نیروه یی سخنگوی شورای مرکزی یکیتی تاکید کرد که در مقطع کنونی عادی سازی و بهبود روابط این دو حزب نیز نمی تواند تاثیری بر مسئله تشکیل دولت داشته باشد.
همچنین نزار محمود عضو مجمع ملی جنبش تغییر نیز شرط عادی سازی روابط با اتحادیه میهنی و آغاز گفتگو با این حزب را اجرایی دست کم یکی از توافقاتی اعلام کرد که پیشتر میان دو حزب صورت گرفته است.
در همین حال حزب دمکرات به عنوان برنده اصلی انتخابات که مناصب ریاست اقلیم، نخست وزیری و وزارت های کلیدی از جمله منابع طبیعی را در اختیار می گیرد، برای توافق با یکیتی و گوران نشست های بسیاری را با این دو حزب انجام داده و عنایت نامق مسئول شاخه 4 این حزب نیز تاکید می کند، پارتی بر این باور است که تشکیل دولتی مقتدر در اقلیم، مستلزم حصول توافق میان احزاب برنده انتخابات است.
هفته گذشته نیز پارتی و یکیتی اعلام کردند که به توافق نهایی برای تشکیل دولت و تقسیم مناصب دست یافته اند، اما امضای این توافق از هفته گذشته تاکنون چند بار به تعویق افتاده است.
نظر شما