به گزارش کردپرس، موسسه خیریه و توانمند سازی سپهرفردای آبیدر به وسیله 6 بانوی جوان کردستانی در شهر سنندج به منظور کمک به تحصیل و حمایت از دانش آموزان بی بضاعت، آسیب دیده، بد سرپرست و بی سرپرست فعالیت می کند.
نائب دبیر موسسه سپهر فردای آبیدر در گفت و گو با کردپرس می گوید: ما شش نفر که با هم دوستی دیرینه ای داریم سه سال پیش تصمیم گرفتیم موسسه ای خیریه ای را راه اندازی کنیم و توانستیم به صورت یک نهاد خصوصی فعالیت خود را در ابتدا با حمایت و کمک های خانواده هایمان آغاز کنیم. آغاز فعالیت ما با 9 موسسه در مجتمع سها صورت گرفت اما بعد ها به 3 موسسه تقلیل یافت که در نهایت توانستیم یک دفتر مستقل در میدان مادر اجاره و به فعالیت خود ادامه دهیم.
ندا سلیمانی اضافه می کند: موسسه خیریه و توانمند سازی سپهر با مجوز رسمی از سوی استانداری و وزارت ورزش و جوانان در حوزه های آموزش، حمایت مالی، تامین اقلام ضروری و برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه والدین از فروردین سال 1395 فعالیت خود را در شهر سنندج آغاز کرده است.
او هدف اصلی موسسه را بیشتر حمایت آموزشی و برگزاری کلاس های کمک درسی، هنری و موسیقی رایگان برای دانش آموزان بی بضاعت عنوان می کند و ادامه می دهد: با مراجعه به مدارس مناطق حاشیه شهر دانش آموزانی که از نظر مادی در سطح پایین بودند، شناسایی می کردیم. اما در حال حاضر که موسسه بیشتر در بین مردم شناخته شده خانواده های بی بضاعت خود برای حمایت از سوی موسسه مراجعه می کنند.
نائب دبیر موسسه سپهر فردای آبیدرهدف دیگر تاسیس این موسسه را آموزش کارآفرینی برای افراد غیر متخصص عنوان می کند تا زمینه ای برای ایجاد یک منبع درآمد فراهم شود و تصریح می کند: ما برای راه اندازی این موسسه از زیر صفر شروع کردیم و خوشبختانه در حال حاضر شاهد پیشرفت خود هستیم چرا که معتقدیم چنانچه کسی فعالیت هدفمند داشه باشد قطعا به هدف و نتیجه مورد نظر خود خواهد رسید.
سلیمانی اضافه می کند: موسسه سپهر فردای آبیدر موسسه ای فرهنگی، اجتماعی و خیریه است که 120 دانش آموز را تحت پوشش دارد که از نظر مالی و آموزشی و پرورشی مورد حمایت موسسه قرار می گیرند. همچنین از بعد فرهنگی و اجتماعی به برگزاری همایش ،جشنواره و کارگاه های علمی نیز می پردازد.
او استعدادیابی دانش آموزان در زمینه های مختلف ورزشی را به عنوان یکی از فعالیت های این موسسه ذکر می کند که تا کنون از این طریق دو نفر از دانش آموزان این موسسه توانسته اند عضو هئیت استانی شنا شوند.
او ادامه می دهد: برگزاری کلاس های آموزشی کمک درسی ،هنری و موسیقی، برگزاری بیش از ده ها جشنواره ، نمایشگاه و همایش علمی، قبولی دانش آموزان در تیزهوشان، حمایت مالی از دانش آموزان، کمک هزینه پوشاک و خوراک و هزینه تحصیلی ، پرداخت بیمه عمر دانش آموزان، ویزیت پزشک روانشناس، آزمایش های رایگان پزشکی و همچنین تفریحات رایگان وجنگ های شادی در مقاطع مختلف سال از جمله فعالیت هایی است که در این موسسه برای دانش آموزان انجام می گیرد.
نائب دبیر موسسه سپهر فردای آبیدر با اشاره به اینکه در حال حاضر 300 نفر عضو فعال به صورت داوطلبانه و رایگان برای این موسسه فعالیت می کنند، خاطرنشان می کند: یکی از فعالیت های بزرگ موسسه در سال جاری احداث کارگاه خیاطی برای مادران دانش آموزان است و در چشم انداز این موسسسه بنا شده که این کارگاه خیاطی به یک کارگاه تولیدی برای منبع درآمدی تبدیل شود.
سلیمانی فعالیت در این موسسه را برای خود و همکارانش بدون درآمد عنوان می کند و می افزاید: ادارات حامی این نهاد کمک های مالی ندارند و تمام هزینه های این نهاد از کمک های مردمی و درآمد حاصل از فعالیت های فرهنگی، اجتماعی که توسط استارتاپ ها و کارگاه های آموزشی و برگزاری جشنواره عاید موسسه می شود، تامین می شود.
او با بیان اینکه معاونت سازمان ورزش جوانان استان بیشترین کمک را به موسسه سپهر داشته، می گوید: ما توانایی این را داریم که ادارات اجرای برنامه های خود را به موسسات مردم نهاد بسپارند. دراستارتاپ ویکند 2 که توسط موسسه سپهر راه اندازی شد مقدار زیادی از بودجه 20 میلیون تومانی صرف فعالیت های استارتاپ شد و باقیمانده آن به 8 قسمت تقسیم و 6 درصد آن برای اعضای سپهر و 2 درصد برای موسسه هزینه شد.
نائب دبیر موسسه سپهر فردای آبیدر با اشاره به اینکه این موسسه مردم نهاد در سال 96 مقام برترین سمن اوقات فراغت را کسب کرده، ادامه می دهد: برگزاری استارتاپ ها، جشنواره استانی برترین های اوقات فراغت، کمک های مالی به مناطق سیل زده و زلزله زده ، مراسمات شاد در شب یلدا و رفتن به مکان های گردشگری برای دانش آموزان و ...از جمله فعالیت های فرهنگی ، احتماعی موسسه سپهر بوده است.
سلیمانی دیگر فعالیت فرهنگی ، اجتماعی گروه خود را برگزاری فستیوال بزرگ منطقه ای زاگرس جوان عنوان می کند و می افزاید: این فستیوال یکی از طرح های مطرح شده از از سوی وزارت ورزش و جوانان است که در سنندج در روز های 4 تا 9 اردیبهشت ماه با حضور استان های غرب کشور از جمله آذربایجان غربی، لرستان، کرمانشاه، ایلام، همدان و کردستان برگزار می شود.
او رویکرد اصلی این فستیوال را کمک به سیل زدگان عنوان و تاکید می کند: فستیوال بزرگ زاگرس جوان در مجتمع فجر سنندج برگزار می شود که صبح ها از ساعت 9 تا 13 وبعدازظهرها از ساعت 15 تا 19 با ارائه دستاورد های سمن ها در قالب نمایشگاه (کارگاهی و جشنواره ای و صنایع دستی ) آماده بازدید عموم مردم خواهد بود.
سلیمانی با اشاره به اینکه در این فستیوال از سه جوان در میان 10 جوان برتر به عنوان جوان برتر تجلیل می شود، می گوید: شب ها نیز از ساعت 19.30 تا 22 در جشنواره این فستیوال مراسم های آیینی و محلی برگزار می شود.
نظر شما