به گزارش کردپرس، علیرغم اعلام قبلی، دو پروژه آبیاری تحت فشار اراضی کشاورزی مهاباد و تصفیه خانه گلمان ارومیه که جز برنامه های افتتاحی رییس جمهوری به ترتیب در بخش مصرف بهینه آب کشاورزی آذربایجان غربی و ستاد احیای دریاچه قرار داشتند از برنامه حذف شدند و افتتاح آن ها به هفته های آتی موکول شد.
روز گذشته حسن روحانی برای سومین بار در جایگاه رییس جمهوری کشور به آذربایجان غربی سفر کرد و ۳۶۸ طرح عمرانی، اقتصادی و تولیدی در زیر بخشهای مختلف بخش کشاورزی استان را به بهره برداری رساند.
از مجموع این طرح ها در مصرف بهینه آب کشاورزی در استان ۳۲۹ پروژه سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار و طرح پوشش بتنی کانالهای آب، استخرهای ذخیره آب کشاورزی، بازسازی انهار و قنوات در مجموع به مساحت بیش از ۶ هزار و ۳۷۸ هکتار و با صرف اعتباری بالغ بر یک هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی مستقیم 3 هزار و ۸۹۶ نفر آماده بهرهبرداری شد.
معاون برنامه ریزی وزیر جهاد کشاورزی در آیین بهره برداری طرح های آب و خاک این استان گفت: از سال ۹۲ تاکنون ۸۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی به سیستم آبیاری نوین مجهز شده است و تاکنون عملیات اجرایی ۵۶ هزار هکتار از این سطوح به اتمام رسیده و مابقی در صورت تأمین آب توسط وزارت نیرو قابل بهره برداری خواهد بود.
بخشنده افزود: آذربایجانغربی با سطحی معادل ۶۱ هزار و۵۷۰ هکتار یکی از استانهای پیشرو در اجرای این طرح بوده که اعتباری بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تا پایان سال ۹۷ برای اجرای این طرح تصویب و مبلغ یک هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان از این اعتبار تخصیص یافته و هزینه شده است.
پروژه آبیاری تحت فشار اراضی کشاورزی مهاباد
پیش از سفر ریییس جمهور به آذربایجان غربی رییس استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه از افتتاح سه طرح ستاد احیای دریاچه ارومیه شامل پروژه آبیاری تحت فشار در مهاباد، انتقال آب از سد سیلوه و تصفیه خانه گلمان همزمان با سفر روحانی به استان خبر داده بود و گفت: در این سفر رییس جمهوری به استان، طرح آبیاری تحت فشار در وسعت 922 هکتار در شهرستان مهاباد به بهره برداری میرسد.
اما در طرح های افتتاحی دیروز مربوط به مصرف بهینه آب کشاورزی در آذربایجان غربی توسط ریاست جمهوری، پروژه آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی دشت "شار ویران" مهاباد و تصفیه خانه گلمان قرار نداشتند.
نماینده مهاباد روز گذشته در گفت و گو با خبرنگار کردپرس در این خصوص اظهار داشت: سفر رییس جمهور به آذربایجان غربی در راستای افتتاح و بهره برداری برنامه هایی است که از محل اعتبارات (ستاد احیا دریاچه ارومیه و اعتبارات مرزی)، اعتبار دریافت کرده اند و امروز در مهاباد کلنگ زنی پروژه آبرسانی به ۱۴۱ روستای این شهرستان که هم دارای اعتبار ملی هم ستاد احیا است، با اعتباری بالغ بر 300 میلیارد تومان اجرا می شود.
جلال محمودزاده افزود: پروژه آبیاری تحت فشار 2 هزار هکتاری اراضی کشاورزی مهاباد به همراه تصفیه خانه جدید در هفتههای آتی توسط معاون اول رییس جمهور افتتاح خواهد شد که در مجموع ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار به آن ها اختصاص یافته است.
نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: در برنامه های ریاست جمهوری آبیاری تحت فشار نیز قرار داشت اما این برنامه به همراه پروژههای خارج از برنامه های ستاد احیا و مرزی به هفته های آتی و افتتاح توسط جناب جهانگیری واگذار شدند.
سال گذشته عضو هیات رییسه کمیسیون جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از عدم مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی گفته بود: اگر آبیاری تحت فشار در دشت های نقده، بوکان، سلماس و... اجرا شود در مصرف آب در بخش کشاورزی صرفه جویی می شود و مشکل کم آبی در دریاچه ارومیه مرتفع می شود. برای نمونه 12هزار هکتار از اراضی آبی دشت شارویران تحت پوشش سد مهاباد است اما آبیاری تحت فشار در 100 هکتار از اراضی این دشت به بهره برداری رسیده است و 115 میلیون مترمکعب آب در دشت شارویرانی در بخش کشاورزی مصرف می شود و اگر آبیاری تحت فشار در این دست اجرا شود بیش از 50 میلیون مترمکعب آب صرفه جویی می شود.
به گفته رییس جهاد کشاورزی مهاباد در هفته جهاد کشاورزی آبیاری تحت فشار 341 هکتار از اراضی دشت شار ویران این شهرستان با اعتبار ملی افتتاح می شود. این پروسه به صورت تدریجی انجام می شود و با آماده سازی هر بخش مراحل بهره برداری و افتتاح آن نیز انجام می گیرد.
به گزارش کردپرس، روز گذشته ۳۲۹ طرح در مصرف بهینه آب کشاورزی در استان شامل پروژه سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار و طرح پوشش بتنی کانالهای آب، استخرهای ذخیره آب کشاورزی، بازسازی انهار و قنوات به بهره برداری رسید اما پروژه ایی آبیاری تحت فشار اراضی کشاورزی مهاباد که تا کنون 3 رقم متفاوت از مساحت آن اعلام شده است در برنامه قرار نداشت و حتی در تغییر برنامه هم اسمی از آن برده نشد.
تصفیه خانه گلمان ارومیه
پروژه تصفیه خانه گلمان با ظرفیت شش هزار و ۸۴۰ مترمکعب در شبانه روز و برای ۴۵ هزار نفر در افق سال ۱۴۲۰ پیش بینی شده است. این تصفیه خانه در مدار بهره برداری، در راستای حل بحران زیست محیطی- ملی از نوع SBR اجرایی شده است و گفته می شود ظرفیت نهایی این تصفیه خانه ۲۷ هزار و ۲۰۰ مترمکعب در شبانه روز برای جمعیتی بالغ بر ۱۸۰ هزار نفر خواهد بود.
این پروژه که درسال گذشته بارها خبر افتتاح آن رسانه ایی شد، آخرین بار افتتاح آن به سومین حضور رییس جمهور در استان آذربایجان غربی موکول شد اما باز هم در لیست برنامه ها قرار نداشت.
پیش از حضور ریاست جمهوری در استان مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در سفر یک روزه به ارومیه گفت: مدول اول این تصفیه خانه فاز یک با ظرفیت ۶۸۴۰ مترمکعب در شبانه روز بوده و تا کنون ۳۵۰ میلیارد ریال برای این تصفیه خانه هزینه شده است.
این پروژه نیز در قالب برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه قرار بود که با حضور رییس جمهور افتتاح شود اما در آخرین لحظات از برنامه خارج شد و افتتاح آن به سفر معاون اول ریاست جمهوری در هفته های آتی موکول شد.
نظر شما