دولت سیزدهم و ۱۴ نکته در مورد ایلام / فرزاد شیرزاد

سرویس ایلام - تا کمتر از دو ماه دیگر دولت سیزدهم سکان امور اجرایی کشور را در دست خواهد گرفت که در خصوص استان ایلام، ذکر ۱۴ نکته جهت گنجاندن در برنامه‌ریزی های کلان این دولت خالی از فایده نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، درصدی از رئوس مشکلات در استان ایلام که پیامدهای منفی موج مهاجرت از روستاها به حاشیه شهرها، مهاجرت جوانان به مرکز کشور برای کارگری و بیکاری، اعتیاد، فروپاشی خانواده‌ها و تنش های عصبی و در نهایت بزه ها و مشکلات اجتماعی در استان مرزنشین و محروم ایلام را در پی دارد جهت گنجاندن در برنامه های دولت مردمی و برای رفع آن ها به شرح زیر اعلام می شود:

۱- علی رغم عبور رودخانه دائم و خروشان سیمره از استان ایلام بویژه در دشت هموار شهرستات هلیلان و شهرستان چرداول در منطقه بیجنوند، متاسفانه کشاورزی سنتی و دِیم کاری همچنان ادامه دارد و بعضا اگر اقدامی مانند سایت ۱۲۰هکتاری باغات نیدوله هم اجرا شده اما کماکان با مشکلات عدیده ای روبه رو هست که موید حرف بنده هجرت جوانان مالک باغات به تهران برای کارگری بود که در سانحه آتش سوزی پالایشگاه شهید تند گویان شهرری حدود ۵ نفر از آنان دچار سوختگی و به رحمت خدا رفتند.

۲- معطل ماندن دشت هموار و زمین های حاصلخیز بیجنوند و شهرستان چرداول با بیش از ده ها هزار هکتار ، که طرح پمپاژ آب از سیمره با فاصله ای حداکثر ۳کیلومتر و شیب کمتر از ۱۰٪ ، همچنان بصورت دیم و تک محصولی کاشت می شوند که با توجه به گرمسیری بودن منطقه و خشکسالی های متوالی، درآمد کشاورزان کفاف هزینه ها را نمیدهد و از اینرو اغلب مالکین تحت پوشش کمیته امداد امام ره قرار گرفته اند.

۳- توسعه نامتوازن همه جانبه در استان و شکل گیری سهم خواهی مدیریتی در استان که باعث تبعیض ، بی عدالتی و عقب ماندگی مناطق محروم از داشتن مدیر استانی می شود.

۴- بحث مدیریت نفت وگاز از دغدغه های مهم مردم ایلام است ؛ بدین شرح که نفت و گاز از ایلام استخراج می شود و مشکلات متعاقب حمل و نقل و ... متوجه ایلامیان است ولی دفتر آن در کرمانشاه بوده و مزایای اشتغال و درآمد های جانبی و... نصیب غیر ایلامیان می شود که مردم ایلام صراحتا خواستار انتقال دفتر نفت وگازاز کرمانشاه به ایلام هستند.

۵- مشکلات جاده‌ای و حمل ونقل گران که می طلبد با توجه به وجود میادین نفتی ، وجود مرز مهران و بازارچه های مرزی ، سیستم حمل و نقل ریلی و احداث راه آهن ایلام بصورت ویژه و سریع در دستور کار دولت قرار گیرد.

۶- تمرکز بر منابع طبیعی ایلام و ضمن احیای طبیعت عروس زاگرس ، کاشت درختان بلوط و جنگل ها و احیایِ مراتع بصورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.

۷- احیای شهرک های صنعتی استان و جلوگیری از تعطیلی شرکت ها ی فعال و تعدیل نیرو و همچنین به مدار تواید باز گرداندن شرکت های ورشکسته و تعطیل شده با الزام کردن بانک ها و بنیاد های مالی به ارائه تسهیلات و وام های ارزان قیمت با پیش شرط تولید و اشتغال با اولویت بومی گزینی.

۸- الزام بانک ها به ارائه تسهیلات به کشاورزان و روستاییان ، کشاورزان و دامداران با سود وبهره کم و ضامن گیری آسان و ارائه بسته های حمایتی و تشویقی برای مهاجرت معکوس.

۹- رعایت عدالت در خدمات شهری و تمرکز زدایی شهرداری ها از ارائه خدمات به مناطق خاص و مرکزی شهر و بردن خدمات به مناطق حاشیه ای که معمولا ساکنان آنجاها افراد کم برخوردار و مستضعف هستند.

۱۰- تاکید موکد بر رعایت توسعه متوازن و برخورداری همه مناطق ، ایلات ‌، طوایف و ... از سهم مدیریت استان.

۱۱- احداث سد چناره که باعث آبی شدن بیش از ده ها هزار هکتار از اراضی دیم در چرداول می شود که سالهاست مردم این شهرستا را چشم انتظار نگه داشته.

۱۱- برخورداری صاحبان صنایع تولیدی ایلام از معافیت های مالیاتی بعلت بالا بودن هزینه حمل و نقل

۱۲ ایجاد و گسترش بازارچه های مرزی در شهرستان ها ی مهران ، دهلران و میمک و... بصورت واقعی و فراتر از نصب یک تابلو و ارائه تسهیلات و مهیا نمودن زیر ساخت های لازم که بصورت واقعی محل تجارت و کسب وکار گردد.

۱۳-ارائه تسهیلات برای تجمیع برخی روستاهای کم جمعیت و ایجاد شهرک ها به جهت برخورداری دز امکانات رفاهی، بهداشتی ، آموزشی و اشتغالزا

۱۴- توجه ویژه به راه های ارتباطی شهرستان ملکشاهی و ایجاد اشتغال برای مردمی که در دوران دفاع مقدس همواره در صف اول بوده ولی اکنون از کوچکترین صنعت مولد و اشتغالزایی برخوردار نیستن و همواره در راه های باریک و پر پیچ و خم شهرستان قربانی تصادفات جاده ای می باشند.

کد خبر 12322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha