کودک آزاری و همسر آزاری در صدر مراجعات به اورژانس اجتماعی

سرویس کردستان- مسئول اورژانس اجتماعی سنندج با بیان اینکه مراجعه به دلیل کودک آزاری و همسر آزاری بیشترین میزان مراجعات این مرکز بوده، گفت: کودک آزاری با ۵۸ درصد، همسر آزاری ۳۸ درصد بیشترین و سالمند آزاری و معلول آزاری نیز هر کدام با ۲ درصد کمترین آمار مراجعه کنندگان را به خود اختصاص می دهد.

فرانک حبیبی در گفت و گو با خبرنگار کردپرس هدف اصلی این مرکز را کاهش و پیشگیری از آسیب عنوان کرد و گفت: کودک آزاری، همسر آزاری،سالمند آزاری،معلول آزاری،اختلافات خانوادگی و اقدام به خودکشی از جمله آسیب هایی است که در این مرکز برای رفع آنها خدمات انجام می گیرد.

وی با اشاره به اینکه خدمات این مرکز باید سریع و آنی باشد، افزود: خط ۱۲۳ از ساعت ۷.۳۰ دقیقه صبح تا ۱۲ شب فعال است. افراد برای استفاده از خدمات این مرکز می توانند از راه هایی مانند تماس تلفنی یا مراجعه حضوری به مرکز مداخله و مشاوره استفاده کنند. ما برای ارایه خدمات از امکانات تماس تلفنی، مداخله حضوری، مشاوره و حتی اعزام تیم سیار استفاده می کنیم و در پاره ای موارد با ارجاع به مراکز قضایی این خدمات انجام می شود.

حبیبی با بیان اینکه این مرکز با توجه به حوزه فعالیتش با با مدرسه ها، بیمارستان ها و دادگاه ها در ارتباط است، اضافه کرد: در موارد کودک آزاری درصورتی که کودک بد سرپرست تشخیص داده شود و خانواده صلاحیت نگه داری از کودک را نداشته باشد کودک با اخذ مجوز قضایی به مراکز بهزیستی سپرده می شود.

وی در باره آمار مراجعه کنندگان به مرکز اورژانس اجتماعی سنندج در سال گذشته گفت: مراجعه به این مرکز در سال گذشته ۲۲۰ مورد بوده که به ۲۰۰ مورد از این افراد ۸۰ میلیون تومان در زمینه تحصیلی، درمانی، معیشتی، تامین جهیزیه و ودیعه منزل از طریق مرکز بهزیستی استان کمک مالی شده است.

مسئول اورژانس اجتماعی سنندج ادامه داد: ۷۵ نفر از زنان آسیب دیده درمراکز نگه داری زنان در معرض آسیب پذیرش شده اند که زمینه بازگشت ۷۰ نفر از آنها به خانواده یا مراکز اشتغال فراهم شده است.

حبیبی با اشاره به اینکه ۲۲ نفر نیز در خانه سلامت پذیرش شده اند، افزود: در مرکز خانه سلامت دخترانی پذیرش می شوند که تحت سرپرستی خانواده های بد سرپرست و یا درمعرض آسیب قرار دارند که از این تعداد نیز ۱۹ نفر ترخیص شده اند.

وی گفت: تعداد تماس های مرکز تلفن، ۱۲۳ در سال گذشته ۸۵۰ مورد، تعداد مراجعه کنندگان خود معرف ۴۵ نفر، تعداد خدمات سیار ۱۱۰ مورد بوده است.

مسئول اورژانس اجتماعی سنندج با بیان اینکه ۲ پایگاه خدمات اورژانسی در نایسر و ۲ پایگاه دیگر در عباس آباد و فرجه وجود دارد، ادامه داد: سال گذشته در این ۴ پایگاه یک هزارو۶۰۰ نفر شناسایی شده که در این زمینه یک هزارو ۱۵۰ پرونده تشکیل شده است.

حبیبی خاطر نشان کرد: این چهار پایگاه علاوه بر کاهش و شناسایی آسیب، در توانمند سازی ساکنان حاشیه نشین، و برگزاری کارگاه برای مراجعه کنندگان و مدارس نیز فعالیت می کنند.

مسئول اورژانس اجتماعی سنندج در بیان آمار سه ماهه سال جاری مراجعه کنندگان به این مرکز گفت: کودک آزاری و همسر آزاری نیز در این سه ماه بیشترین آمار را به خود اختصاص داده و مرکز مداخله ۴۵ مورد، تیم سیار ۲۵ مورد و ۱۵۰ مورد نیز تماس با خط ۱۲۳ بوده است.

حبیبی با بیان اینکه مرکز اورژانس اجتماعی ۱۲۳ در تمامی شهرستان های استان فعالیت دارد ادامه داد: شهرستان مریوان و سقز از بیشترین آسیب ها برخوردار است.

وی در پایان گفت : یک مرکز اورژانس اجتماعی ۱۲۳ در ناحیه منفصل شهری نایسر در هفته بهزیستی راه اندازی می شود.

کد خبر 124121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha