به گزارش کردپرس، جلیل جباری، در سفر به یک روزه به سردشت در حاشیه بازدید از زمین اختصاص یافته برای ایجاد موزه صلح سردشت اظهار کرد: طبق طرح اولیه قرار است این موزه در زمینی به مساحت بیش از سه هزار مترمربع ایجاد شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی افزود: در طراحی این موزه سعی میشود تا تاثیرات بمباران شیمیایی سردشت بر طبیعت در ساختار بنای این موزه نشان داده شود.
او ادامه داد: بخش اصلی این موزه را کاربرد سلاحهای شیمیایی، عواقب مرگبار آن و تاثیرات این سلاحهای بر زندگی مردم سردشت از زمان بمباران تا به امروز را تشکیل میدهد.
جباری گفت: سایر بخشهای موزه را نیز مربوط به موضوعات مرتبط با صلح مانند معرفی شخصیتهای مروج صلح در جهان و ایران و اشخاصی که با اقدامات صلحطلبانه خود نقش مهمی در تاریخ داشتهاند را شامل میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی تصریح کرد: طبق طرح اولیه ساخت موزه در پنج طبقه شامل بخشهای خدماتی، اداری، تاسیساتی، پژوهش، آمفیتئاتر، گالری فرهنگ و مردمشناسی،7 تیر 1366، ایثار، سکوت و گالری امید انجام میگیرد
به گزارش کردپرس، شهرستان سردشت در هفتم تیر سال ٦٦ توسط رژیم بعث عراق هدف بمباران شیمیایی قرار گرفت. در این فاجعه ١٢٠ نفر شهید شده و بیش از ٨ هزار نفر هم جانباز شیمیایی شدند.
پس از این واقعه سردشت اولین شهر قربانی سلاح های شیمیایی جهان خوانده شد.
نظر شما