به گزارش کرد پرس، این کتاب در سه جلد و 1700 صفحه منتشر شده است و داستان و افسانه های منطقه لیلاخ را در بر می گیرد. این کتاب شامل 337 داستان است که از سوی 106 قصه گوی منطقه لیلاخ نقل شده است.
ابراهیم احمدی نویسنده این کتاب در مقدمه آن نوشته است: « داستان ها و افسانه ها تبلوری از اعتقاد، باور، امید و آرزوی مردم هستند و سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شده اند و حامی مطمئن ادبیات اجتماعی هستند. محتوایشان از اصول دوستی و عدالت تشکیل شده است و تبلوری از زندگی اجتماعی هستند و مجموعه ای واقعیات و جهان بینی انسانی را در بر می گیرند. به همین دلیل می توانیم از دیدگاه های گوناگون مانند روانشناسی، تفاوت های زبان شناسی و اجتماعی آنها را با هم مقایسه کنیم.
داستان ها کلید جستجوی باورها و فرهنگ مردم هستند و در واقع داستان ها شناسنامه فرهنگی هر اجتماع مردمی هستند که توانسته اند از آسیب مختلف هجمه های نظامی و فکری خود را حفظ کنند. از ویژگی های افسانه می توانیم اشاره ای به پهلوانان و قهرمانان داشته باشیم که شامل موجودات و انسان ها می شوند. اتفاقات در دنیایی به دور از واقعیت روی می دهند، مکان اتفاق، زمان و اشخاص مشخص نیستند.
میتولوژیا و افسانه تشابهات زیادی با هم دارند و دارای تفاوت هایی هم هستند. مهمترین تفاوت حکایت اتفاق یا زمان روی دادنش است. میتولوژیا در زمان و لحظه ای خاص روی می دهد. یعنی، در مرحله ماقبل تاریخ شکل گرفته است. جدای از مبحث زمان و عصر، میتولوژیا به گونه ای با خدا و متافیزیک مرتبط است.»
نظر شما