در پی برکناری روسای شهرداری های کلانشهرهای دیاربکر، ماردین و وان، موجی از اعتراضات مردمی و سیاسی به این تصمیم وزارت کشور ترکیه که شکل گرفته است که این اعتراضات هم در ابعاد مدنی و هم سیاسی در حال گسترش است.
مردم شهرهای آنکارا، استانبول، دیاربکر، ازمیر، ماردین، وان، موغلا و ... دیروز و امروز با آمدن به خیابان ها، گروه های اعتراضی به تصمیم وزارت کشور ترکیه تشکیل داده اند که این تجمعات و اعتراض ها با سرکوب شدید نیروهای امنیتی روبه رو شده است.
از طرف دیگر، همزمان با اعتراضات مردمی واکنش های سیاسی به این تصمیم حکومت ترکیه نیز به شکل دامنه داری صورت گرفت. بعد از آن که سزایی تملی، رئیس مشترک حزب دموکراتیک خلق ها (HDP) این اقدام حکومت را "کودتای جامعه مدنی 19 آگوست" نامگذاری کرد سیاسیون از بخش های مختلف جریان های سیاسی اعتراضات خود را به این تصمیم نشان دادند. عبدالله گل و احمد داوود اوغلو، جریان جدا شده از حزب حاکم ترکیه جزء اولین کسانی بودند که مداخله به اراده ملت و برکناری منتخبین مردم را محکوم کردند. حزب جمهوری خواه خلق ترکیه (CHP) اپوزیسیون اصلی ترکیه در پی این تصمیم شورای مرکزی حزب را به جلسه فرا خواند و سخنگوی این حزب بعد از اتمام جلسه اقدام وزارت کشور ترکیه را مشابه اقدامات در زمان کودتا خواند و به شدت به برکناری شهرداران کرد، واکنش نشان داد.
از طرف دیگر، تمل کارا ملا اوغلو، رئیس حزب سعادت ترکیه نیز با حضور در مقابل دوربین خبرنگاران ضمن محکوم کردن این اقدام حکومت ترکیه حاکمیت سیاسی را به رعایت دموکراسی و اصل اراده ملت فراخواند. از طرف دیگر احزاب سیاسی کرد ترکیه متشکل از HDP، حرکت آزادی، حزب انسان و آزادی (PIA)، انجن دموکرات کرد (KDP)، حزب کردستان کمونیست (KKP)، دموکرات های انقلابی (DDKD) و حزب دموکرات کردستان ترکیه (TKDP) با انتشار بیانیه ای تصمیم وزارت کشور ترکیه در راستای برکنار شهردارهای کرد و انتصاب سرپرست به جای آنان را به شدت محکوم کرده و آن را به عنوان یک "کودتا" تلقی کردند.
آخرین اطلاعات به دست آمده از شهرهای مختلف ترکیه در غرب و شرق این کشور اعم از استانبول، آنکارا، دیاربکر، ماردین و وان حاکی از جو شدیداً امنیتی این شهرها بوده و ساختمان های شهرداری دیاربکر، ماردین و وان توسط نیروهای امنیتی و پلیس ویژه ترکیه به شدت مورد محافظت قرار می گیرد.
علاوه بر این، موج بسیار گسترده ای از اعتراضات داخلی و بین المللی در فضای مجازی نیز آغاز شده است که روشنفکران، روزنامه نگاران، فعالان حقوق بشر، فعالان سیاسی و مدنی از ترکیه و کشورهای مختلف جهان در شبکه های مختلف اجتماعی از جمله توئیتر و اینستاگرام اعتراضات خود به این تصمیم حکومت ترکیه را به اشتراک گذاشته اند.
خبرگزاری کردپرس/سرویس ترکیه
نظر شما