واحد فرآوری ماده معدنی بیتومین در ایلام راه‌اندازی می‌شود

سرویس ایلام - مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در اولین جلسه هماهنگی فعال سازی معادن تعطیل کوچک مقیاس ایلام از طرح ایجاد واحد فرآوری ماده معدنی بیتومین در ایلام خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، وجیه الله جعفری در خصوص این موضوع اظهار کرد: بعد از اتمام مطالعات پهنه های معدنی و مشخص شدن میزان ذخایر قطعی 6 معدن بیتومین تعطیل استان، احداث واحد فرآوری ماده بیتومین در ایلام عملیاتی می شود.

مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران استفاده مناسب از پتانسیل های مواد معدنی استان ایلام مانند گچ و آهک از طریق راه اندازی کارخانجات فرآوری و تولید محصول توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی را از اولویت های کارگروه احیاء و فعال سازی معادن تعطیل دانست و از ارائه بسته های تشویقی و حمایتی سازمان ایمیدرو برای اجرایی شدن این برنامه خبر داد.

جعفری در پایان خواستار همکاری بیشتر بخش خصوصی شد و بیان کرد: راه اندازی کارگروه استانی پیگیری احیا و فعال سازی معادن تعطیل در دستور کار مرکز قرار دارد.

نداشتن ماشین آلات و کمبود منابع مالی

حیدر نعمتی، معاون هماهنگی اموراقتصادی استاندار ایلام نیز در این جلسه با اشاره به تفاهم نامه های صورت گرفته در راستای سفر هیئت بلند پایه اقتصادی به استان، احیاء و فعال سازی معادن تعطیل و نیز تسریع در انجام کارهای مطالعاتی پهنه های اکتشافی و ایجاد واحدهای فرآوری را از اولویت های حوزه معدن دانست و خاطرنشان کرد: عمده مشکلات معادن ایلام مربوط به نداشتن ماشین آلات و همچنین کمبود منابع مالی است.

یارالله نصیری، رئیس سازمان صمت نیز در جلسه هماهنگی فعال سازی معادن تعطیل کوچک مقیاس گفت: راه اندازی واحد فرآوری ماده معدنی بیتومین در استان ایلام با توجه به وجود ذخایر و پتانسیل های موجود و همچنین ایجاد ارزش افزوده، افزایش صادرات محصول نیازمند حمایت و پشتیانی سازمان ایمیدرو است.

نصیری اضافه کرد: از تعداد 68 ماده معدنی شناسی شده در کشور 14 ماده معدنی در استان ایلام قرار دارد که عموما غیر فلزی و رسوبی هستند و ذخایر شناسایی شده معادن استان یک میلیارد تن و ظرفیت استخراج اسمی معادن فعال 14 میلیون تن است.

رئیس سازمان صمت استان ایلام ادامه داد: از 80 معدن دارای پروانه بهره برداری، 66 معدن فعال است.

معدن کاران ایلام مجبورند سنتی کار کنند

نصیری گفت: سال 97 بالغ بر 4.9 میلیون تن مواد معدنی از این معادن استخراج شده و میزان حقوق دولتی وصول شده از معادن در سال گذشته 23 میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 238 درصد رشد داشته است .

وی خاطر نشان کرد: معدنکاران ایلام به دلیل نداشتن سرمایه و امکانات لازم، از شیوه های سنتی برای استخراج مواد استفاده می کنند که این امر علاوه بر پایین آمدن بهره وری و از دست رفتن ذخایر، باعث ایجاد مشکل و نهایتا تعطیلی معادن می شود.

کد خبر 147093

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha