به گزارش خبرگزاری کُردپرس، دکتر شاهویی ضمن تبریک به مناسبت بزرگداشت ولادت حضرت زینب کبری (س)، روز پرستار و ارج نهادن به مقام ارزشمند این عزیزان، اظهار کرد: از تلاشهای صادقانه فرشتگان سفیدپوش استان که در پیشبرد رسالت و برنامههای مراقبتی، درمان و آموزش با از خودگذشتگی و ایثار خصوصا در ایام پاندمی کرونا در خط مقدم مبارزه با این همهگیری صادقانه خدمت کردند، قدردانی مینمایم.
وی با بیان اینکه فارغ التحصیلان پرستاری یکی از اعضای مهم و کلیدی در تیم مراقبت های بهداشتی و درمانی هستند، اضافه کرد: این قشر دارای نقشهای متعددی از جمله آموزشی، حمایتی، پژوهشی، مدیریتی، عملکردی، هماهنگی، نظارتی و رهبری هستند بنابراین در دوره تحصیل خود برای فراگیری مهارت های لازم برای ایفای این وظایف در آینده در عرصه های مختلف آماده می شوند.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه هدف اصلی حرفه پرستاری تأمین بهبودی و سلامت انسان هاست و به همین دلیل در خط مقدم نظام سلامت جامعه هستند، افزود: این قشر با مراقبت از تمامی افراد جامعه در سه سطح پیشگیری، درمان و توانبخشی ایفای نقش می کنند.
دکتر شاهویی یادآور شد: در فراگیر شدن بیماری کووید 19 که یک معضل برای سلامت همگانی در سطح جهان است و سیستم بهداشتی درمانی اکثر کشورها را دچار شوک کرد نقش پرستاران به عنوان نیروهای متخصص برای مقابله با این معضل را در همه جا نشان داد.
وی افزود: در این روزهای سخت پرستاران مجبور به ساعات کار اجباری و طولانی، به عنوان خط مقدم مبارزه با این بیماری درگیر مواردی چون تشخیص، درمان و مراقبت از بیماران مبتلا به این بیماری هستند و فشار کار زیاد و مواجهه با خطرات ناشی از ابتلا به این بیماری برای خود و خانواده بار روانی مضاعفی را برایشان به همراه داشته، مجموعه همه این ها نشان دهنده اهمیت حرفه پرستاری و جایگاه فارغ التحصیلان این حرفه است.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از فعالیت ۲ هزار و ۳۵۰ پرستار شاغل در مراکز دانشگاهی استان کردستان خبرداد.
دکتر شاهویی در بخش دیگری از اظهارات خود خاطرنشان کرد: دانشکده پرستاری و مامایی از سال ۶۵ تحت عنوان "مجموعه آموزشی و پژوهشی بهداری" با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی پرستاری و علوم آزمایشگاهی شروع به کار کرد و از سال ۶۷ به صورت دانشکده مستقل ادامه فعالیت داد.
وی با بیان اینکه این دانشکده در رشتههای کارشناسی پرستاری، کاردانی مامایی و علوم آزمایشگاهی اقدام به پذیرفتن دانشجو نمود، خاطرنشان کرد: از سال ۷۵، در رشته اتاق عمل در مقطع کاردانی و از سالهای ۸۵ و ۸۷ به ترتیب دانشجو در مقطع کارشناسی مامایی و اتاق عمل نیز پذیرش شد.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اذعان به اینکه از سال ۹۳، دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقطع کارشناسی ارشد در رشته های پرستاری ومامایی در دانشکده مشغول به تحصیل شدند، گفت: در حال حاضر چهار رشته پرستاری داخلی جراحی، پرستاری مراقبت های ویژه، پرستاری اورژانس و آموزش مامایی در این دانشگاه تدریس میشود.
دکتر شاهویی ادامه داد: تعداد کل دانشجویان دانشکده در حال حاضر در سه رشته پرستاری، مامایی و اتاق عمل ۸۹۹ نفر است که از این تعداد ۵۸۵ نفر دانشجوی کارشناسی پرستاری و ۸۱ نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی پرستاری هستند.
وی اظهار داشت: در گروه پرستاری 24 نفر عضو هیئت علمی در مرتبههای دانشیاری، استادیاری و مربی و ۲ نفر کارشناسی ارشد پرستاری مشغول به ارائه خدمت هستند.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: دانشجویان پرستاری در مقطع کارشناسی دوره تحصیل خود را در ۸ ترم تحصیلی به صورت تئوری، عملی، کارآموزی و کارورزی در دانشکده و مراکز آموزشی، بهداشتی و درمانی می گذرانند.
نظر شما