به گزارش کردپرس به نقل از رسانه های خبری عراق، هم پیمانی سازندگی متشکل از نمایندگان برخی جریان های سیاسی عراق در مجلس نمایندگان و در راس آنها ائتلاف های فتح به رهبری هادی عامری و دولت قانون به رهبری نوری مالکی، عصر امروز (شنبه) یک نشست مهم با حضور شماری از رهبران خود را در شهر بغداد برگزار کرد تا مسائل مربوط به فرآیند انتخاب نخست وزیر جدید این کشور و موانع پیش روی تصویب قانون جدید انتخابات را مورد بررسی قرار دهد.
در پایان این نشست نیز شماری از اعضای ارشد هم پیمانی سازندگی که در یک بیانیه کوتاه خود را بزرگ ترین فراکسیون در مجلس نمایندگان عراق معرفی کرده، یک کنفرانس خبری مشترک برگزار کردند و در جریان آن نیز محمد الغبان، از نمایندگان هم پیمانی اعلام کرد که یک نفر را به عنوان نامزد تصدی منصب نخست وزیری به برهم احمد صالح، رئیس جمهوری این کشور معرفی کرده اند.
الغبان ضمن تاکید بر این که هم پیمانی سازندگی برای اعلام نام نامزد خود جهت تصدی منصب نخست وزیری منتظر تصمیم دادگاه فدرال عراق در رابطه با بزرگ ترین فراکسیون پارلمانی است، خواهان تعیین تکلیف این مسئله تا فردا (یک شنبه) برای معرفی نامزد هم پیمانی به عنوان مامور تشکیل کابینه جدید دولت فدرال شده و از رئیس جمهوری کشورش نیز درخواست کرد که به مهلت های زمانی تعیین شده در قانون اساسی پایبند باشد.
این عضو مجلس نمایندگان عراق ضمن اعلام این که نشست امروز هم پیمانی سازندگی در تایید درخواست اخیر آیت الله العظمی سید علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان این کشور برای تسریع در تشکیل کابینه جدید دولت فدرال و تصویب قانون جدید انتخابات پارلمانی برگزار شده، خاطر نشان ساخت که بحث و جدل بر سر ماده 15 پیش نویس قانون انتخابات در رابطه با حوزه های انتخابیه امروز به پایان می رآسد و قانون جدید نیز در جلسه دوشنبه مجلس تصویب خواهد شد.
در همین حال، احمد الکنانی، عضو مجلس نمایندگان عراق از هم پیمانی سازندگی نیز ضمن اعلام این که در نشست امروز تعلل رئیس جمهوری در معرفی نخست وزیر جدید به عنوان نقض قانون اساسی مورد بررسی قرار گرفته، تاکید کرد که برهم صالح باید نامزد بزرگ ترین فراکسیون پارلمانی را صرف نظر از نام وی، مامور تشکیل کابینه جدید دولت فدرال کند چرا که چنین کاری جزو اختیارات و فعالیت های رئیس جمهوری نیست.
برخی منابع در هم پیمانی سازندگی نیز در گفت و گو با رسانه های عراقی اعلام کردند که هم پیمانی خود را بزرگ ترین فراکسیون پارلمانی می داند و در نتیجه باید نامزد تصدی منصب نخست وزیری را معرفی کند، به همین دلیل نیز فردا یک هیئت را برای بررسی این مسائل، به دیدار روسای جمهوری و دادگاه فدرال این کشور می فرستد.
منابع مذکور که نام آنها فاش نشده، همچنین تاکید کردند که با وجود خودداری شرکت کنندگان در کنفرانس خبری هم پیمانی سازندگی از اعلام نام نامزد تصدی منصب نخست وزیری عراق، این هم پیمانی بدون توجه به مخالفت گروهی از معترضان و برخی جریان های سیاسی دیگر، همچنان بر نامزدی قصی السهیل، وزیر کنونی آموزش عالی و پژوهش علمی برای منصب نخست وزیری اصرار می ورزد.
در واکنش به این مسائل نیز عدنان الزرفی، عضو مجلس نمایندگان عراق و رئیس فراکسیون پارلمانی ائتلاف نصر به رهبری حیدر عبادی، در پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر خاطر نشان ساخت که همه جریان های سیاسی شرکت کننده در انتخاب دولت تحت رهبری عادل عبدالمهدی، نخست وزیر مستعفی این کشور، حق خود در نامزدی نخست وزیر آینده را از بین بردند.
الزرفی در پیام توییتری خود افزود: رئیس جمهوری باید وارد یک چالش واقعی شود و فرصت نامزدی یک فرد مستقل از فراکسیون پیوسته به هم پیمانی مردم خشمگین، حامی جنبش مردمی و خارج از هم پیمانی انتخاب کننده عبدالمهدی را بدهد.
ریاض المسعودی، عضو مجلس نمایندگان عراق از هم پیمانی سائرون که از جریان صدر به رهبری مقتدی صدر و هم پیمانان آن تشکیل شده نیز در گفت و گو با رسانه های محلی در این باره اظهار داشت: رئیس مجلس نمایندگان بر اساس فهرست های ارائه شده و نه فراکسیون های کنونی، بزرگ ترین فراکسیون را مشخص خواهد کرد.
المسعودی با بیان این که پس از انتخابات پارلمانی سال گذشته میلادی در عراق هیچ کدام از فراکسیون های پارلمانی نتوانستند عنوان بزرگ ترین فراکسیون را از آن خود کنند، افزود: بر اساس بند نخست ماده 76 قانون اساسی، هم پیمانی سائرون با 54 کرسی مجلس، بزرگ ترین فراکسیون به شمار می آید.
این عضو مجلس نمایندگان عراق همچنین تصریح کرد: مدرک قطعی از یک منبع شرکت کننده در تایید قانون اساسی در اختیار دارم مبنی بر این که بزرگ ترین فراکسیون همان برنده انتخابات است نه فراکسیونی که پس از انتخابات تشکیل می شود؛ تشکیل بزرگ ترین فراکسیون پس از انتخابات یک بدعت است و هم پیمانی سازندگی نیز پس از انتخابات تشکیل شد و این که خود را به عنوان بزرگ ترین فراکسیون معرفی می کنند، تنها دیدگاه خودشان است.
حسن الکعبی، نایب رئیس اول مجلس نمایندگان عراق و از رهبران هم پیمانی سائرون نیز به نوبه خود در یک بیانیه کوتاه در رابطه با اقدام هم پیمانی سازندگی در معرفی خود به عنوان بزرگ ترین فراکسیون پارلمانی، تاکید کرد که این مسئله در همان جلسه نخست دوره کنونی مجلس نهایی شد و در نیجه آن نیز دولت عبدالمهدی شکل گرفت.
الکعبی ضمن تاکید بر این که دوره بزرگ ترین فراکسیون پارلمانی به پایان رسیده، خاطر نشان ساخت که رئیس جمهوری عراق باید یک نامزد جدید را به عنوان نخست وزیر دولت فدرال مامور تشکیل کابینه کند.
یادآور می شود که به دنبال پذیرش درخواست استعفای عبدالمهدی از منصب نخست وزیری دولت فدرال از سوی مجلس نمایندگان عراق، محمد حلبوسی، رئیس مجلس در یک نامه رسمی به برهم صالح که چهارم دسامبر جاری (13 آذر) به نهاد ریاست جمهوری این کشور رسید، تاکید کرد که بر اساس ماده 76 قانون اساسی، وی باید ظرف 15 روز فرد دیگری را به عنوان نخست وزیر جدید، مامور تشکیل کابینه دولت فدرال کند.
بر همین اساس نیز مهلت 15 روزه رئیس جمهوری عراق برای انتخاب مامور تشکیل کابینه جدید دولت فدرال، پنج شنبه گذشته به پایان رسید بدون آن که چنین کاری صورت گیرد با این حال برخی اعضای مجلس نمایندگان این کشور اعلام کردند که وی روزهای تعطیل را بخشی از مهلت تعیین شده در قانون اساسی قلمداد نکرده و در نتیجه تا فردا (یک شنبه) فرصت دارد فرد مورد نظر خود را به عنوان نخست وزیر جدید معرفی کند.
نظر شما